Какво постигна България с посещенията си в Москва?

Анализатори: Визитите си противоречаха, не бяха съгласувани
Обновена: 2 юни 2018 07:25 | 1 юни 2018 22:50, Екип на Bulgaria On Air
129

7731 гледания   |  Още видео
От срещата Радев – Путин – Борисов се разбра, че имаме година, за да договорим включването си в "Турски поток". Какво постигна България с двете си посещения в Москва?

"Всеки постигна своето и нищо не постигнаха. Радев отиде с ясна цел за доставки на газ от Русия. Това се смяташе за табу от българските политици. Борисов отиде, за да разруши това искане. Той показа, че правителството не иска директно газ от Русия, а от Турция, през "Турски поток". Това, което единият направи – другият го срина", подчерта бизнесменът Васил Василев.

Според политолога Димитър Димитров, ако целта е била да се размразят 2 проекта – то тя е постигната. Визитите очевидно бяха несъгласувани, добави още той в "Денят ON AIR".  

"Европейската комисия напомни, че са необходими 3 източника за газовия хъб "Балкан". Засега имаме 2. Ако няма хъб – ние сме вън от играта. Не може да сме зависими изцяло от Турция. Дори и да реализираме този проект – ние ще имаме достатъчно газ само за себе си, но не и за европейския пазар", отбеляза Димитров.

Василев защити идеята, че интересът и на България, и на Русия е доставката на газ да бъде директна.

"Няма договорки за доставка на руски газ през "Турски поток". Ние трябва да видим първо нашите интереси. Как да бъдем енергийно независими през следващите години. Европейските ни партньори нищо не могат да кажат за договорките ни с Русия", подчерта той. 

Темата на разговора обхвана и АЕЦ "Белене". Бизнесменът твърди, че проектът ще бъде реализиран и изтъкна, че "Белене" е ключов елемент от Националната ни сигурност.

"Премиерът разглежда "Белене" като фабрика за чорапи, а не ключов елемент за Националната сигурност. Русия предложи да построи и финансира "Белене", така че то да започне да работи, а цената за това да плащаме от продажбата на произведения от електроцентралата ток. Това беше опропастено", обясни Василев пред Bulgaria ON AIR.

"Има вероятност "Атомстройекспорт" да построи "Белене". Нужно е технологично сътрудничество между производителя на реакторите и този, който ще ги пуска в експлоатация", припомни Димитър Димитров.


 


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Първо Б.Б.бе посрещнат като обикновен турист на летището! Няма го Путин,няма и шпалир от гвярдейци! Второ на оречения час,Путин е закъснял с час...
——————-

Пъвро, президентът не посреща премиер, защото е по-висок ранг.

Второ, президент не преговаря с премиер - премиерът отива на среща, за да засвидетества уважение като представител на България.

Трето, Бойко беше в Москва по покана на руснаците.
Ако закъсняват за срещите, това е техен минус, а не наш.
77
0
 
1
 
! Отговори
А преди 7 месеца
НАЙ КЕЛЯВОТО ПОСЕЩЕНИЕ ЗА ВСИЧКИ ВРЕМЕНА ОТ КАК СВЯТ СВЕТУВА.ОТИДОХА КАТО АСЛАНИ ВЪРНАХА СЕ КАТО НАСРА..НИ
76
0
 
1
 
! Отговори
Внимателно с Москва преди 7 месеца
АКо бяха изградили Южен поток сега щяха д а ни скъсат от много милиарди санкции годишно..БЯха се договорили с Австрия да им доставят милиарди кубически метри газ през "Южен поток" до края на 2016 година..Нашите в София даже не им дадоха договора. София и Белград трябваше да изградят хиляди километри газопроводи за СВОЯ СМЕТКА до 2017 година.
75
0
 
0
 
! Отговори
За експерти преди 7 месеца
Експерти да проверят по филми кога е поела наркотик през ръцете Тереза МЕЙ И други от Лондон.Вижда се на снимки перфектно оцветяване на дланите и.
За тази диверсия предупредихме преди години преди среща за климата в Копенхаген.
Там целта бе пси препрограмиране на експерти и лидери с цел трайни нелечими увреждания на климата и набеждаване на най важния газ за живот на планетата Въглеродния двуокис.Последва тежък ЕМС и дигитално терористично увреждане чрез милиард автомобили.
74
1
 
0
 
! Отговори
JJIvanov Warning преди 7 месеца
БЪлгария спаси Москва от санкнции за стотици милиарди долари готвени им от наркотизирани през дланите на ръцете западни политици.

