Засилва ли се руската експанзия след оттеглянето на САЩ?

Анализатори: Президентът Радев стоеше самотен в Русия
Обновена: 24 май 2018 10:17 | 24 май 2018 09:22, Екип на Bulgaria On Air
233

Визитата на Румен Радев в Русия е част от една по-обща политика, която ще бъде демонстрирана и в по-далечно бъдеще след оттеглянето на САЩ от сцената.
Още по темата
Българският президент представлява държавата ни, но в неговата делегация нямаше представители на изпълнителната власт или на бизнеса. Така стоеше малко самотен. Не е хубаво политическото разделение в България да бъде показвано и в международното пространство.
 
Така анализаторът проф. Михаил Константинов коментира в студиото на "България сутрин" по Bulgaria ON AIR официалната визита на президента Румен Радев в Русия и срещата му с Владимир Путин.

Според Константинов в момента България е в благоприятната позиция да защити интересите си, но тези вътрешни боричкания могат да провалят всичко.

"Изискват се синхронни действия на политиците у нас, за да просперира България. Съвсем скоро трябва да се разреши и енергийният проблем, който е доста сериозен.

По думите на социалния антрополог Харалан Александров има прозорец за възможност, която позволява подобряване на отношенията ни с Русия.

"Радев беше доста самотен на тази визита. От едната страна стоеше Руската Федерация с цялата си мощ, а от другата президент, който сякаш не беше подкрепен нито от държавата си, нито от народа", смята той.

Александров е категоричен, че руската експанзия ще продължи, особено на Балканите, с оглед отдръпването на САЩ от глобалната политика.

"Нормално е Русия да се опита да разшири влиянието си. Реално нишката България - Русия никога не е била прекъсвана, просто не винаги е била много силна. Важно е, че страната ни даде силна кандидатура за регионално лидерство", добави още анализаторът.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


233
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
73
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 74...но пък разбрахме кога си отиде Русия , а като си плащаме парното - как се връща !
72
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми как ще смеят министрите на Сорош и Козяк да се покажат в Русия? ЗА ТОВА ТРЯБВАТ ТОПКИ.Меркел вече беше там. Новото правителство в Италия се ръководи от проруска партия.Най-развитата от бившите соц страни Унгария никога не скъса връзките си с Русия, въпреки историческите си проблеми с нея. Орбан си знае интереса.
71
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Освен руснаци друго не видехме от тая " връзка" с САЩ
70
3
 
10
 
! Отговори
11 преди 5 години
До Анонимен 71Купешката лютеница ти е повредила акъла.
69
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да се чуди човек, кога дойде САЩ , КОГА СИ ТРЪГНА.НИЩО НЕ РАЗБРАХМЕ.?
68
17
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
България се напълни с 400 000 руски танкисти, само защото сме в ЕС......пък ако това не е руска експанзия, трябва бългате трябва да са ослепели като русофилите !
67
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вече е ясно и за непросветените че САЩ са пред пълен колапс. Ако издържат без разпад още 10 години ще е цяло чудо. Отмина времето на тая държава.
66
22
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ме интересува мнението на шепа старчета , които продължават да обясняват, как хубаво живеели. Повечето вече гушнаха букета останаха още 1-2 поколения и Край. Повече няма да слушаме глупости и лъжи. Селскии типове дето правиха лютеница и компоти цяло лято, ще обсъждат политика и икономика :)) Нелепие голямо.
65
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А според прогнозата на ООН България с колко ще намалее за същия период? Нали е евроатлантическа.
64
5
 
4
 
! Отговори
До 66 преди 5 години
Б.Б е бивш комунист и тоя го заявявал не веднъж Но сега е демократ и цяла Европа го знаят и затова партията му е присъединена към ЕНП . Болшевиките сте вие леваци защото сте наследници на цялата история на БКП с нейните конгреси който и днес продължавате да ги следвате а бе вие си знаете защо ви мрази целокупния Български народ
63
10
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай Дончо Краварски би шута на ЕС и сега всичките евролидери започнаха да се оглеждат към Русия.Путин ги привиква като кученца, като и цъкне с език и те припкат - кой в Соче, кой в Москва, ако им каже и в Ялта ще отидат.
62
15
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Според прогноза на ООН населението на Русия след 20 г. ще намалее с 15 млн, от 145 млн сега на 130 млн. Нали Раша не е евроатлантическа.
61
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 61Борисов като е комунист от болшевиките ли е?
60
3
 
18
 
! Отговори
Пурку преди 5 години
Поредният анализатор от Боковата клика.
59
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВангаТи си за някоя лудницата.
58
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-н Харалан Александров се е пообъркал нещо1. Президентът Радев е част от държавата - държавен глава.2 Това за подкрепата на народа е твърде спорно.Но понеже и двамата анализатори говорят едно и също, явно някой е определил опорните им точки и на двамата.
57
8
 
4
 
! Отговори
до 59 преди 5 години
Защо не погледнеш тази статистика в Рашастан.51
56
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Скрипал не можа да ликвидира таварищ кгб сега тя с друго име и фасон и ще живее свободно в САЩ.а Русия е бита карта и вече всеки я отбягва и Б.Б няма да ходи в нея а ще си посреща целия Европейски елит в София само Болшевиките дигат врява за русия аре баста леваци
55
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 56Тая статистика няма отражение върху нищо. През комунизъм границите са затворени , няма нищо освен семейство и глад. Нормално е да има рязко увеличение . В момента даваш 7 милиона, но има сигурно над 2-3 милиона в целия свят. Реално сигурно сме 10 милиона.Но при всички случаи сега живеем много по-добре с много повече удобства и варианти за живот.
54
11
 
22
 
! Отговори
евроатлантизЪма преди 5 години
- закрити 420 училища в последните 10 години- последната една година над 100 хил. българи са емигрирали- раждаемост по-ниска от времето на Втората Световна- най-бедната страна в ЕС - 2.4 милиона живеят под прага за бедността- най-корумпираната и най-обезлюдената страна в Европа- първо място по смъртност в в света- над 2,7 милиона работещи бедни- над 2 милиона пенсионери, едва оцеляващи с пенсия от 200 лева