София Прайд: Българските партии не разбират демокрацията!

Декларацията на "ВМРО-БНД" и "Атака" била изпълнена с реч на омразата
291
София Прайд: Българските партии не разбират демокрацията!
Снимка: София Прайд

Членовете на организационния комитет на единадесетия София Прайд осъждат декларацията на "Патриоти за София – ВМРО и Атака" в Столичен общински съвет, с която те се обявиха против подкрепата на Столичната община за част от събитията в програмата на София Прайд тази година и призоваха тази подкрепа да бъде оттеглена.

Още по темата

"Декларацията на общинските съветници на "ВМРО-БНД" и "Атака" е изпълнена с реч на омразата и е един от примерите от последните дни за нетолерантността в България към лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансджендър и интерсекс (ЛГБТИ) хората. Атаките срещу шествието са конкретен пример защо има нужда от София Прайд и са доказателство за известния в българското общество антидемократичен характер на тези партии", посочват от София Прайд.

Организационният комитет припомня, че партиите, които съставляват посочената политическа група, са определени като "ултранационалистически/фашистки" в доклада за България от петия мониторингов цикъл на Европейската комисия срещу расизма и нетолерантността – орган на Съвета на Европа.

Организаторите припомнят също, че по-рано същата седмица драг шоу в Пловдив бе отменено заради стотици заплахи от крайнодесни екстремисти от "Ботев Пловдив" за насилие и вандализъм.

Само ден по-рано и Светият Синод на Българската Православна Църква излезе с позиция, в която заклеймява провеждането на София Прайд, определяйки борбата за равноправие на български граждани като "демонстрация на греха" – позиция, към която Организационният комитет изразява категорично несъгласие.

В допълнение, през изминалите седмици Карлос Контрера – общински съветник от ВМРО-БНД, заяви, че опазването на обществения ред по време на прайда от страна на полицията струва скъпо на данъкоплатците.

"Тази манипулативна теза на практика предполага, че на ЛГБТИ хората като граждани не се дължи защита, както повелява законът, и което е по-важното – обвинява жертвите за това, че са мишени на агресия. Такова изопачение е неприемливо", настояват още от София Прайд.

Според тях провеждането на събитието представлява упражняване от страна на организатори и участници на основно човешко право, прогласено както в Конституцията на Република България, така и в международни договори, по които българската държава е страна – правото на мирно събиране.

"Доколкото пак по силата на Конституцията всички български граждани са равни пред закона, ЛГБТИ хората също следва да могат да упражняват това свое право без ограничение, както всички останали граждани. Лице, което не разбира това, не следва да упражнява публична власт в една демократична държава, защото не разбира принципите на демокрацията и правовия характер на държавата", посочват още те.

Организаторите на София Прайд припомнят още, че опитите за диалог и сътрудничество с парламентарно представени политически партии от почти целия политически спектър, както и с отделни институции на изпълнителната власт през годините, остават безрезултатни.

Неравенството на ЛГБТИ хората се проявява в повечето сфери на обществения живот – като образование, здравеопазване и трудов пазар – както и в онези аспекти на личния живот, където законодателната уредба на отношенията е неизбежна.

Тазгодишното издание на София Прайд ще се състои на 9 юни, събота, от 16:00 ч. на Паметника на Съветската армия в столицата.


291
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
191
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
"ХОМОСЕКСУАЛНОСТТА Е СЛЕДВАЩОТО НИВО В ЕВОЛЮЦИЯТА ДО ДОСТИГАНЕ НА БЕЗПОЛОВО РАЗМНОЖАВАНЕ!!"

