По морето: Връщат се туристи от държави, които бяхме забравили!

Летният сезон започна с пълна сила, разкри хотелиер
4 юни 2018 15:45, Анисия Иванова
48
По морето: Връщат се туристи от държави, които бяхме забравили!
Архив: Булфото

Летният сезон на морето започва с пълна сила и явно ще е обещаващ, прогнозира хотелиер, чието семейство стопанисва бази в Бургас и Сарафово.

По думите й има завръщане на туристи от държави, които бяхме позабравили: "Всяка седмица пристигат големи групи туристи от Полша и Чехия".

Преобладават семейства с деца, идват за няколко дни - кацат във вторник и си тръгват в петък. Билетите са им евтини, обикновено търсят квартири в курорти, близо до летището - Бургас, кв. Сарафово, Поморие, Равда, Несебър, за да си спестят допълнителните разходи за път, разказа жената пред Dnes.bg.

В базата ни в Сарафово приемаме туристи още от април-май, даде за пример хотелиерът.

По думите й рязкото затопляне на времето в края на май и началото на юни също е дало силен старт на сезона.

"Сутрешните температури тези дни са около 18-19 градуса, а през деня стигат до 28. Дори вечерите са много приятни, въпреки вечерния морски бриз. Морската вода е около 22 - 24 градуса. За европейците това са чудесни условия за почивка. През изминалата събота и неделя, като за началото на юни, плажът на Сарафово беше доста пълен", допълни тя.

Топлото време провокира и доста българи да дойдат по-рано на морето, каза още хотелиерът: "Тук при нас вече се усеща лятото и на практика сезонът започна, не само защото е традиция той да се открива на 1 юни в повечето курорти".

Причина за силното начало е и фактът, че юни цените по морето са по-ниски - лесно може да се намери апартамент между 50 - 60 лв. за нощ, а за три- или четиричленно семейство това излиза доста изгодно. Ако се предпочита стая - цената на легло варира около 10 - 12  лв. В пика на сезона обаче нощувката в апартамент е в интервал 70 - 100 лв, а на единично легло - около 15 - 20 лв., обясни хотелиерът.

Изгодни са офертите и при хотелите за юни - доста от тях предлагат пакети от 4 до 7 дни с отстъпка от 10 - 20% по-ниски цени, отколкото в пиковите юли и август, като доста от предложенията са за ол инкклузив.

"Българите добиват европейско поведение и вече правят резервации за почивки по морето от по-рано, за разлика от преди. За месеците юли и август местата при нас с ранни резеврации са почти заети. От няколко години за тези два месеца свободна нощувка няма, всичко е пълно. Имаме свободни дни за юни, но и за тях има запитвания и резервации", обясни хотелиерът.

"За съжаление сезонът при нас е кратък - юли и август, затова браншът, а и държавата се борят това да се удължи, поне с още два месеца - юни и септември", допълни тя.

А юни, въпреки че е началото на летните месеци, се оказва много добър месец за почивка по родното Черноморие - и пясъкът и морската вода са чисти, в курортите е спокойно и тихо, допълни хотелиерът и припомни, че вчера РЗИ-Бургас съобщи, че последните изследвания показват, че морската вода в началото на сезона е кристално чиста. Проби са взети от 48 места по българското Черноморие и всички те са с отлично качество.

"С една дума очакваме силен сезон, като се има предвид началото му. Тук на морето вече се усеща лятното настроение и желанието за почивка", обобщи жената.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари