Какво постигна България с посещенията си в Москва?

Анализатори: Визитите си противоречаха, не бяха съгласувани
Обновена: 2 юни 2018 07:25 | 1 юни 2018 22:50, Екип на Bulgaria On Air
129

От срещата Радев – Путин – Борисов се разбра, че имаме година, за да договорим включването си в "Турски поток". Какво постигна България с двете си посещения в Москва?

"Всеки постигна своето и нищо не постигнаха. Радев отиде с ясна цел за доставки на газ от Русия. Това се смяташе за табу от българските политици. Борисов отиде, за да разруши това искане. Той показа, че правителството не иска директно газ от Русия, а от Турция, през "Турски поток". Това, което единият направи – другият го срина", подчерта бизнесменът Васил Василев.

Според политолога Димитър Димитров, ако целта е била да се размразят 2 проекта – то тя е постигната. Визитите очевидно бяха несъгласувани, добави още той в "Денят ON AIR".  

"Европейската комисия напомни, че са необходими 3 източника за газовия хъб "Балкан". Засега имаме 2. Ако няма хъб – ние сме вън от играта. Не може да сме зависими изцяло от Турция. Дори и да реализираме този проект – ние ще имаме достатъчно газ само за себе си, но не и за европейския пазар", отбеляза Димитров.

Василев защити идеята, че интересът и на България, и на Русия е доставката на газ да бъде директна.

"Няма договорки за доставка на руски газ през "Турски поток". Ние трябва да видим първо нашите интереси. Как да бъдем енергийно независими през следващите години. Европейските ни партньори нищо не могат да кажат за договорките ни с Русия", подчерта той. 

Темата на разговора обхвана и АЕЦ "Белене". Бизнесменът твърди, че проектът ще бъде реализиран и изтъкна, че "Белене" е ключов елемент от Националната ни сигурност.

"Премиерът разглежда "Белене" като фабрика за чорапи, а не ключов елемент за Националната сигурност. Русия предложи да построи и финансира "Белене", така че то да започне да работи, а цената за това да плащаме от продажбата на произведения от електроцентралата ток. Това беше опропастено", обясни Василев пред Bulgaria ON AIR.

"Има вероятност "Атомстройекспорт" да построи "Белене". Нужно е технологично сътрудничество между производителя на реакторите и този, който ще ги пуска в експлоатация", припомни Димитър Димитров.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


129
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
2
 
4
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
До рубладжийски партииПропуснал си Буда...Агент Буда !!!
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Благодарим за отношението!Всичко ви разбираме.Попутний вам в спину!Чао!
48
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дали някой се е изръсил няма значение.Фактите са си факти.Бойко отиде по руска покана.Щом нямат какво да предложат - живи и здрави. В следващите 5-6 години няма кой да им дойде на крака от България. Те ще идват с предложения.
47
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Придурки, вы вообще ни на что не способны,С вами не о чем разговаривать
46
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 48Правилно, хер вам а не газ!Ржу, ни магу
45
14
 
4
 
! Отговори
1234 преди 5 години
До БРАВОАбе гледам вие петербургските *** сте суперактивни. Не е ясно кой се е изръсил.
44
2
 
22
 
! Отговори
БРАВО преди 5 години
КОЗЯК ЗДРАВО СЕ Е ИЗРЪСИЛ--ПЕЧТАНЦИТА Е ЗАРАБОТИЛА--ДЖЕНДЪРИТЕ СЕ НАДПРЕВАРВАТ ДА ПИШАТ ПРОСТОТИИ----БОКО ПОЛУЧИ ЯК РУСКИ ШУТ В ***--БОКО ЗАКОПА БЪЛГАРИЯ---СЕЛСКИ ТАРИКАТ-ПРЕДАВА ГАНЬОВСКИ НОМЕРА НА ВЕЛИКА СИЛА---ГАЗ ОТ ТУРЦИЯ--ХАХАХАХ ,БЕЛЕНЕ НА ПАЗАРЕН ПРИНЦИП--ПЛАТЕТЕ И ЩЕ ВИ Я НАПРАВИМ..АКО НЕ--ФАКУЛТЕТО ИДВА И ТОВАРИ ЖЕЛЕЗАТА ОТ ГЬОЛА БЕЛЕНЕ......***!!!
43
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Газ и нефт колко щеш,но кой ли хитрец ще я дръпне по пръв от другите хитреци за да ги надхитри докат брои до три и фокус бокус.
42
1
 
