Засилва ли се руската експанзия след оттеглянето на САЩ?

Анализатори: Президентът Радев стоеше самотен в Русия
Обновена: 24 май 2018 10:17 | 24 май 2018 09:22, Екип на Bulgaria On Air
233

Визитата на Румен Радев в Русия е част от една по-обща политика, която ще бъде демонстрирана и в по-далечно бъдеще след оттеглянето на САЩ от сцената.
Още по темата
Българският президент представлява държавата ни, но в неговата делегация нямаше представители на изпълнителната власт или на бизнеса. Така стоеше малко самотен. Не е хубаво политическото разделение в България да бъде показвано и в международното пространство.
 
Така анализаторът проф. Михаил Константинов коментира в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR официалната визита на президента Румен Радев в Русия и срещата му с Владимир Путин.

Според Константинов в момента България е в благоприятната позиция да защити интересите си, но тези вътрешни боричкания могат да провалят всичко.

"Изискват се синхронни действия на политиците у нас, за да просперира България. Съвсем скоро трябва да се разреши и енергийният проблем, който е доста сериозен.

По думите на социалния антрополог Харалан Александров има прозорец за възможност, която позволява подобряване на отношенията ни с Русия.

"Радев беше доста самотен на тази визита. От едната страна стоеше Руската Федерация с цялата си мощ, а от другата президент, който сякаш не беше подкрепен нито от държавата си, нито от народа", смята той.

Александров е категоричен, че руската експанзия ще продължи, особено на Балканите, с оглед отдръпването на САЩ от глобалната политика.

"Нормално е Русия да се опита да разшири влиянието си. Реално нишката България - Русия никога не е била прекъсвана, просто не винаги е била много силна. Важно е, че страната ни даде силна кандидатура за регионално лидерство", добави още анализаторът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
93
10
 
12
 
! Отговори
ДА СЕ РАЗБЕРЕМ: преди 5 години
В БЪЛГАРСКИТЕ ЗЕМИ --СЛАВЯНИ НЯМА !!!!/....БИЛИ СА САМО 0,03% ОТ НАСЕЛЕНИЕТО НЯКОГА.../НА БЪЛГАРСКА ЗЕМЯ Е ИМАЛО САМО "ТРАКИ"-- И ТЕ СА ОСТАВИЛИ СЛЕДИ ПО НАШИТЕ ЗЕМИ!ОТ "СЛАВЯНИ"-те ---НИ ВЕСТ , НИ КОСТ....
92
12
 
23
 
! Отговори
партньорството... преди 5 години
11 години в ЕС - демографски срив, най-бързо измираща нация, села призраци, страховита бедност, вилнееща престъпност, мародерства над безпомощни стари хора, съсипано здравеопазване и образование.
91
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Янукович отказва да подпише указ за асоцииране към ЕС следва преврат организиран от САЩ. Днес Холандия каза НЕ на асоциирането на Украйна. Нито ЕС, нито НАТО нито обещаните визи за свободно пътуване ще получат украинците.
90
7
 
5
 
! Отговори
До Hafen die Wahrhei преди 5 години
Друго, което и на мен една възрастна жена ми разправяше е било бучкане с щикове и с вили нощем в сеното, където са спали хората през лятото по време на сенокос! Ходели са тихо, за да не ги събудят, а на сутринта - касапница... Хляб не са имали с години, млели са цветя от акация и се е получавала много твърда *** от това брашно, но все пак някаква храна, казва даже че е била вкусна.. Та тогава са стреляли по тях от далече - когато са ходели да берат цветята на акациите.
89
12
 
