Служители под прикритие – ДАНС в съмнителни фирми!

На какво се дължат промените и ще дадат ли резултат?
Обновена: 4 юни 2018 23:00 | 4 юни 2018 22:53, Венцислава Вельова
26

7226 гледания   |  Още видео
Законови промени предвиждат ДАНС да получи правото да внедрява агенти под прикритие в частни фирми, но без знанието на собственика. На какво се дължат промените и ще дадат ли резултат?

"Никакъв резултат няма да даде. Това предложение е неграмотно, продиктувано от некомпетентност. За да не знае работодателят за служителя под прикритие, то трябва и дейността на работодателя да бъде следена", категоричен бе бившият вътрешен министър Емануил Йорданов. 

В "Денят ON AIR" той отбеляза, че разследващите органи трябва да се научат да работят с пълния набор от разузнавателни средства, а не само с един от инструментите. 

"Когато сериозни неща се регламентират от подзаконни нормативни актове, то това води до нестабилност. Дейността на прикритите служители няма да бъде ясно регламентирана и ще създава възможност за злоупотреба със служебно положение", подчерта бившият държавник.

"Предлага се нормативна промяна, която не е добре обмислена. Предполага се, че служителят на ДАНС трябва да кандидатства за отворена позиция и след това да бъде нает. Но когато един работодател наема някого, той сключва договор, че личната информация на фирмата няма да бъде разпространявана. Не е ясно как това внедряване ще става", поясни изпълнителният директор на АИКБ Добрин Иванов.

Според него не се знае и как ще бъде събирана информацията, как ще бъде съхранявана или унищожавана.

"Не трябва чак толкова много да се взираме в служителя под прикритие, а по-скоро защо управляващите правят нещо, което може да застраши правата на гражданите. След всички глупости, които се приеха в българското законодателство в последните 20 години – и това може да мине", заключи Йорданов пред Bulgaria ON AIR.


26
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
0
 
0
 
! Отговори
Красисмира Кръстева преди 2 месеца
advokatyordanova/ 5 години ме следят със сателит по цял свят и малтретират със звукова вълна. Опитват се да ме побъркат и заключат на село или в лудница. МВР ги крие...Върнаха ме насила в България и се опитват да ме довършат!
20
0
 
2
 
! Отговори
Iceblast88 преди 7 месеца
По скоро ще е още един начин за рекетиране от страна на държавния башибозук на малкото останали честни хора които така или иначе странят от сделки и далавери, а просто искат да си изкарват хляба честно. Май вече тотално са я закършили и гербаджиите искат да оглозгат тялото на България до кокал като пирани. Хайде първо си оправете корупцията в държавните агенции, защото корупцията не тръгва от частниците, а от държавните служители!
19
0
 
1
 
! Отговори
Iceblast88 преди 7 месеца
Няколко проблема с цялата тази история:
1. Каква е гаранцията, че агента на ДАНС ще бъде избран за обявената работна позиция?
2. Как ще скрие факта, че работи в ДАНС или ще кандидатстват с фалшиво CV и фалшива трудова книжка?
3. Искам да видя с очите си как агент на ДАНС ще изкара повече от 1 седмица на 3 тона пещ за топене на чуrун! ХАХАХА.
4. Как ще се определят фирмите които са лоши? Да не е да се внедряват само в малкото останали честни фирми за да можем да издоим редовните?
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Глупости на големи и малки търкалета и поредната *** щуротия . Колко години подред системно и методично се разбиват службите няма СДС, няма БСП и ГЕРБ за да станат послушни и угодни - вид политическа полиция. Досиета, комисии , агентирно минало и пр. се показват за да се непослушни наказват.
17
0
 
11
 
! Отговори
Политически пророк преди 7 месеца
От парламента да тръгне ДАНС,та после към фирмите .
16
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
завръщане в миналото?...или то изобщо не е МИНАЛО ???
15
1
 
16
 
! Отговори
бай Иван преди 7 месеца
Служител на ДАНС,внедрен във фирма???Ми още на седмицата тоя внедрения ще бъде изгонен,защото във фирмата се работи. Няма срещи по заведения,няма концентрат,няма кафета и агентки за парола "бял чаршаф"!
14
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До Анонимен 16

Не е съвсем точно така само малка част отиват в джоба на държавника - по-голямата част отиват за опростяване на греховете пред гепаджийте! Едно време се казваше купуване на индулгенции!
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Всяка фирма си има Счетоводител който оправя корупционните такси. Парите се свалят от фирмата за изглаждане на нередности. За жалост не отиват в държавата , а в джоба на държавника.
12
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А какво правим със служителите под прикритие в ДАНС ?
Съмнителни са фирмите които не си плащат корупционните такси. От тях корумпираната държава няма полза.
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Кой определя кои фирми са съмнителни?
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
ама те фирмите вече са внедрили в данс хора под прикритие. сега ще им ги връщат ли, как ли?
9
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
А бдж и пощите те не са ли съмнителни "фирми" източени и реално фалирали
8
1
 
20
 
! Отговори
Andreshko преди 7 месеца
Служители под прикритие са хора с чужда самоличност,а ако са на прикритие са със собтвените имена. Проблемът с внедряването е лесен на конкурса ще се явят повече служители на ДАНС и все някой ще го огрее. Въпросът е друг с каква цел и по каква причина ще бъде нарочена дадена фирма,защото ДАНС ще започне да прилича все повече на бившата ДС,но ще се намерят лидоносници,като се знае,че един ден политиците могат да решат да те осветят?
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Добре бе, кандидатства агента за позиция във фирмата, каква е гаранцията, че точно него ще изберат и вземат на работа?? Как точно ще стане това внедряване във фирми с по двама човека? Точно такива са най-големите перални според статистиката...
6
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Очаквам след 3 години да чета, как фирмите вербували агентите от ДАНС, да работят за тях.
5
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Начало на икономическия шпионаж и изнудването на бизнеса. Не гледат колосалните и очевадни кражби чрез обществените поръчки, тръгнали да се разправят с бизнеса.
Немската фондация Ханс Зайдел окончателно иска да види сметката на българската икономика и ББ е маша от класа.
4
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Глупости на търкалета гарантирано от ГЕРБ!
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До 5
От цялата работа ще пострадат нормалните кандидати за работа.
.

ами то цялата работа, цялото следене ще е на тях, и заради тях!
очевадно е, видимо е, че мафията вече изпада в параноя - дали служител "а", който поради естеството на работата във фирмата, работи и разполага с информация, която може да закове "шефа", няма да изнесе информацията навън.

нещата много, много започват да загрубяват, а с това и да лъсват! очевадно много "шефове" започва нещо да ги гризе съвестта ... от миналото
2
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
От цялата работа ще пострадат нормалните кандидати за работа.