БСП иска: Борисов лично да спаси БДЖ с план!

Според социалистите дружеството реално е във фалит
35
БСП иска: Борисов лично да спаси БДЖ с план!
Снимка: БулФото, архив

БСП поиска лично премиерът Бойко Борисов да се ангажира със спасителен план за БДЖ, защото според социалистите дружеството реално е във фалит.

Червеният депутат Георги Свиленски алармира, че освен сметките на БДЖ, са запорирани и 1200 вагона на "Товарни превози", както и 25 от най-новите мотриси на превозвача.

По-рано днес стана ясно, че кредиторите по втория облигационен заем, предоставен на БДЖ Холдинг, са запорирали сметките на БДЖ - "Пътнически превози". Причината - дъщерната компания е солидарен длъжник с холдинга.

"Защо никой не е направил нищо и защо служителите на дружеството не знаят, че следващите им заплати са под въпрос", риторично попита Свиленски.

Той се възмути още, че въпреки че има образувана преписка след сигнала на БСП до главния прокурор Сотир Цацаров, ръководството на БДЖ продължава да сключва застраховки за имуществото на холдинга, както и да договаря тока, който купува, без обществени поръчки.

"БДЖ нарушава системно закона, явно за ръководството на компанията законите не важат", обобщи социалистът.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
1
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
До nda 17 Спокойно , Гинка ще купи и БДЖ , докато БСП искат.
31
1
 
5
 
! Отговори
Дядо Соци преди 5 години
Алоо, БСП. Спрете да искате най после , а направете оздравителен план и го внесете в НС. Така се прави.Свикнали сте Борисов да опрявя всяка лоша ситуация. А да видя кандидат премиера Корнелия какво може.?Иска ви се да го закопаете , ама той с упехите си закопава вас.
30
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ДОКАТО МОСКОВСКИ Е ТАМ, НЯМА СПАСЕНИЕ ЗА БДЖИ к`во стана с делото за убийство по непредпазливост. Ще има ли такова дело или се замаза работата?
29
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Коренна промяна в управлението е нужна. На времето Орешарски се срещна с представители на Дойче баан за консултации.
28
1
 
3
 
! Отговори
To6 преди 5 години
До 25То и китайците искаха да ни оправят БДЖ-то, ама Боко и сие казаха - НЕ.
27
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БДЖ закрили отдел "Вътрешен контрол", защото 3-*** решили че наистина трябва да контролират и да се противопоставят на безхаберието. Сега БДЖ (в цветущо състояние) обаче решава на мястото на предишния отдел да направи ДВА.
26
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 26Билета не би струвал 120 ?, а 45 ?, има билети с по-ниски цени, когато не е бърз влак.
25
0
 
8
 
! Отговори
ed преди 5 години
Хубаво давате пример с железниците в Германия, но там билета Бургас-София би струвал 120 евро. (аналогични разстояние на db)Освен това там влаковете са пълни, има икономика и активно население навсякъде, и хората пътуват яко. А в БГ...
24
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продайте го на японците и след 5 години няма да искаме да се качим на нищо друго освен на влак !
23
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То решението е измислено. Запорират БДЖ, трябват пари и ето: Концесия на летище София! Това очаквам да чуя, защото доста дълго накараха мераклиите да чакат...Остава да видим края на пиеската!
22
7
 
5
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
БДЖ може да се спаси... - но БСП не...
21
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде се покри финансовия гуру - футболист 2 на шампионата (защото знаем кой е 1)
20
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прави да от БСП много добра задача са му постави ли на Боко той самия трябва да вземе правилното решение Но той за съжаление не може да взима решения Но и Герп трябва да си ходят от властта
19
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
6аси гадоветe ... да си искат парите които са им дали преди 11 години .... за кого работят, че искат да разпродадат вагоните на товарни превози, които самото БДЖ ги е заложило .... за да вземат парите на гадоветe и да злоупотребят с тях
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП са най-добрите помагачина герб България да е на опашката .В момента прахосват пари вцентъра на София за новасграда за нар . събрание (в партийниядом ) и там в по-голям луксще продължат да лъжат народакакто досега .
17
0
 
17
 
! Отговори
Драйвър преди 5 години
Няма какво да спасява Борисов. И не Борисов, а целия български народ ще трябва да спасява ОТНОВО фалиралата БДЖ. Не господа, така не става, вече е пробвано. Първо трябва доказалият се, като пълен безхаберник министър Московски да се ходи. На второ, но не на последно място трябва да се започне приватизация на железниците. Само частни влакове са решението на въпроса, защото краденето там е система. Даже в Русия има вече частни влакове. Време е за коренни промени в железницата. Стига вече грим.
16
0
 
20
 
! Отговори
nda преди 5 години
в БДЖ всичко трябва да почне на чисто ...да изхвърлят номенклатурата дето краде от повече от 30 г. и се е срастнала в системата ...иначе няма оправяне и не съм съгласна да им се дават повече пари ...крадат ги ...тва е!
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Германия железницата е в ръцете на чостници акционери. Държаната не дава пари. В А нглия е същото.Защо гук дъпжавата да налива пари в БДЖ и други да крадат спокойно
14
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко ви Борисов е цъкащабомба .Не искайте да спасявакаквото й да било , а искайтекато излезе от минсъветадиректно следствие и затвор ,причина -- безстопанственост .Путин каза че са загубили800 млн . дол. заради него .Тук никой не казва колко езагубила Бълг - я от нескопосанотому управление . След 15 годинипремиерство ще се научина наш гръб .
13
2
 
11
 
! Отговори
така де! преди 5 години
Борисов да го спаси това бдж, за да продължат да крадат в бдж хората на бсп