Ангелкова: Заведенията в Слънчев бряг са с одобрени схеми!

Конструкциите им не са опасни, категорична бе министърката
Обновена: 5 юни 2018 13:54 | 5 юни 2018 13:30, Анисия Иванова
35
Ангелкова: Заведенията в Слънчев бряг са с одобрени схеми!
Снимка: МТ

Министърът на туризма Николина Ангелкова обясни, че абсолютно всички обекти на "Слънчев бряг"-юг, включително и петте заведения на Южния плаж в курорта, изцяло попадат в одобрената от схема на министерството. Коментарът й идва след заканата на вицепремиера Валери Симеонов от вчера да бъдат съборени пет от най-популярните заведения в курорта.

Според Симеонов тези заведения на Южния плаж в "Слънчев бряг" са изградени без разрешителни и строителни проекти. Сред нарочените за премахване са прочутото "Бедрум", едноименното "Какао бийч", "The 1", "Ла Кубанита". Според Симеонов процедурата по събарянето им вече била задвижена.

Още по темата

Концесионирът на южния плаж в Слънчев бряг Кирил Спасов обясни: "Това не са нови обекти, за всеки един има издадени разрешения от главния архитект на общината".

Собствениците на заведенията на плажа също заявиха, че имат всички разрешителни. И отправиха покана към представителите на държавните институции, които искат да ги инспектират, да отидат при тях преди началото на сезона, а не по време на сезона, когато заведенията им са пълни с хора.

"Вчера направихме проверка на всички плажове на курортния комплекс "Слънчев бряг", както правим всяка година преди началото на летния туристически сезон, за да се уверим, че се спазват изискванията на Закона за устройството на черноморското крайбрежие. Съгласно него абсолютно всички обекти на "Слънчев бряг"-юг, включително и петте заведения на Южния плаж на "Слънчев бряг" изцяло попадат в одобрената от мен схема. Те са там повече от 10 години и не са променяли своите параметри", коментира Ангелкова пред Нова тв.

Миналата година отново бяха проверени всички проекти на тези заведения. Конструкциите, с които са направени съоръженията, не представляват опасност, заяви Ангелкова.

"Аз коментирам това, което има при нас като факти и обстоятелства", изтъкна тя и добави, че тя не е органът, който трябва да констатира дали заведенията трябва да бъдат премахнати.

Тя е категорична, че плажовете на Слънчев бряг са едни от най-проверяваните, "това е най-големият ни курорт и трябва да се гарантира безопасността на туристите". 

Тя коментира и Акция "Шум". Според нея проверките по заведенията за силата на шума трябва да се извършва така, че да не пречи на почивката на туристите. И добави, че контролът по отношение на преместваемите обекти е в ръцете на общинската администрация.

"Редно е да се обособят специални зони в курортите ни, едни от които да са зони за семеен туризъм, а други – парти зони", добави Ангелкова. И заяви категоричната си позиция, че проверки трябва да има.

"Много е важен начинът, по който ще се изпълняват тези проверки. Той трябва да не пречи на плажуващите, на почиващите", каза още министърът на туризма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


35
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно ми е под металните конструкции на тези преместваеми обекти, колко тона бетон е излято.
27
0
 
3
 
! Отговори
Коза преди 5 години
Проверка на финансите на Ангелкова. Тази или яко взема под масата за да ги ръси такива ... или е яко куха. Възможностите са само 2 тук, след като и баба ми на село знае че заведенията са незаконни. Държавата цирк.
26
0
 
0
 
! Отговори
Ника преди 5 години
До 7Така е,има,на много места,но не навсякъде .Там и хаосът е подреден,а у нас всяка подредба/наредба/ е ХАОС
25
0
 
3
 
! Отговори
и тая преди 5 години
И на тази май и дават да кара шейнички зимата..... Иначе защо така самоотвержено брани абсолютно незаконните мутренски хотели и дискотеки на плаж, което е абсолютно недопустимо?
24
1
 
