Веганите яростно "захапаха" зоопарковете: Затворете ги!

Директорът на столичния зоопарк с коментар пред Bulgaria ON AIR
25 май 2018 12:30,
195

Вегани излизат на протест в началото на юни с искане за затваряне на Софийската зоологическа градина.

Според представители на Българския вегански съюз условията, в които са отглеждани животните, са мизерни.

Веганите настояват животните да бъдат моментално освободени и пуснати в защитени паркове.

"Искаме зоопаркът тотално да се затвори. Редица случаи има на избягали животни от зоопарка. Факт е, че животните страдат. Това не е безопасно място за животните. Те развиват зоокоза, болест, която променя поведението им. Образователният ефект не е факт, тъй като зоопаркът учи децата да виждат животните депресирани и затворени. Имаме технологии за холограми и добавени реалности – няма нужда да имаме животни в клетка", изтъкна лидерът на веганите Никола Донев.

Директорът на столичния зоопарк Добромир Бориславов категорично отрече твърденията на веганите и подчерта, че за 130 години история на парка, всичките милиони посетители са учени на любов към природата и животните.

"В момента в зоопарковете са останали много редки видове, които в природата почти ги няма. Позицията на веганите сочи за неразбиране на темата. Те могат ли да вземат отговорност за това, което искат? Животните в зоопарка живеят повече, отколкото в природата. Исканията им са далеч от истината. Абсолютно невярно е, че тук има некомпетентни хора. Дори ни търсят, ако става дума за проблем с екзотично животно", посочи Бориславов пред репортера на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров.

По думите на Донев протестът на веганите ще бъде на 10 юни в 12 часа пред главния вход на Софийския зоопарк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
99
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тея ако вземат властта ще забранят френската любов защото се *** месо.
98
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
едни ми разправят че било по добре децата ми да сее гей , други ми викат да не съм ял месо ,,, абе айде на баба ви хвърчилото
97
0
 
4
 
! Отговори
Чичко преди 5 години
Това че има зоопаркове и зоопаркове е ясно.Тези във Виена/Шьонбрун/,Берлин,Лондон и още и още са наистина прекрасни.А нашата все пак се пооправи в сравнение със старото и място и територия /срещу Спортната палата/.Там беше наистина мъка за животните/По възрастните помним/.Но и в новата има някои кошмарно малки клетки за някои животни,но за други е добре. А като пример бих дал Шьонбрун-там е добре и за посетители и за животни.А веганите би трябвало и да разсъждават,как ще оцелеят в дивата природа
96
1
 
19
 
! Отговори
читател преди 5 години
Изтърпяхме ги с гнусните си представления по улиците. Но ако прекалят, макар и да са болни, ще трябва да се узаптят.Има начини.
95
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дани мама, как ще "върнеш" в естествената среда животно, което е родено в зоопарк. Хиените ще ги изядат още предиобед.
94
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да предположим, че коланите им са от плат, ръкавиците през зимата също, но обувките от осмърдяваща екокожа или пластмаса ли са?
93
14
 
2
 
! Отговори
Дани преди 5 години
Правилно е да се върнат в естествената им среда,тук затварят лудите,а животните са нормални но може и да полудеят ,инстинктите им са на хищници,затова не може лъв да се пусне някъде из България,маймуните в Индия съжителсват с хората,козите са по планините,птиците където искт,така че аз съм за освоббождаването на животните и без това в България не им предоставят добри условия,а децата има къде да видят животни
92
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затворете ги! Веднага! Веганите!
91
0
 
23
 
! Отговори
!!! преди 5 години
Уж обичат животните а им подяждат храната .И защо носят обувки от кожа и кожени колани .Да ходят по джапанки и да си вързват панталоните с канап.
90
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слабо протестират да вземат едни фашистки знамена и със нацистки символи да прокарат идеите си над цяла Европа. Хитлер беше истнски веган а тия са едни aнaлни глезльовци. Месоядните хора трябва да се затварят в концлагери и там да ядат обелки от картофи. Един свят една веганска нация един ЕС е единно жендърство.
89
0
 
11
 
! Отговори
ей са преди 5 години
Само така! Да затворим и детските градини тогава. За тях също може да използваме добавени реалности или пък реалността на веганите...
88
1
 
19
 
! Отговори
kukla преди 5 години
Хубаво е да се направи едно запитване какви животни имат тия вегани в къщите си, или за какви животни те самите се грижат. После да обяснят с какво хранят котките и кучетата си. Не ми се вярва да им дават само трева.
87
2
 
29
 
! Отговори
Румен преди 5 години
Веганството е хранително разстройство подобно на анорексията и булимията. И то ,без лечение води до тежки разстройства на психиката и тялото.
86
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега, има зоопаркове и зоопаркове. Като цяло в тези в бегето плод на соц културата, повечето животни са живи да ги оплачеш и по-редно поне животните за които няма условия да бъдат преместени. Обаче веднъж ходих в зоопарка в Кьолн, където направо им завидях на животните, доста хора у нас живеят по-зле...
85
1
 
11
 
! Отговори
Един преди 5 години
тоз веган колко е ***! а в дивата природа няма случаи на убийства. хищниците се хранят само с мършa.... В зоопарка животните са на много по-безопасно място, отколкото в дивата природа...
84
1
 
21
 
! Отговори
Dido преди 5 години
Защо продължавате да давате трибуна на този психично болен човек?!?! Имам усещането, че си плаща на медиите за да му излъчват глупостите!!!
83
1
 
30
 
! Отговори
Месоядец преди 5 години
Защо постоянно се дава трубуна на тези за да дразянт общетвото, всеки има право да яде каквото си иска да отиват в гората при животните. Защо идват при месоядните хора да живеят. Ние налагаме ли им нашите ценности и караме ли ги да да ядат месо насила Веганите не са толернтни и говорят с езика на омразата срещу месоядните.
82
3
 
31
 
! Отговори
Стамат преди 5 години
Яденето само на зеленчуци явно води до тежки психични заболявания!
81
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тези вегани няма нужда да се репчат толкова. Така или иначе си получават парите - колкото по-малко ги показват, толкова по-дълго време ще папкат. Шумът, който произвеждат, замърсява околната среда и е по-вреден дори от каузите им.
80
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЕГАНИТЕ СЕ ПРОТИВОПОСТАВЯТ НА БОГА И ХРИСТИЯНСТВОТО!БОГ НИ Е СЪЗДАЛ СЪС СЪВСЕМ РАЗЛИЧНИ СТОМАСИ ОТ ТЕЗИ НА КРАВИТЕ ОВЦЕТЕ И КОЗИТЕ И ДРУГИ ТРЕВОПАСНИ!ТЕХНИТЕ СТОМАСИ СА УСТРОЕНИ ПО-ДРУГ НАЧИН ТЕ МОГАТ ДА ПРЕРАБОТВАТ ТРЕВАТА!ЕДНА КОЗА МОЖЕ ДА ОПАСЕ ЛИСТАТА НА КОЕТО И ДА Е ДЪРВО! Я ВИЕ ИЗЯХТЕ ЛИСТАТА НА НЯКОЕ ДЪРВО ДА ВИДИМ КАКВО ЩЕ СТАНЕ :DСЪЩОТО Е И С ТРЕВАТА!ЧОВЕШКИЯ СТОМАХ НЕ Е НА ТРЕВОПАСНО! ЧОВЕШКИЯ СТОМАХ Е ТАКЪВ КАТО НА МЕСОЯДНИТЕ!БОГ НИ Е СЪЗДАЛ МЕСОЯДНИ И ТОВА НЕ Е ИЗБОР!