Системата пак спря майките на входа на НС. Все така ли ще е?

Родители: Децата ни умират, а ни дават само обещания
Обновена: 24 май 2018 13:15 | 24 май 2018 10:44, Екип на Bulgaria On Air
39

Темата за хората с увреждания отново бе на дневен ред в парламента вчера. Управляващи и опозиция се скараха за законодателството, а в края на юни социалният министър Бисер Петков трябва да представи концепция за закон за социалните услуги.
Още по темата

 
На дебатите в парламента присъстваха и няколко родители на деца с увреждания. В сутрешния блок на Bulgaria ON AIR две от майките споделиха, че отново са имали проблем с влизането в Народното събрание. Те отново са били спрени от охраната в сградата. Причината - тениските, които носят с надпис "Системата ни убива".

"След Шестия национален протест слушаме само обещания - без действия. Ние сме обречени", каза Юлия Старчева и допълни, че им е обещана среща с Корнелия Нинова и Цветан Цветанов.

"Надяваме се наистина да ни приемат и да чуят нашите искания. Имам чувството, че или не ги четат, или не пишем правилно", отбеляза Юлия, която е майка на три деца - на 30, 27 и 20 години. 20-годишният Георги е детето с увреждане в семейството.

"Нито едно от нашите искания не беше застъпено в този проектозакон, който евентуално ще се разглежда. Действията ги няма или са много бавни, прави се едно нищо. Тук е въпрос на живот и смърт, децата умират", подчерта Ралица Енева, която е майка на три момчета. Най-малкият ѝ син, който е на 7 години, е с мускулна атрофия.

Юлия и Ралица бяха категорични, че не се страхуват от нищо и ги интересува единствено да се променят политиките по отношение на децата с увреждания в България.

Целите семейства сме поставени в дискриминация, геноцид. Държавата спи, настояха те.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
1
 
! Отговори
Lina преди 5 години
Вчера по телевизията гледах изказвания на Б.б и Валерко шумния и инстинктивно си пожелах някой дя ги събуди,да им удари един бой,или поне зя ден дя се грижат за човек със специални потребности. Такава н.аглост не съм виждала. Общо взето мнението и на двата "мозъка" e "ама какви са тия майки и за кФо се борят "? Срам!!!!
28
1
 
5
 
! Отговори
tscccc преди 5 години
А, и защо пропускаш че това са пари внесени от нас именно да се помогне на този малък % деца и вместо да се дават те се изяждат за заплати и издръжка на социалната Система която е там просто да им отказва помощ и нищо друго не правят. Че с такова мислене сте по-живи трупове от тези деца бе, тези няколко деца му били проблем, а? Ми виж себе си първо, здрав си сега така ли, ама си като отровна гъба с това мислене като не виждаш кой изяжда парите в социалното, облъчват ви по медиите и вие кудкудякате защото нямате мозък да мислите и сте по-живи трупове от тези деца, по-вредни сте от тях като не в
27
0
 
5
 
! Отговори
tscccc преди 5 години
Алоо ти си "против с държавни пари да се отглеждат живи трупове" така ли? Ми защо изпускаш, че такива са и възрастните, инвалидите от катастрофи, болести и др в по-късен етап, алкохолици, наркомани, затворници, убийци, крадци. А какво ще кажеш за здрави безработни които хрантутим, какво като са здрави, каква файда от тях, харчиш същото като за болните деца, които са малко, а за хиляди връзкари на блага служба създадена специално за тях само да получават големи заплати и нищо да не правят. А, и защо пропускаш че това са пари внесени от нас именно да се помогне на този малък % деца и вместо да с
26
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И аз съм против с държавни пари да се отглеждат живи трупове. Мъка за децата, мъка за родителите им. Още по време на бременността може да се разбере дали детето ще е с увреждания или ще се роди здраво. Трябва да е като в Япония - за здравите деца, държавата дава пари и всичко необходимо, но ако решиш да го родиш недъгаво - гориш. Няма грам помощи. Не желая да плащам за това, а деца, които са в нужда - нямат храна, дрехи или учебници да мизерстват.
25
2
 
19
 
! Отговори
щепсел преди 5 години
Те освен да обещават и да лъжат друго не могат! Просто това не касае техните деца! Пък и дори да е така са накрали достатъчно, че да могат да плащат! Питайте на колко от тези *** децата учат или работят в РъБъ?
24
9
 