Сиреч, като амебите? Що ми се струва, че това е де-еволюция?
190
2
 
9
 
! Отговори
Iceblast88 преди 9 месеца
Хайде някои от тоя прайд да каже кои точно техни права са нарушени?Да каже поне едно!И ако излезе с това, че нямали право да имат дете - не е вярно. Никъде в конституцията не им е забранено да си го родят!Това, че биологията и еволюцията им е забранила е тема на друг разговор. Така, че правно нямат никакви основания за оплакване.Имат същите права като всички нас.Могат да работят, да живеят заедно и в домовете си да правят каквото искат.Проблема е когато искат да изкарат спалнята си на улицата!
189
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Точно така. Най-бедните и криви са избиратели на т.нар. Патриотични партии. Като нямаш какво да правиш и пари, които да харчиш, ставаш патрЕот и хейтиш всичко по форуми и седянки, за да разсееш мъглата на собствената си нищожност. Айде бедни душички с 2 лв в джоба, дерзайте.
188
2
 
10
 
! Отговори
Мустафа преди 9 месеца
Най-после и Турциядаде нещо на света-Истамбулската Конвенция!
187
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Срещу подобни прайдове и изобщо за (псевдо)националистически каузи се надигат хората с доходи до към 100-1500 лв. Останалите са доста по-широко скроени и откровено не се вълнуват кой-къде. Същите тия тук се изкарват големи християни, ама в живота си не съблюдават една християнска цвнност, съдейки по ежедневито в България.
Таааа, чешете си езиците - по-богати и по-извисени няма да станете. Хайаха
186
1
 
10
 
! Отговори
Любопитен преди 9 месеца
Защо ми изтрихте въпроса? Цинизъм ли имаше или съм използвал език на омразата? Питам отново, дано не е неудобен въпроса: ако обявя публично, че съм извършвал съвукуплителни действия с представители на други биологични видове, кой би скочил първи? ЛГБТ обществото за мойте сексуални права или асоциацията за защита на животните?
185
3
 
27
 
! Отговори
Додо преди 9 месеца
Инкорпориране и стимулация на перверзия, разврат и морален упадък са любим похват на Соросoидните Ционисти. Така наистина разбиват и унищожават устоите на обществото, а те това искат в крайна сметка. Педepacтията е болест. Педepacтите са психично болни хора и като такива трябва да се възприемат и третират, вместо кликата на Copoс да ги яха и експлоатира като оръжие на войната си срещу Бялата Раса, изповядваща Християнство.
184
2
 
9
 
! Отговори
Додо преди 9 месеца
Инкорпориране и стимулация на перверзия, разврат и морален упадък са любим похват на Соросoидните Ционисти. Така наистина разбиват и унищожават устоите на обществото, а те това искат в крайна сметка. Педepacтията е болест. Педepacтите са психично болни хора и като такива трябва да се възприемат и третират, вместо кликата на Copoс да ги яха и експлоатира като оръжие на войната ди срещу Бялата Раса, изповядваща Християнство.
183
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Това дуупе на снимката, дето ми вика да внимавам, защо си крие физиономийката?
То трябва да внимава, че ако го заобичаме, ще е безгранична обич, до пръсване на цвайтера. –:)
182
3
 
14
 
! Отговори
Скрипал преди 9 месеца
Най-демократично и напълно безплатно ви каня след прайда на афтърпарти с коктейл Новичок.
181
3
 
3
 
! Отговори
Руснака преди 9 месеца
До Анонимен185 пишещ с главни букви.
Започни незабавно лечение! Може би имаш все още шанс, но да знаеш, че е под 0.5 коефициента ти за оправяне, каквото и да рече това.
Много си сбъркан и объркан ... сигурно комунистите са тивиновни. Карай, весело с е с теб, но е плашещо че сте голям процент...
180
21
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До мислещ

КОЙ ТЕ ИЗЛЪГА ПА ТЕБЕ, ЧЕ ТОВА СА ХРИСТИЯНСКИТЕ ЦЕННОСТИ!!!

БИБЛИЯТА КОЯТО Е В БЪЛГАРИЯ Е ФАЛШИВА(ПРЕРАБОТЕНА) И НЯМА НИЩО ОБЩО С ОРИГИНАЛНАТА БИБЛИЯ КЪДЕТО ХРИСТОС ПОДКРЕПЯ ХОМО ВРЪЗКИТЕ!

