Засилва ли се руската експанзия след оттеглянето на САЩ?

Анализатори: Президентът Радев стоеше самотен в Русия
Обновена: 24 май 2018 10:17 | 24 май 2018 09:22, Екип на Bulgaria On Air
233

Визитата на Румен Радев в Русия е част от една по-обща политика, която ще бъде демонстрирана и в по-далечно бъдеще след оттеглянето на САЩ от сцената.
Още по темата
Българският президент представлява държавата ни, но в неговата делегация нямаше представители на изпълнителната власт или на бизнеса. Така стоеше малко самотен. Не е хубаво политическото разделение в България да бъде показвано и в международното пространство.
 
Така анализаторът проф. Михаил Константинов коментира в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR официалната визита на президента Румен Радев в Русия и срещата му с Владимир Путин.

Според Константинов в момента България е в благоприятната позиция да защити интересите си, но тези вътрешни боричкания могат да провалят всичко.

"Изискват се синхронни действия на политиците у нас, за да просперира България. Съвсем скоро трябва да се разреши и енергийният проблем, който е доста сериозен.

По думите на социалния антрополог Харалан Александров има прозорец за възможност, която позволява подобряване на отношенията ни с Русия.

"Радев беше доста самотен на тази визита. От едната страна стоеше Руската Федерация с цялата си мощ, а от другата президент, който сякаш не беше подкрепен нито от държавата си, нито от народа", смята той.

Александров е категоричен, че руската експанзия ще продължи, особено на Балканите, с оглед отдръпването на САЩ от глобалната политика.

"Нормално е Русия да се опита да разшири влиянието си. Реално нишката България - Русия никога не е била прекъсвана, просто не винаги е била много силна. Важно е, че страната ни даде силна кандидатура за регионално лидерство", добави още анализаторът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
113
34
 
17
 
! Отговори
ОТ РУСИЯ... преди 5 години
...НИЩО НЕ ИСКАМЕ!!!!!!ВСИЧКО РУСКО Е ОТРОВНО И ЗАРЕДЕНО СЪС ЗЛОБА КЪМ НЕЗАВИСИМА И СУВЕРЕННА БЪЛГАРИЯ!!!ТЕ РУСНАЦИТЕ ----УМИРАТ ОТ ЗАВИСТ И ЗЛОБА , ЧЕ НЕ СА НИ НАПРАВИЛИ "РУСКА ГУБЕРНИЯ" ОЩЕ 1877г. ПРЕЗ РУСКО-ТУРСКАТА ВОЙНА!ПРЕЗ 1885-г. НА "СЪЕДИНЕНИЕТО"-----ДОКАЗВАТ ТОВА!!!!СЛУШАЛ СЪМ ГИ КАК ГОВОРЯТ СЪС ЗЛОБА И ОМРАЗА ЗА НАС!
112
11
 
15
 
! Отговори
Б преди 5 години
РУСОФОБИТЕ ОКРАДОХА ПОСТРОЕНОТО ОТ НАРОДА ЗА ТЕЗИ 50 ГОДИНИ,ТЕ ОБИЧАТ САМО ПАРИТЕ,ТЕ НЕ ОБИЧАТ БЪЛГАРИЯ,РАЗГРАБИХА ЗАВОДИТЕ,КОЛКО ГОДИНИ СА ЖИВЯЛИ С ЛЪЖА И ЗАВИСТ,ИСКАХА ДА СЪБАРЯТ ПАНЕЛКИТЕ,А СЕГО ГИ ПРОДАВАТ 20 ПЪТИ ПО СКЪПО,ИСКАХА ДА МАХАТ ЯЗОВИРИТЕ,ОКРАДОХА ВСИЧКО ПОСТРОЕНО ЗА ЖИВОТА НА ЕДИН НАРОД,БЪРГАРОФОБСТВОТО Е В ОСНОВАТА НА ВСИЧКО ФОБСТВО,ОБИЧ ЗА СЕБЕ СИ, ДА КРАДЕШ А ДРУГИЯ ДА СЕ ОПРАВЯ,ЗАТОВА ИЗБЯГАХА МАДИТЕ ХОРА НА ЗАПАД,ЗАЩОТО КОЙ СТРОИ И СЕ УЧИ В РАЗРУШЕН ДОМ И ДЪРЖАВА,
111
0
 
9
 
! Отговори
До Hafen die Wahrhei преди 5 години
Хубаво че си любознателен ама трудно разбираш. Прочети пак написаното. Естествонео че малко момиче от това време е възрастен човек. Не знам какво не ти е ясно и какви доказателства искаш по анонимен форум, който е размяна на информация и мнения а не държавно ведомство ;)Доказателствата са в засекретените архиви. Апелирай към русофилите да апелират към Путин да ги разсекрети! Десетки хиляди са, може би милиони документи.
110
17
 