1
 
! Отговори
до шопо преди 5 години
Май ти си само в червено
23
20
 
4
 
! Отговори
леле преди 5 години
Разбира се, че Динко е прав ! Не може на всеки като му скимне да нахлува в парламента,защото почувствал нужда от нещо ! Каквото и да стане, сгрешил си, природата те ощетила и т.н. хайде държавата е задължена да те спасява ! И се реве с пълно гърло колко си зле и никой не ти дава достатъчно !
22
1
 
3
 
! Отговори
Браво! преди 5 години
До 6 : Браво!
21
16
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В България от 75 години се провежда безпощаден комунистически геноцид! Комунистите избиваха и продължават да го правят и днес.
20
4
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
подкрепям майките ..от ГЕРБ само празни приказки..а те крадът ли крадът
19
10
 
2
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
До ДинкоГледам оцветили са те в червено,а?
18
12
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имала две предложения да замине? О да в Холандия и Германия, непрекъснато се молят, да им дойдат още хрантутници, които да точат социалните им системи. Ама пък щом ги канят си мисля, че с по един еднопосочен билет ще си спестим доста нерви и пари, така че да се насочват към изхода всички вечно мърморещи търтеи.
17
7
 
27
 
! Отговори
Отговарям преди 5 години
Все така ще е , да !Докато мутро-гербаджиите управляват
16
27
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДинкоГраждански права!? Да искаш от обществото 100% издръжка доживотно, не е гражданско право, а лицемерен каприз. Дай да нахлуем и ние в парламента, който според тези 4-мата умници от клипа, раздава пачки на всеки който си поиска и да си уредим живота.
15
31
 
12
 
! Отговори
Динко преди 5 години
Ама какви сте вие,че да ви пускат когато ви скимне в парламента!?Утре всеки *** ще иска да влезе!Граждански права се защитават на улицата,но от хиляди с една цел и непримиримост!Не от 5 ядосани граждани!
14
25
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Четири точки имали, вие и хиляда да измислите, всичко опира до парите. Това си е класически брутален рекет, търговия с милосърдието на хората. Кой не иска парите му да падат от небето всеки ден? Обаче възможно ли е, правилно ли е, морално ли е, справедливо ли е? В край на сметка кой е виновен, че имат семейна трагедия, защо смятат че семейните им проблеми, трябва да се решават от цялото общество, на кой са тези деца и не е ли отговорност на родителите им, да си ги отглеждат?
13
19
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да дадем на онзи, да дадем на този, да му вдигнем издръжката на нашия човек, но важното е никой да не се напъва, лежане му е майката. Да работят балъците, а те като се свършат, самоизяждане и така.
12
34
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Основен приоритет на нашето общество - отглеждане на живи трупове и задоволяване всички нужди на наглите им и мързеливи майки-позьорки. Не, не съм съгласен да отглеждам тази хора до живот и на всичкото отгоре те да ми се цупят, че им давам малко пари! 24 часови грижи трябвало, обаче не се спряха с обикалят студия, да правят циркове по улиците и т.н. Да си направят комуни и там да си отглеждат недъгавите отрочета, аз си имам семейство и си го отглеждам,не мога и не искам да отглеждам чужди такива
11
6
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТИЯ ИЗБИВАТ В БЪЛГАРИЯ УМИШЛЕНО ДЕЦА С УВРЕЖДАНИЯ ЧРЕЗ ИКОНОМИЧЕСКИ СОЦИАЛЕН И ЗДРАВЕН (НАТИСК).И ЕВРОПА ЗНАЕ И МЪЛЧИ БЪЛГАРИТЕ ЗНАЯТ И МЪЛЧАТ.В СЪЩОТО ВРЕМЕ ДЕПУТАТИТЕ СИ ЗАПАЗИХА ВИСОКИТЕ ЗАПЛАТИ И ОТПУСКАТА.ЗАКУПИХА НОВИ АВГОМОБИЛИ В НСО.РАЗХОЖДАТ СЕ ПО СВЕТА КАТО КУРОРТИСТИ.КАК СПЯТ СПОКОЙНО КАТО ЗНАЯТ,ЧЕ ЕДНО БОЛНО ДЕТЕ СЕ ИЗМЪЧВА ОТ ТЯХНИЯТ ГУЛЯШ и МУАНЕ.ТА ТОВА СА ПАРИТЕ НА НАРОДА.ДУШЕВНИ ***.
10
3
 
8
 
! Отговори
Стой та гледай преди 5 години
Много скоро ще свърши прословутото Евро председателство и тогава всички протестирали ще ядат "голата опашка".