Българите били най-добрите в туризма на Гърция, търсени са

Доц. Йорданов: Работим в сектора, но в други страни
Обновена: 1 юни 2018 22:20 | 1 юни 2018 22:20, Екип на Bulgaria On Air
10

Доц. Йордан Йорданов, който е заместник-председател на сдружение "Туризъм", каза в студиото на "Денят ON AIR", че очаква много добър летен туристически сезон тази година. По думите му кризата в конкурентните на България дестинации от преди 2-3 години, продължава да носи дивиденти на родния бизнес.

Доц. Йорданов коментира и изказването на министъра на туризма Николина Ангелкова за това, че се очаква лек спад на руските туристи у нас през този сезон. Според него това по всяка вероятност е било "конюнктурно" изказване.

"Тя дава един ориентир на всички работещи в индустрията, да обърнат внимание върху някои неща, които не са доизкусурени от самия бизнес", каза доц. Йорданов пред Bulgaria ON AIR.

Той коментира и теча на кадри от България, които започват работа в сферата на туризма, но в други страни.

"Фалитът присъства като реалност. Инвеститорът, българин или чужденец, инвестира в туристическия бранш, но не е оценил ролята и мястото на човека-изпълнител или ръководител в неговия екип", подчерта доц. Йордан Йорданов.

Той беше категоричен, че когато не е добро отношението на работодателите към служителите, тогава разочарованите кадри тръгват за други държави.

Заместник-председателят на сдружение "Туризъм" акцентира и върху това, че различни страни имат агресивна политика към български студенти и от рано ги привличат да работят по техните курорти.

По думите на доц. Йорданов българските служители, независимо от нивото, са най-добрите в гръцката туристическа индустрия и затова са много търсени, особено по островите.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
3
 
! Отговори
вече преди 5 години
Писна ми медии да коментират туризма.Всеки е свободен да почива където иска според предпочитанията и според възможностите си.
4
0
 
9
 
! Отговори
Van Dam преди 5 години
Абе професоре стига повтаряйте едни и същи приказки като папагал вече 30 години.Тез частници щом вече 30 години не се научиха да плащат нормално (1300-2000 лв.заплати) естествено че българите ще стягаме куфара за терминал 1.Аз например още преди 10 години работих Мияч на чинии и то с машина а не на ръка . И още тогава в чужбина стартовата ми заплата беше 1800 евро плюс безплатна квартира и храна.А сега 10 години по късно във България все още хората работят за 200-300 евро на месец???????
3
1
 
27
 
! Отговори
Майстор преди 5 години
Ако знаеш език и си излизал вън да работиш в туристическия бранш и решиш да се пробваш в България ще си се стори като в Преизподнята....
2
2
 
14
 
! Отговори
до Цирк преди 5 години
Ти вэеми си оправи правописа, че даже бедуин ще пише по добре на български от теб!
1
11
 
22
 
! Отговори
Цирк преди 5 години
Сестра ми е на почивка в Гърция. Повечето познати или вече ходиха или имат резервации за това лято. Аз лично отивам в Портогалия за седмица.На БГ мангасарскоро море и курорти няма да стъпа. Селяните да си пият фълшивите питиета и гнусна прескъпа храна. Не мерси съм, не ми се разправя с *** кой къде бил легнал седнал подпрял и каква кола карали.Държавата цирк.