Веганите яростно "захапаха" зоопарковете: Затворете ги!

Директорът на столичния зоопарк с коментар пред Bulgaria ON AIR
25 май 2018 12:30,
195

Вегани излизат на протест в началото на юни с искане за затваряне на Софийската зоологическа градина.

Според представители на Българския вегански съюз условията, в които са отглеждани животните, са мизерни.

Веганите настояват животните да бъдат моментално освободени и пуснати в защитени паркове.

"Искаме зоопаркът тотално да се затвори. Редица случаи има на избягали животни от зоопарка. Факт е, че животните страдат. Това не е безопасно място за животните. Те развиват зоокоза, болест, която променя поведението им. Образователният ефект не е факт, тъй като зоопаркът учи децата да виждат животните депресирани и затворени. Имаме технологии за холограми и добавени реалности – няма нужда да имаме животни в клетка", изтъкна лидерът на веганите Никола Донев.

Директорът на столичния зоопарк Добромир Бориславов категорично отрече твърденията на веганите и подчерта, че за 130 години история на парка, всичките милиони посетители са учени на любов към природата и животните.

"В момента в зоопарковете са останали много редки видове, които в природата почти ги няма. Позицията на веганите сочи за неразбиране на темата. Те могат ли да вземат отговорност за това, което искат? Животните в зоопарка живеят повече, отколкото в природата. Исканията им са далеч от истината. Абсолютно невярно е, че тук има некомпетентни хора. Дори ни търсят, ако става дума за проблем с екзотично животно", посочи Бориславов пред репортера на Bulgaria ON AIR Димитър Димитров.

По думите на Донев протестът на веганите ще бъде на 10 юни в 12 часа пред главния вход на Софийския зоопарк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


195
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
3
 
19
 
! Отговори
Антивеган преди 5 години
При демокрацията лудите са на почит.
78
10
 
2
 
! Отговори
sa преди 5 години
Закривай ! И без това тоя зоопарк за нищо не става
77
3
 
23
 
! Отговори
Веганите преди 5 години
"...Те развиват зоокоза, болест, която променя поведението им." (Става дума за животните в зоологическата градина)А вие каква болест сте развили, че сте толкова ненормални? Заминавайте да ви лекуват в защитена сграда и да си пиете лекарствата. Писна ни от вас и най-добре ще бъде да ви забранят, защото сте ужасно вредни, нахални и досадни! Парите, които получавате трябва да дарите на зоологическата градина.
76
1
 
14
 
! Отговори
СтарВеган/МладаВърба преди 5 години
Този индивид трябва да се лекува клинично, защото има мания за внимание и тревожност. Помогнете му на хю-мнето, не го оставяйте сам в тази градска жунгла
75
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мощен шут за веганите от мен, да се ектрадират, искам общество свободно от ненормалници!
74
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
втцДа се направи или да се затвори зоопарк, какво всъщност е искането. Май се протестира заради протестирането, да ги покажат по медиите и да си получат хонорара.
73
2
 
24
 
! Отговори
Andreshko преди 5 години
Ега ти демокрацията вегани и обратни резби ни се качиха на главите и почнаха да ни нареждат какво да ядем,и какво да правим с животните. Остава сега да ни казват още какво да правим в леглото с жените...По времето на Живков бяха наврени в клозетите на Министерството на Земеделието,а сега гей паради и какви ли не още щуротии,но това е защото много ги търпим.
72
2
 
15
 
! Отговори
edin преди 5 години
Do 74: Хубаво ще се получи ако ги затворият до клетката на лъва, или вълците та да се почустват като истински тревопасни, като чуят рева и виенето им.
71
1
 
13
 
! Отговори
Подкрепям преди 5 години
До АнонименТрябва да се въведат задължителни психически прегледи.
70
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Искаме зоопаркът тотално да се затвори...................пуснете животните, затворете вътре всички вегани ! ние ще ходим и ще им подхвърляме краставички и бананчета, споко !
69
5
 
35
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 години
По скоро в Софийската зологическа градина би трябвало да се отвори клетка и за "Веганите" с пояснение, че това е нов животински вид, който би трябвало да се отнася към тревопасните, но не към чифтокопитните, а по скоро към маймуноподобните ... ??? !!!
68
1
 
6
 
! Отговори
до втц преди 5 години
Ето, коментирам зоопарковете. Като ги затворим, какво се случва с животните.1. Живеят вътре както досега без да ги виждат хора2. Пренасят ги в друг парк, където да умрат от старост3. Избиваме ги и продаваме месото, всеки иска да опита нещо екзотично.4. Оставяме ги да измрат от глад.
67
8
 
0
 
! Отговори
от сидниАав$тралия преди 5 години
Оскотялия Гущер защо пише от мое име? След малко е откриването на Вивид Сидней, Това е най големия фестивал в Сидней, и аз след малко отивам да гледам шоуто в центъра. Поздрави клош, развивай по малко стокхолмския синдром в панелната килия
66
6
 
4
 
! Отговори
втц преди 5 години
... Така и за голяма част от хората отишли да ги видят! Добре би било, да се съберат животните в 1 единствен "мегазоопарк", за Бг, но направен както , " както се прави" ....., а животните от всички зооп, да се съберат там, или да се изнесат нанякъде, но да не са в ръцете на некомпетентни и незаинтересовани кметове на градчета и селца, с животни ....
65
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ГОЛЯМА ЧАСТ ОТ ЖИВОТНИТЕ В ЗООПАРКОВЕТЕ СА ТОЛКОВА СТАРИ, ЧЕ В ДИВАТА ПРИРОДА АКО ГИ ПУСНАТ ЩЕ УМРАТ ДО ДНИ! БЕЗ СЛОНОВЕТЕ ТЕ СА УМНИ ЖИВОТНИ!----------СЛОНОВЕТЕ МАСОВО СЕ УБИВАТ ВЪВ АФРИКА ЩОТО ХОРАТА ВЕЧЕ СА ЗАВЗЕЛИ ТЕРИТОРИЯТА ИМ ЗА ХРАНА ТАМ!------------ЕДИНСТВЕНИТЕ КОИТО МОГАТ ДА БЪДАТ ПУСНАТИ СА ПТИЦИТЕ НО ВЕРОЯТНО ПАК ЩЕ ДОВЕДЕ ДО ИЗЧЕЗНАЛИ ВИДОВЕ ТОВА ДЕЯНИЕ!
64
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да протестират бе какъв е проблема. Това не значи, че нещо ще се промени...
63
2
 
16
 
! Отговори
Вълнаро преди 5 години
Да преброим веганите. Аз твърдя, че сте кухи кратуни и сбърканяци.
62
7
 
2
 
! Отговори
Оскотял Ав$тралиец преди 5 години
За вас не знам,но аз скоро ще скитам на север в джунглите и ще се гмуркам в кораловия риф да снимам кътълфиш и после ще видя китовете.След това ще отида на дапад на индийския океан да събирам миди които имат най-причудливи форми,ако имам късмет да намеря с перла ще е супер,тъкмо да прибавя някой $$$ в банковата сметка.Поздрави от сидней австралия
61
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе аз на тия казвам ли им какво да ядат, с какво да се обличат или какво да гледат? Айдее тогава и те на мен да не ми се бъркат, както и аз не им се бъркам на тях.
60
1
 
19
 
! Отговори
Оферта преди 5 години
Тия вегани и животните не ги ядат.