12
 
! Отговори
А преди 5 години
ВСИЧКИ БЕДИ И НЕЩАСТИЯ ИДВАТ НЕ ОТ РУСИЯ,ТЯ Е РАДОСТТА НА БЪЛГАРИЯ И БРАТСКА СТРАНА,АКО НЕ БЯХА ТЕ НИЕ ЩЯХМЕ ДА СМЕ БУРГАРИСТАН,И АКО ИМА ВОЙНА ЩЕ ДОЙДЕ ОТ СЪСЕДНА ДЪРЖАВА И ПАК ТРЯБВА ДА СЕ МОЛИМ НА РУСИЯ.НЯМА ДРУГА ДЪРЖАВА ТАКА БРАТСКИ НАСТРОЕНА ДА НИ ПОМАГА,АМА НИЕ СМЕ ЧУЖДО ПОКЛОННИЦИ И ЗАТОВА СМЕ НА ТОВА ДЕРЕДЖЕ,АКО НЕ БЕШЕРУСИЯ ОТ ТУРСКО ДО СЕГА ,ЩЯХМЕ ДА СМЕ ОЩЕ ПО ЗЛЕ ИМАЙКИ ПРЕД ВИД НАШИТЕ ИЗЕДНИЦИ
109
10
 
9
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Друго, което и на мен една възрастна жена ми разправяшеТи искаш дете от 1932-1933 сега да е момиче ли? Тая няма как да стане. И ако на теб възрастни жени ти шепнат на уше, то аз съм любознателен и предпочитам да разбирам фактите от първа ръка. Тук е невъзможно да се публикува клип от тубата, но ако се поинтересуваш малко (в което се съмнявам), можеш да намериш десетки клипове за руският геноцид над Украйна!
108
15
 
9
 
! Отговори
радев за смях... преди 5 години
Дори Болен Сидеров се ползва с по-голям респект в Кремъл отколкото Радев !
107
13
 
13
 
! Отговори
Ха,ха,хаа..СМЕШНИЦИ преди 5 години
Когато бяхме с Русия ....ТИ---- ЖИВЕЕШЕ ДОБРЕ *** КОМУНИСТИЧЕСКА ..ЗАЩОТО ВСИЧКО ТИ БЕШЕ БЕЗ ПАРИ!ДНЕС РАБОТЯ НА ЗАПАД И ЖИВЕЯ КАТО ЦАР У НАС!МЪКА ЛИ ТИ Е.....??!
106
15
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Членката на ЕС и НАТО България е първа по-смъртност в света.
105
14
 
11
 
! Отговори
читател преди 5 години
Всички големи беди в България идват от две страни - Турция и Русия.Русия отдавна не беше пакостила, време и е...
104
11
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
90% от проститутките в Германия са българки.
103
15
 
10
 
! Отговори
Ха-ха-ха... преди 5 години
Всъщност Р.Радев отиде в Москва за да лъсне ботушите на Путин и да го подготви за предстоящата среща с Б.Борисов.
102
13
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато бяхме с Русия българите живееха добре.
101
15
 
12
 
! Отговори
Решетников преди 5 години
Не забравяйте, че Грипен Радев ни беше избран за президент след документирана консултация на К.Нинова с руския ген. Решетников и неговото одобрение.
100
21
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доказано е, че българите и ние турците сме братски народи. 45 години бяхте под руско-комунистическо робство. Надявам се да преодолеете последиците от това да замените вашата кирилица с латиница и да приемете турският език като официален език
99
17
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев бил самотен! Тази телевизия е ясно какви интереси обслужва...Не бил подкрепен от народа! Брех ти да видиш!А коментарите в интернет не четете ли, а?
98
15
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите са келти!
97
21
 
15
 
! Отговори
ДА СЕ РАЗБЕРЕМ: преди 5 години
"СЛАВЯНСТВОТО" В БЪЛГАРИЯ ---Е ЧИСТА РУСОФИЛСКА ЛЪЖА!!!!РАЗДУВАНА Е ПРЕЗ ГОДИНИТЕ ---ЗА ДА СЕ СВЪРЗВАТ ДВЕТЕ КОМУНИСТИЧЕСКИ ВЪРХУШКИ И УТВЪРДИ , РУСКОТО ВЛИЯНИЕ НА БАЛКАНИТЕ!ТАЗИ ГЛУПОСТ--ПОВЕЧЕ НЕ МИНАВА ПРЕД РАЗУМНИТЕ И УМНИ БЪЛГАРИ!
96
5
 
7
 
! Отговори
До HAFIEN DIE wAFLEN преди 5 години
Благодаря, че те има, Искрено ме разсмиваш, Даваи все така и жълтата фланелка е твоя
95
6
 
5
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 5 години
БЪЛГАРИТЕ СМЕ АЦТЕКИ!
94
19
 
11
 
! Отговори
Геопполитик преди 5 години
България трябва да стои далече от Русия. България е твърде малка, за да има собствени национални интереси, нашите интереси са интересите на евроатлантическата общност, на Германия, на Франция. Нека те си правят проекти с Русия, нашите интереси са да съпортваме евроатлантическите партньори.