3
 
! Отговори
ХАХА...НЕ МЕ ТРИЙ... преди 5 години
.....ПРИ ка ПУТИНА
88
9
 
8
 
! Отговори
До 89 преди 5 години
Какво знаци "славянски" - не искат да уточнат кои гени са това понеже сме различни от руснаците имаме сходство повече с украинците; а хаплогрупа Ra (поляците) е малко при нас. "балканската" I е най-много при нас, около 49%. Но руснаците не са от нея (те са голяма смес но тя не доминира), украинците ДА имат я доста, хърватите са направо 90% от нея... Тя е роднина на другата I (сверната) които са балти, холандци, доста скандинавци, но не и славяни!"Славяни" е геополитическа измислица на Екатерина Велика.
87
12
 
14
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Полша и Украйна са двете държави, които са видяли най много "добро" от Русия и за това ги мразят .Според Лавров целия свят мрази Русия. Щом Лавров го казва .... ,аз му вярвам..
86
7
 
12
 
! Отговори
Политически пророк преди 5 години
Мутрите на света са САЩ и Русия.Той и Хитлер се вживяваше на такъв,но яде дръвцето.Лошото е,че ние нямаме национална стратегия,а имаме продажни политици,които нямат държавническо мислене.При всяко правителство България води различни политики,които водянт до никъде.Добре ще е да имаме един сит монарх - лице за пред света и световната политика,отколкото стотина ненаситни политици ,които са едноднодневки.
85
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оттегляне на САЩ??? Руска инвазия??????Паралелни реалности. Пак.
84
8
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименВече е ясно и за непросветените че САЩ са пред пълен колапс. Ако издържат без разпад още 10 години ще е цяло чудо. Отмина времето на тая държава.------ А бе ти на колко водки си и като ги пишеш тези неща вярваш ли си ?
83
14
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българският народ е славянски и не може да бъде отделян повече от славянската общност. Всички опити неизбежно ще завършат с провал.
82
18
 
11
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Освен това са стреляли по цивилните като по дивеч от далече, за забавление и за наказание че са сътрудничали на немците - деца, жени, без разлика, знам го от очевидциАз писах тук как една украинска баба оцеляла, разправя как вечер се чували стенания от общите гробове!! Ужас пълен, тез руснаци са били пълни ***.
81
23
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние нищо добро от скапаните руснаци не сме видяли. Въобще радев не води политика, на него му е диктуват какво да прави! Има документи за това секретни!!!
80
18
 
8
 
! Отговори
До Hafen die Wahrhei преди 5 години
"..руските власти са изземвали от украинските селяни, цялата им реколта....Всичко на влакове и за Хитлер!"--------------Искаш да кажеш "всичко за съветската армия" ? Така е било, да. Било е на няколко етапа. След войната пак!Освен това са стреляли по цивилните като по дивеч от далече, за забавление и за наказание че са сътрудничали на немците - деца, жени, без разлика, знам го от очевидци... Много хора са останали с трайни увреждания от този геноцид.
79
19
 
11
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Който е българин да сложи "+", който е вмирисана ватенка "-".
78
27
 
14
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Руските богомолки, са много по-опасни от мюсюлманските скакалци, защото не само са хищници, а се ядът по между си. Изключително гнyсни твари!
77
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските танкисти на морето се познават отдалече - всички, дори и децата носят кръстчета - изглежа, че ги получават от поделението в което служат !
76
23
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая *** руска и при нас дойде бе в Сандански и околието живеят в къщи за гости от 5-7години вече и не смятам да си ходят у русията викам ок как поживюте здес а те викат очен харашо това са напаст редовено вдигат скандали по магазините и са нахални много мислят си че си са у дома а бе некакъв ужас страшен са
75
18
 
9
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
През този период е имало недостиг на храна - местните са саботирали селскостопанските реформи и продукцията.Това е АБСОЛЮТНА ЛЪЖА! Никой не е съботирал реформи, а руските власти са изземвали от украинските селяни, цялата им реколта. Цялата реколта, всичко от боб, ечемик до картофи и даже зеленчука в градините им. Всичко на влакове и за Хитлер! Умишлено са обрекли МИЛИОНИ украинци на бавна и мъчителна смърт. Погребвали са ги живи!
74
20
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев ходи до Русия за да му каже Путин, че чака Бойко !