23
 
! Отговори
ни са знай преди 5 години
ПРОСТИЯТ рано или късно ще извърши НЕПРОСТИМА простотия.А може би тази простотия,на гърба на целия народ , предстои.........Аз лично от *** човек умни постъпки не очаква.
41
2
 
23
 
! Отговори
А преди 5 години
ПОСТИГНА ХА,ХА,ХАНИЩО И НЕ ГО РАЗБРАХА,ДА СИ ПЛАТЯТ ПРЕХОДА,КОЛКОТО СМЕ ПОДАЛЕЧЕ ОТ РУСИЯ,ТОЛКОВА СМЕ ПО БЕДНИ,САМО НОВОЗАБОГАТЯЛИТЕ СЕ РАДВАТ,ЩОТО СЕ НАПЪЛНИХА С НАРОДНОТО БОГАСТВО
40
0
 
23
 
! Отговори
ИМПЕРАТОРА преди 5 години
Разбра се ,че от българските " политици " , няма по-големи гащници и ..... !!!!Жалко за хубавата територия наречена България ...........
39
1
 
29
 
! Отговори
дхгн преди 5 години
германия ,франция,турция ,италия.... си напълниха джобовете от русия!!! те да не са русофили?? а ние само губим!! въпросът е кой е виновен и да има последствия за него!!
38
33
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
По-далеч от русия - най-добре. И какви са тия дърти червени "бизнесмени"?
37
3
 
32
 
! Отговори
:):) преди 5 години
намерете си едно по пълно видео със срещата на ББ с Путин. Обърнете внимание как снизходително Путин гледа ББ. Не са усмивките на германската баба и на френския дедо дето не е дедо.
36
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Боко здраво му бяха издърпани ушите, и получи шут в ***, не случайно беше доста помръкнал след срещата с Путин!От друга страна, явно е разбрал колко много е сгафил, понеже сред гербавите лидери и министри се забелязва коренна промяна, и вече няма и следа от антируско говорене!
35
1
 
37
 
! Отговори
НЯКОЙ преди 5 години
НИЩО НЕ ПОСТИГНА - ЕДНО ГОЛЯМО НИЩО !!!И НЯМА СМИСЪЛ ДА СЕ ПИШАТ И ГОВОРЯТ ГЛУПОСТИ. ТЕ СА ЗА НЕВЕЖИТЕ А БЪЛГАРСКИЯ НАРОД Е АДСКИ ТЪРПЕЛИВ НО НЕ Е ГЛУПАВ.НАШИТЕ УПРАВНИЦИ БЯХА ЕДНИ ПЪЛНИ НЕЩАСТНИЦИ ПРЕД ВЕЛИКА РУСИЯ ЗАЩОТО ТЯ НАИСТИНА Е ВЕЛИКА И Е ФАКТОР В СВЕТА. КОЛКО ИНТЕЛИГЕНТНО НИ КАЗАХА - "ПИТАЙТЕ ЕВРОПА" И ЩЕ ВИДИМ...
34
32
 
6
 
! Отговори
рубладжийски партии преди 5 години
Кратък списък на рубладжийските партии-eничapи:БСП, ДПС, Атака, АБВ, ВМРО и др.Рубладжии-лидери на партии:Корнелия Нинова(г-жа Лъжа), Ахмед Доган(агент Сава), Г. Първанов(агент Гоце), Рум.Петков(пикаещият във фонтани),Болен Сидеров(Рубльов),К.Каракачанов(агент Иван). Съвпадение е ли е, че преди 1989г. повечето са агенти на ДС - филиал на руската КГБ ?Рубладжии-псевдо социолози и журналисти:Андрей Райчев, Кольо Колев, Кънчо Стойчев, Валерия Велева, Петьо Блъсков, Татяна Буруджиева, Петър Волгин, Ив.Гарелов, Пиргова, С,Шаренкова,братя Чукови, д-р Ник.Михайлов, Мих.Константинов
33
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дано от герб някой прочете тук, а и на много други места какво иска народа. Не мъгляви идеи за хъб и западни балкани, а евтино гориво, евтин ток, добро здравеопазване и по-социална политика. И да мисли за Българските интереси, не за ес-овските.
32
1
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Резултатът е ясен - цапано дупе.
31
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде да си поговорим за оня с хибридните войни. Как му беше името, че не се сещам?