Българо-руските отношения в жесток ступор от 20 г.?

Анализатори коментират визитите в Русия в "Брюксел 1"
Обновена: 1 юни 2018 22:12 | 1 юни 2018 20:16, Екип на Bulgaria On Air
80

След срещата на премиера Бойко Борисов с руския президент Владимир Путин коментарите не стихват. Защо Борисов напусна предсрочно Москва? Действително ли Русия ще пусне още газ към България и наистина ли българският премиер не е договорил нищо с Москва, както твърди опозицията?

Какви знаци даде посещението на премиера Борисов в Кремъл, а и визитата на президента Румен Радев само седмица преди това - анализ на журналиста Чавдар Стефанов и дипломата Валентин Радомирски в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

Произнесе ли Борисов извинение в Кремъл? Защо вижданията на управляващи и опозиция се разминават?

В рамките на седмица се натрупаха две посещения на високо равнище в руската столица. Това е прецедент в дипломацията. Коментарите по отношение на визитата на премиера са разнопосочни. Какви знаци дават тези посещения и затопляме ли взаимоотношенията с Москва?

"Българо-руските отношения са в жесток ступор от поне 20 години насам. Единствените теми, по които се говори, са главно петрол, газ, енергиен център. Това сериозни отношения ли са?! Разбира се, че не...", коментира Чавдар Стефанов в предаването.

Основният спор в момента е дали Борисов договори нещо в руската столица. Какво стана с "Турски поток" - ще се отклонява ли за България или не? Кои въпроси не се поставиха на тази среща?

"След 10 години липса на срещи на високо ниво между президентите и 8 години между премиерите натрупаните проблеми са толкова много, че само две визити, дори те да бяха добре подготвени, не стигат", заяви Валентин Радомирски.

Успешна ли беше визитата на Бойко Борисов в Москва - отговорите в предаването "Брюксел 1" в събота, 17:30, по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
4
 
! Отговори
тикволанд преди 5 години
Какъв е този газов хъб и що за мутренска измишльотина е това не става ясно или как се крадат пари от сюреалистични проекти в полза на един кр..но корумпиран п..м..р!
16
13
 
2
 
! Отговори
Критикар преди 5 години
В русията още живеят в колиби и копаят картошки да варят долнопробна водка, а ядат коприва лапад и други бурени, щото не знаят какво е това земеделие, толкова са дег.радирали варягите там
15
2
 
2
 
! Отговори
ЕДИН САМОЛЕТ преди 5 години
е достатъчен да натовари агентурата на САЩ и да си ги закара ТАМ. Да изпреварят НАРОДНИЯ СЪД казвам
14
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10 по- колко пъти на ден ще я пишеш тази лъжа? Само препинателните знаци в писанието ти е верно
13
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно е сигурно СДС изчезнаха заради анти българската политика на псевдо демократи и от това се възползваха пак псевдо демократи с анти българската политика ... И на тях им се вижда края
12
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама, за какво реват непрекъснато русофилите...нали купуваме газ от Русия, а срещу това ни праща танкисти по черноморието....останалото си осигуряваме от други държави !
11
2
 
10
 
! Отговори
ШУТ В Г.ЪЗА преди 5 години
Това получи ТИКВАТА в МОСКВА. Обиден си тръгна още същата вечер
10
2
 
6
 
! Отговори
To6 преди 5 години
До 8По 7 причини се пънат. Защото США са извратена и самозабравила се държава, а РУС е необятна и въпреки всичко приятелски настроена към нас, с политици мижитурки.
9
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахах, голям майтап беше как Путин нарита Боко като мръснo коте!Студен прием, издърпване на ушите, пресконференция на която Путин демонстрира хладното си отношение към пародията на премиер който българите имат, и... шут по ***!Заедно с целия журналистически антураж, с Валерия Велева, с Ирина Цонева..., дето се бяха подготвили за тридневна екскурзия и разходки из Москва...Свиха знамената и си отидоха с подвити опашки!
8
3
 
16
 
! Отговори
2019 НАБЛИЖАВА преди 5 години
РУСИЯ спира газта към УКРАЙНА - БЪЛГАРИЯ остава без газ. ЧЕСТИТО. Тогава бат ви БОЙКО ще е на МАЛДИВИТЕ с милирдите от КТБ, а ЦЕЦО ще е вече емигрант в САЩ
7
18
 
3
 
! Отговори
Втрещен преди 5 години
Аз не разбирам защо държавните ни мъже се пънат да ходят в една изостанала азиатска степ като русията, където още живеят в 17 век, вместо да укрепват ползотворните си връзки със световния най велик - САЩ, някой ще ми обясни ли
6
4
 
9
 
! Отговори
ГАЗ ОТ БАНКЯ преди 5 години
Бащицата щял да пълни тръбата - по цял ден ще яде боб и ще работи - ГАЗ ЗА БЪЛГАРИЯ от бат ви БОЙКО - МУХОБОЙКО
5
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти ли ще вдигаш революцията или просто си я подхванал от обяд? Тея ги слушам 20 г вече
4
9
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Газта от Азербайджан ТРЪГНА!Спецпоздрав для всех русоробов!
3
6
 
6
 
! Отговори
ГАРСОН БОЙКО преди 5 години
работи за ТУРЦИЯ - ТУРСКИ ПОТОК, за ФРАНЦИЯ - подложи се под МАКРОН и забрави за българските шофьори, за ГЕРМАНИЯ - СЕВЕРЕН ПОТОК 1 и сега номер 2. За БЪЛГАРИЯ Т.ъп.акът рита мачле. НО ИДЕ ДЕН НА РАЗПЛАТА с ПРЕДАТЕЛИТЕ ОТ ГЕРБ
2
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1Точно! Хер вам а не ЮП и Белене!
1
13
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така и да си останат! Нямаме излишни пари да пълним банковите сметки на руските олигарси