5
 
! Отговори
хотели на плажа а преди 5 години
ТАЗИ ДА ОТГОВОРИ ПО КАКВА "СХЕМА" ИМА ОГРОМЕН ХОТЕЛ НАСРЕД ПЛАЖА, КОЙТО Е ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ И ЧИИ ИНТЕРЕСИ ИСКА ДА ОБСЛУЖИ ВНАСЯЙКИ ИСКАНЕ 20 ДЕКАРА ОТ ПЛАЖА ДА НЕ СА ВЕЧЕ ДЪРЖАВНА СОБСТВЕНОСТ!? И ТО ТОЧНО ПРИ ВЪПРОСНИЯ ХОТЕЛ, КОЙТО В ДРУГА ДЪРЖАВА ОТДАВНА ЩЕШЕ ДА БЪДЕ БУТНАТ? ВПРОЧЕМ ДНЕС СА ОСЪДИЛИ РУМЪНСКАТА И КОЛЕЖКА ЗА КОРУПЦИЯ.....
23
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво ! Тази жена разбира от туризъм. Не си остава министерството на кварталния шут дърпащ кабели на ДЖ ....бахтии жалката картина.
22
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тази е една от най-противните хора, които съм срещал. Адски некадърна и *** и не разбира грам от това, което прави! Ей такъв *** е!
21
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знам за какво е това министерство! Освен да гепи и да покрива мутрите за друго не става. Не искам да издържам с данъците си подобни твари
20
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Г-жо Ангелкова, питах се как не Ви е срам, но се сетих, че ограничените хора не изпитват такова чувство. Всичко с времето си. :)
19
0
 
10
 
! Отговори
Ohrana na bg truda преди 5 години
Vai, vai.....bg trudova sila e natikana v mrasni i muhlivi mazeta, koridori, stai na hotelite na sunybeach da spi, da e na razpolojenie na hazartnite hotelski i alkoholni bosove denem i nostem......nito edna bg media ne pokazva kak sa nastaneni da rabotiat bg rabotnici v bg hotelite ...konskite pansioni i kucheshkite priuti sa po-dobri ot staite za bg personala na chernomorskite kurorti...
18
1
 
30
 
! Отговори
miko преди 5 години
Тази министърка въобще не е корумпирана, ама хич!За да защитава така яростно мутрите от ВИС2, значи е там на хранилка.Нямат никакви разрешителни въпросните заведения!!!
17
1
 
27
 
! Отговори
123 преди 5 години
"Конструкциите им не са опасни, категорична бе министърката"- мда, ако стане беля, лично ТЯ да понесе всички, идващи от закона, наказания!
16
0
 
29
 
! Отговори
Ваньо Слънчака преди 5 години
Вероятно вече са платили каквото трябва и ще могат да развиват дейност и през този сезон
15
0
 
31
 
! Отговори
Шменти капели ЕООД преди 5 години
Щом участват в одобрена от министерството СХЕМА, никой не може да ги пипне.
14
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моли се Ангелкова да не се случи нещо, защото тогава с какви очи ще погледнеш хората.
13
0
 
27
 
! Отговори
Спиро преди 5 години
Добрия и лошия полицай. Празната и пълната банкова сметка.
12
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе целия тоя шум е да се напомни на едни хора че не са си платили на когото трябва или са платили малко, всичките акции на далавери са именно в тая насока, какво стана с хазарта, по шумя се седмица, две, хората се разплатиха и далввери забрави за проблема
11
3
 
11
 
! Отговори
СТАЛИН преди 5 години
бързо ги решаваше проблемите. Има бандит има проблем. Няма бандит - няма проблем. Много хора забравиха, че гробищата са пълни с висаджии, сикаджии, мутри и тем подобни " борци" за демокрция. Не, че СТАЛИН ги е избил. Демокрацията във вариант по СДС и ГЕРБ им съкрати живота. Повечето хотели и казина по морето са с бандитски капитали, някои чужди. Каква е разликата, дали е български, руски, чеченски, американски бандит.
10
10
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За кое е прав ? Че има десетки бараки , без разрешение . Десетки хотели без хигиена . Десетки пътища, без асфалт около курортите. Обаче 3 заведения, които са известни в цяла Европа са ГОЛЕМИЯ проблем :)) Аре бегайй да поливаш краставиците селчооо.
9
2
 
20
 
! Отговори
ВИНКЕЛА преди 5 години
може да е п.рост, ама е ПРАВ. Такава наглост и корупция има само в БЪЛГАРИЯ