Българо-руските отношения в жесток ступор от 20 г.?

Анализатори коментират визитите в Русия в "Брюксел 1"
Обновена: 1 юни 2018 22:12 | 1 юни 2018 20:16, Екип на Bulgaria On Air
80

След срещата на премиера Бойко Борисов с руския президент Владимир Путин коментарите не стихват. Защо Борисов напусна предсрочно Москва? Действително ли Русия ще пусне още газ към България и наистина ли българският премиер не е договорил нищо с Москва, както твърди опозицията?

Какви знаци даде посещението на премиера Борисов в Кремъл, а и визитата на президента Румен Радев само седмица преди това - анализ на журналиста Чавдар Стефанов и дипломата Валентин Радомирски в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

Произнесе ли Борисов извинение в Кремъл? Защо вижданията на управляващи и опозиция се разминават?

В рамките на седмица се натрупаха две посещения на високо равнище в руската столица. Това е прецедент в дипломацията. Коментарите по отношение на визитата на премиера са разнопосочни. Какви знаци дават тези посещения и затопляме ли взаимоотношенията с Москва?

"Българо-руските отношения са в жесток ступор от поне 20 години насам. Единствените теми, по които се говори, са главно петрол, газ, енергиен център. Това сериозни отношения ли са?! Разбира се, че не...", коментира Чавдар Стефанов в предаването.

Основният спор в момента е дали Борисов договори нещо в руската столица. Какво стана с "Турски поток" - ще се отклонява ли за България или не? Кои въпроси не се поставиха на тази среща?

"След 10 години липса на срещи на високо ниво между президентите и 8 години между премиерите натрупаните проблеми са толкова много, че само две визити, дори те да бяха добре подготвени, не стигат", заяви Валентин Радомирски.

Успешна ли беше визитата на Бойко Борисов в Москва - отговорите в предаването "Брюксел 1" в събота, 17:30, по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
57
0
 
1
 
! Отговори
Къде е преди 5 години
Къде е великият международник? Да не би да абдикира окончателно от държавата! Ни вест, ни кост. Само клакьорите отговарят. Нещо не е кскто трябва! Нещо се крие!
56
0
 
1
 
! Отговори
чичо преди 5 години
Не мога да разбера защо наричат Путин диктатор. Той действа според правата дадени му от конституцията на Русия. То тогава и Дончо Тръмпа също е диктатор.
55
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе кви руснаци кви бангладежци бе ние сме европеици неразбрахте ли бе леле
54
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Владимир Владимирович стигаше до колана на якия Сибанкянски селянин Тиквоний Масоядов.Хем беше обул най-високите токчета....
53
3
 
4
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 5 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев, Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Валерия Велева, Петьо Блъсков, Татяна Буруджиева, Петър Волгин, Ив.Гарелов, Пиргова, С,Шаренкова,братя Чукови, д-р Ник.Михайлов, Мих.Константинов
52
1
 
5
 
! Отговори
Професор Тюхчеф преди 5 години
То добре че ритаме срещу Русия, но ни липсва новия Стамболов, който да може да ни изведе от мизерията и да прати кой където му е мястото.
51
5
 
11
 
! Отговори
Светополк Тирон преди 5 години
Джендърите нещо много си повярваха,че могат да ак.т срещу Велика сила като Русия. Техният ластун обаче, Тиквата, беше по-нисък от тревата в Кремъл. "Бил виновен".. "Старшият брат бил добър и всеопрощаващ".. а той горкият бил излъган, щото видите ли е най-дисплинираният (послушният) спрямо сюзерените от САЩ и ЕС,дето го излъгали, та сега белким,ако благоволи, Путин и на него да му пусне една тръбица от Турския поток. Преведено на дипломатически език, малко бг политици са преживяли такова унижение
50
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин-дребен източен диктатор живял по времето на Борисов трети.
49
5
 
17
 
! Отговори
Светополк Тирон преди 5 години
Боко Тиквата изглеждаше като потомствен колхозник редом до велик държавник, дипломат и глобален играч, като Владимир Владимирович. Колкото и да се пъчи селянинът от Банкя, догодина никой в Европа няма да си спомня за него, докато дори на Запад вече говорят за "епохата на Путин". Джендърите да го ду..
48
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 56 и 57 Пиши на български ,защото азербайджанския не ни е познат!
47
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И от както са в тоя ступор ...БВП ни е 6 пъти по-голямо :))) Значи да продължава тоя ступор.
46
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
САЩ имаха голямо влияние върху политиката на ЕС с Русия,но новия стопанин на Белия дом направи всичко възможно , да влоши отношенията си с ЕС!Точно затова нашите политици се правят на големи дипломати,ако в Белия дом влезе правилния стопанин за ЕС,нашите ще ,,обърнат палачинката"!
45
2
 
1
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...do 54 I 53 .Pazi Boje ot gramotnitsi kato vas !
44
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До лудото ленче.Пиши на кирилица. Неграмоънико
43
6
 
2
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Извинете, разбрахме, че Путин се е извинил на Европейската личност на годината... - но дали той му е приел извиненията...
42
0
 
2
 
! Отговори
ТолСтойчо преди 5 години
България ще я изкупим цялата.
41
3
 
0
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...razgledaite "pregradkata" mejdu Borisov I prezidenta Putin !..Borisov se navede I se gushna v Putin !...Putin ne pomradna !...ezika na jestovete !
40
6
 
11
 
! Отговори
РОССИЯ преди 5 години
предаването го гледах москва борисов се извини путин нищо не каза за балканският поток.на следващият ден журналисти написаха че интервю с презсекретаря че ще има отклонение на турският поток към българия-балкански поток.и стига сте дъвчали и не говорете глупости че русия не се доверява на бг може и да него пуснат за такива като тоя крайна сметка бг е ес не е самостоятелна държава а зависима от ес отказахте се от русия и сега лаете а няма смисал
39
0
 
0
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
До Анонимен...ami koi smee da go poblikuva ...nali e " demokratsia " ?!!...basi kolko li godini shte ni triabvat za da se osvobodim ot totalitarnata "demokratsia " ?!??
38
0
 
0
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
До Анонименdo 41....znaesh li kato cheta napisanoto ot teb stigma do izvoda ,che Borisov e prav za " matriala " a I professor I. Hristov sashto e prav za protsentite !...badi zdrav !