-----------------------------

ПОДРАСТВАЩИТЕ ИМАТ ПРАВО НА ИЗБОР ! ТИ ЛИ ЩЕ ОПРЕДЕЛЯШ КАКЪВ ДА ИМ Е ИЗБОРА СЛУГА НА ДЯЛОВА :D
179
25
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Хахаха

ТИ ЛИ ЩЕ ОПРЕДЕЛЯШ КОЙ Е НОРМАЛЕН И КОЙ НЕ СЛУГА НА ДЯВОЛА!

ВСИЧКИ КОИТО СА ПРОТИВ ГЕЙОВЕТЕ СА АНТИХРИСТИ СЛУГИ НА ЛУЦИФЕР :D

ХРИСТОС НЕ Е БИЛ ПРОТИВ ГЕЙОВЕТЕ ЗАПИСАНО Е В ЕВАНГЕЛИЕНО НА МАТЕЙ УЧЕНИК НЕГОВ!

А СЕГАШНАТА БИБЛИЯ Е МЕНТЕ РЕФОРМИРАНО ОТ КОМУНИСТИЧЕСКИЯ РЕЖИМ В РУСИЯ И ТАКА И СИ ОСТАНАЛО !

--------

РУСИЯ ВЕЧЕ НЯМА БЪДЕЩЕ НИТО НЕЙНИТЕ АНТИХРИСТКИ СЛУГИ И БАВНО ЩЕ УМРЕ!
178
5
 
27
 
! Отговори
мислещ преди 9 месеца
Защо непрекъснато ни се натрапвате .Живейте си както щете но не се опитвайте да изопачавате християнските ни ценности.Не натрапвайте присъствието си пред подрастващите.Нахални сте и арогантни.
177
5
 
21
 
! Отговори
Хахаха преди 9 месеца
От писанията на тоя с главните букви добре се вижда, че Русия е проблем само за гейовете и то даже не за всички, а само за тия, които искат да ходят голи по улиците.

Нормалните граждани на България са хетеросексуални православни славяни, а не изтрещели либерали със сбъркани хромозоми и дефектен генетичен код.
176
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
РУСИЯ ПОСТЕПЕННО ЩЕ БЪДЕ УНИЩОЖЕНА ЗАЕДНО СЪС ПСЕВДО ЦЕННОСТИТЕ СИ!

ИЗБРАХТЕ КМЕТ НА СОФИЯ ОТ ГЕРБЕРАСТКАТА ПАРТИЯ А ТЯ ПОДКРЕПЯ ПРОТЕСТО ПАРАДИТЕ НА ЛГБТ СБОРИЩЕТО

ДА БЯХТЕ ИЗБРАЛИ ДРУГ КМЕТ!

АЗ НЕНАВИЖДАМ ПРОРУСКИЯ РУМЕН РАДЕВ НО ГО ТЪРПЯ ТАКЪВ БЕШЕ ИЗБОРА НИ!

-----------

ВСЕКИ ИМА ПРАВО НА ПРОТЕСТ ТЪЙ , ЧЕ ТЕЗИ КОИТО СА ПРОТИВ ДА ПРОТЕСТИРАТ ТЯХНО ПРАВО Е!
175
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен179
Имаш нужда от лечение. Специализирано лечение и то продължително ...
Притеснявам се за теб, но за тези около теб още повече.
174
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен176
И да даваш и да не даваш толкова си можеш. Обличай си карнавалния костюм и марш на парада на ЛГБТ ХМРТ и всякаквите му там каквито си се водят и си се определят на тоя прайд.
Само като ти чета писането и ме заболява предния дял на мозъка.
Приятно ..прекарване!
173
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Анонимен176
Това не е темата. Не ни занимавай с фобиите си.
172
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
До Руснака

ПЕТ ПАРИ НЕ ДАВАМ ЗА МНЕНИЕТО НА КОЙТО И ДА БИЛО РУСНАК!!!

ВИЕ СТЕ НАПЪЛНО ОПОЗОРЕНИ И ДАНО БОГ ВИ НАКАЖЕ ЧАС ПО СКОРО ЗА ЗЛОДЕЯНИЯТА ВИ !