НАркотизираните Тереза Мей и други набедиха зверски МОскв ас ФАлшива новина.ПОследв а опит з а нанасяне на жестоки вреди на Европейския съюз с нагло набеждаване на Москва./ГЛАвен стратегически доставчик.След като поискахме арест за Тереза Мей Спряха диерсията срещу Брюксел
73
0
 
1
 
! Отговори
за лъжливото овчарче преди 7 месеца
На фурнаджийски лопати вече никой не вярва.
Големия брат му писнало да плаща сметките на малките братчета-терикатчета чух.
72
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"Во первых вы должны извиниться за все проблемы, которые вы создали
России, было это?"

Дадохме ви езика и азбуката, но не успяхме да ви култивираме.......

Не си добре дошъл/а тук.
71
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Със сигурност Питин ще ни го подаде да му го обдухваме.
70
1
 
4
 
! Отговори
ЯЛОВА РАБОТА преди 7 месеца
Боко се извини, че е прекрантгил проекта Южен поток и тъкмо да започне с локумите за западните Балкани и Путин му каза, че има работа.
Цялото посещение беше толкова унизително за боко, че повече нямъ къде.
А придружаВащите го журнаститутки обявиха това жалко посещение за ЗНАКОВО.
Боже, прибери си вересиите!
69
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Със сигурност повече от членството си в ЕС и НАТО.
68
11
 
3
 
! Отговори
Борил преди 7 месеца
От тези нищо даром не искаме. Не сме и няма да им бъдем "задунайска губерния". Равноправни отношения - ДА, заробване с остарелите им енергийни технологии - НЕ. Понятно?!
67
2
 
4
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 7 месеца
ХА ХА ХА
Винаги съмсе чудел ,как мисли една простит..тка!?!?!
Та и сега , как го пращат ББ в Русия!? С какви очи ще гледа?
Какво ще предложи.
Доверие да няма е нормално!
След като нямаме кеш , за какво ще пращат ББ.
Да проси на колене!
Но вече и руснаците знаят , че става въпрос за кражба от елита ни!
А те знаят ,че сметки се плащат от добре работещ бизнес.И за да си върнат парите , то те трябва да работят в България, а не откраднати!
ха ха ха
66
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Изключителен автогол и излагация ! Силно некомпетентен и клакьорите му също .
65
1
 
9
 
! Отговори
ПрофесУра преди 7 месеца
Чета и не вярвам на ушите си!Пълният провал на Борисов в Москва,от някой съфорумци направо е велика победа!Глупци! Да споделим фактите. Първо Б.Б.бе посрещнат като обикновен турист на летището! Няма го Путин,няма и шпалир от гвярдейци! Второ на оречения час,Путин е закъснял с час,трето срещата на четири очи е била точно 10 минути,като Путин е казал че има неотложна работа. Б. Б.съкрати визитата си с един ден! Направо унизен прелъстен и забременен б.б се завърна наакан! Така му се пада,сега чакам
64
2
 
10
 
! Отговори
невероятно,но факт преди 7 месеца
Следих внимателно посещенията на Радев и ББ и делегация и ще Ви кажа какво точно постигнаха-нищо,но от сърце!Радев няма правомощия да договоря и може би затова беше приет по-сърдечно.При посещението на ББ просто духаше мраз от фризера!Който иска нека се разрови в нета и види разликата в посрещането на Синдзо Абе и ББ.Япония е голяма държава,но не е само това!Отношенията с Русия ще се оправят трудно,тя е набрала скорост и в скоро време може изобщо да не ни обръща внимание-ние не предлагаме нищо!
63
0
 
5
 
! Отговори
Я па я...! преди 7 месеца
Нищо няма да излезе , ама хайде....
62
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Николаев
!!!! Хохма!
61
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 55
Во первых вы должны извиниться за все проблемы, которые вы создали
России, было это?
60
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
На срещата с Радев, Путин изглеждаше велик цар самодържец до васлния си слуга. На срещата с ба'т Бойко, същият изглеждаше малкото насрано джудже Жуджик.
59
6
 
8
 
! Отговори
Николаев преди 7 месеца
НАЙ УМНИТЕ НАЦИИ В ЕВРОПА СА БЪЛГАРСКАТА И УКРАИНСКАТА