Българо-руските отношения в жесток ступор от 20 г.?

Анализатори коментират визитите в Русия в "Брюксел 1"
Обновена: 1 юни 2018 22:12 | 1 юни 2018 20:16, Екип на Bulgaria On Air
80

След срещата на премиера Бойко Борисов с руския президент Владимир Путин коментарите не стихват. Защо Борисов напусна предсрочно Москва? Действително ли Русия ще пусне още газ към България и наистина ли българският премиер не е договорил нищо с Москва, както твърди опозицията?

Какви знаци даде посещението на премиера Борисов в Кремъл, а и визитата на президента Румен Радев само седмица преди това - анализ на журналиста Чавдар Стефанов и дипломата Валентин Радомирски в предаването "Брюксел 1" по Bulgaria ON AIR.

Произнесе ли Борисов извинение в Кремъл? Защо вижданията на управляващи и опозиция се разминават?

В рамките на седмица се натрупаха две посещения на високо равнище в руската столица. Това е прецедент в дипломацията. Коментарите по отношение на визитата на премиера са разнопосочни. Какви знаци дават тези посещения и затопляме ли взаимоотношенията с Москва?

"Българо-руските отношения са в жесток ступор от поне 20 години насам. Единствените теми, по които се говори, са главно петрол, газ, енергиен център. Това сериозни отношения ли са?! Разбира се, че не...", коментира Чавдар Стефанов в предаването.

Основният спор в момента е дали Борисов договори нещо в руската столица. Какво стана с "Турски поток" - ще се отклонява ли за България или не? Кои въпроси не се поставиха на тази среща?

"След 10 години липса на срещи на високо ниво между президентите и 8 години между премиерите натрупаните проблеми са толкова много, че само две визити, дори те да бяха добре подготвени, не стигат", заяви Валентин Радомирски.

Успешна ли беше визитата на Бойко Борисов в Москва - отговорите в предаването "Брюксел 1" в събота, 17:30, по Bulgaria ON AIR.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


80
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари