По морето: Връщат се туристи от държави, които бяхме забравили!

Летният сезон започна с пълна сила, разкри хотелиер
4 юни 2018 15:45, Анисия Иванова
48
По морето: Връщат се туристи от държави, които бяхме забравили!
Архив: Булфото

Летният сезон на морето започва с пълна сила и явно ще е обещаващ, прогнозира хотелиер, чието семейство стопанисва бази в Бургас и Сарафово.

По думите й има завръщане на туристи от държави, които бяхме позабравили: "Всяка седмица пристигат големи групи туристи от Полша и Чехия".

Преобладават семейства с деца, идват за няколко дни - кацат във вторник и си тръгват в петък. Билетите са им евтини, обикновено търсят квартири в курорти, близо до летището - Бургас, кв. Сарафово, Поморие, Равда, Несебър, за да си спестят допълнителните разходи за път, разказа жената пред Dnes.bg.

В базата ни в Сарафово приемаме туристи още от април-май, даде за пример хотелиерът.

По думите й рязкото затопляне на времето в края на май и началото на юни също е дало силен старт на сезона.

"Сутрешните температури тези дни са около 18-19 градуса, а през деня стигат до 28. Дори вечерите са много приятни, въпреки вечерния морски бриз. Морската вода е около 22 - 24 градуса. За европейците това са чудесни условия за почивка. През изминалата събота и неделя, като за началото на юни, плажът на Сарафово беше доста пълен", допълни тя.

Топлото време провокира и доста българи да дойдат по-рано на морето, каза още хотелиерът: "Тук при нас вече се усеща лятото и на практика сезонът започна, не само защото е традиция той да се открива на 1 юни в повечето курорти".

Причина за силното начало е и фактът, че юни цените по морето са по-ниски - лесно може да се намери апартамент между 50 - 60 лв. за нощ, а за три- или четиричленно семейство това излиза доста изгодно. Ако се предпочита стая - цената на легло варира около 10 - 12  лв. В пика на сезона обаче нощувката в апартамент е в интервал 70 - 100 лв, а на единично легло - около 15 - 20 лв., обясни хотелиерът.

Изгодни са офертите и при хотелите за юни - доста от тях предлагат пакети от 4 до 7 дни с отстъпка от 10 - 20% по-ниски цени, отколкото в пиковите юли и август, като доста от предложенията са за ол инкклузив.

"Българите добиват европейско поведение и вече правят резервации за почивки по морето от по-рано, за разлика от преди. За месеците юли и август местата при нас с ранни резеврации са почти заети. От няколко години за тези два месеца свободна нощувка няма, всичко е пълно. Имаме свободни дни за юни, но и за тях има запитвания и резервации", обясни хотелиерът.

"За съжаление сезонът при нас е кратък - юли и август, затова браншът, а и държавата се борят това да се удължи, поне с още два месеца - юни и септември", допълни тя.

А юни, въпреки че е началото на летните месеци, се оказва много добър месец за почивка по родното Черноморие - и пясъкът и морската вода са чисти, в курортите е спокойно и тихо, допълни хотелиерът и припомни, че вчера РЗИ-Бургас съобщи, че последните изследвания показват, че морската вода в началото на сезона е кристално чиста. Проби са взети от 48 места по българското Черноморие и всички те са с отлично качество.

"С една дума очакваме силен сезон, като се има предвид началото му. Тук на морето вече се усеща лятното настроение и желанието за почивка", обобщи жената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
19
 
30
 
! Отговори
теодор преди 5 години
Кой нормален все още ходи в България на море?
19
11
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че то на чехите и поляците им е близо. От заглавието си помислих да не би вече и от Япония са почнали да пътуват специално за нашето кафяво море?
18
9
 
21
 
! Отговори
Мен преди 5 години
До АнонименТова е за да могат да си лекуват разтройството у тях. А са останали повече а са напълнили гащите в самолета...
17
20
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"кацат във вторник и си тръгват в петък"Е кой ще издържи повече от 3 нощувки на бетономорието? Много ясно че ще си тръгнат петък и повече няма да допуснат тази грешка да се върнат.
16
8
 
31
 
! Отговори
Удължител преди 5 години
"За съжаление сезонът при нас е кратък - юли и август, затова браншът, а и държавата се борят това да се удължи, поне с още два месеца - юни и септември", допълни тя.Извинете, но как точно се "удължава" сезон?
15
16
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Естествено, че поляци и други екземпляри от държави от третия свят (като нас) ще има по Бетономорието всяко лято. Обадете се, когато започват да идват италианци, испанци, французи итн...
14
13
 
16
 
! Отговори
Казак преди 5 години
Драга високопарна, надута, ограничена новобогаташке от тип кафяв. Искам да знам, кои са вашите обекти по Черноморието за да не ги посетя НИКОГА. Ето защо, "Българите добиват европейско поведение и вече запазват резервации за почивка по морето от по- рано." Как го измислихте това изречение? Хем неграмотно изказване, хем някакво покровителствено, супериорно (по новобългарски) отношение към българите, придобивали те европейско поведение??? А защо не американско поведение, тук също се правят резерва
13
16
 
30
 
! Отговори
Андрейчо преди 5 години
Е-е,щом като по нашите бетонни и шумни курорти има достатъчно чужденци,то за нас остават пак курортите в съседните и по-далечни държави - тъкмо сме си свикнали там на културни обноски,чисти плажове,бистра вода,честно обслужване,липса на шумотевица и грижи за децата ... Нека хотелиерката се радва на гостите си,а ние ще се радваме на плажовете по Турция,Гърция,Адриатика,Италия,Испания...където на всичкото отгоре няма да ни е толкова " солена" като у нас почивката...
12
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То винаги е било пълно с чехи и особено поляци. Какви ги бълват тия?
11
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи всичко е наред...
10
16
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кой ли още се лъже да ходи на почивка на Бетономорието?
9
7
 
25
 
! Отговори
Бай иван преди 5 години
Алалл да са им. *** е че никой не се замисля защо българите бягат от Черно море. Дори родните хотелиери гледат на нас като на клиенти 3 ръка.
8
11
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Последните години и братовчедите от Чехия подминават кафяво море. Отбиват се на път за Турция или Гърция колкото да се видим.
7
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Kakva e taja ..ania be ujas i bes pari ne staovam ns bg more ksto gledam snimkata po gore ujas
6
9
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всеки прави грешки, някои от спомени, на други баба и дядо разказвали.Няма да повторят, особено като ги хване разстройството за седмица.
5
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
па оно песак не остана весамо хотеле
4
9
 
53
 
! Отговори
cinik преди 5 години
Гладен хотелиер туристи сънува :)
3
2
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно хотелиерката има доста къса памет, защото миналата година беше претъпкано с поляци.
2
4
 
19
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
OT KOI ZABRAVENI DARZAVI,NE RAZBRAH SE VRASHTAT....
1
8
 
30
 
! Отговори
дъуртий преди 5 години
Връщат се докато се сетят каква мизерия и *** е и след това пак чао за винаги.