Църквата дари апарат за малките пациенти в "Пирогов"

Дарението на Софийската митрополия е за 45 000 лева
22
Църквата дари апарат за малките пациенти в "Пирогов"
Снимка: Булфото, архив

Софийската митрополия дари на Клиниката по детска анестезиология към "Пирогов" най-ново поколение апарат за изследване на процеса на кръвосъсирване. Дарената апаратурата е ценна при лечението на пациенти с тежки изгаряния, чернодробни, ортопедични и онкологични проблеми, където рискът от кървене е значителен.

Негово Светейшество патриарх Неофит лично направи дарението и заедно с духовници от Софийската епархия се помолиха за здравето на пациентите в Детската реанимация.

От патриаршията прочетоха молитва и пожелаха на малките пациенти бързо оздравяване.

Апаратът "Rotem Sygma" ще се използва при животозастрашаващи ситуации, в които пациентите имат неспиращо кървене, а стандартното лечение не дава резултат, посочи доц. Румяна Андонова, началник на клиниката по детска анестезиология:

Чрез бърз и лесен метод в рамките на 10 минути апаратът показва нивата на кръвосъсирване. Така се избягват ненужните кръвопреливания. Ценен е също така при пациенти с тежки изгаряния и онкологични проблеми.

Стойността на апарата надхвърля 45 000 лв. Това е втората мащабна кампания, организирана от Отдел "Милосърдие и благотворителност" към Софийската митрополия.

В настоящата кауза са вложени и средства, завещани за благотворителни цели от покойния български патриарх Максим, обясни отец Ангел Ангелов, духовен надзорник на Софийската епархия.

Софийската митрополия ще организира нова кампания за закупуването на същия апарат за нуждите на болница "Шейново".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай *** да започне да си плаща осигуровките!
18
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Do 16 Stava duma za tova, che BPC sluzi na rusku, srabski I gracki interesi, a ne na balgarskii.
17
0
 
0
 
! Отговори
Eivalla преди 5 години
Bg grajdani vseki den praviat dobri Bogougodni srebrolubivi dela....bravo...plastat redovni zdravni levovi vnoski na zdravnata kasa ot vseki svoi bg trudoden, bg trudochas, ...trudominuta....., za da sa dobre bezbroinite slujiteli na zdravnata kasa, na ministerstvoto na nazdraveto, aptekarite, farmacevtichnite firmi, bankerite, popovete, vladikite, zastrahovatelite, recyclinga, rezervnite chasti...krematoriumite, ekarissajite...speshnata pomost...doktorite, sestrite, sanitarite, zabolekarite...
16
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направено е нещо добро. Койго е направил, защо го е направил е второ и трето. Кажете "ДОБРО Е". А само глупости за македонската църква пишете. Като, че утре македонците ще ви прегърнат братскии. Ще ви плюят сурата, колкото и да им целувате краката...
15
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 121212 до 8 Уви,с оттеглянето си от подкрепата за МПЦ,БПЦ скоро няма да си върне доверието на българите.Вяра,да,но не и към този църковен клир,все отбор-юнаци със скъпи часовници и кадри на ДС,слуги на Русия и Сърбия.
14
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БПЦ доказа,че е далеч от хората,тъй като е състав на ДС.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото и дарения да прави БПЦ,никога няма да си върне и малкото доверие,което имаше към нея,поне към настоящият ѝ клир.С оттеглянето си ,в последния момент,от подкрепата си към МПЦ,много хора щес е отдръпнат от нея.БПЦ е слугинска на РПЦ и СПЦ,но не и на българите.
12
0
 
5
 
! Отговори
км преди 5 години
На мене не ми стана нещо много ясно, дали църквата е дарила тия пари или е събрала пари от миряните и ги е дала за апарата.Щото ако е второто не виждам какво е дарила църквата. Всъщност сега като се замисля наистина ги е дарила щото можеше я за скъп часовник да идат я за някой линкълн тия дарения.То тва е същото като нашия вожд дет вика че бил направил магистрали.Направил ги ама с на кого парите с неговите ли? Да не би да си ги е извадил от джоба тия пари за магистралите.
11
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е това е добро дело! По малко вибратори и скъпи коли и повече дарения!
10
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Слава Богу! Това е добро и полезно!Средствата на Църквата се формират от нейните земи и имоти които отдава под наем, от свещоливницата и от дарения. Ако нещо не ти е ясно - питай. Злобните сърца се самоизяждат..
9
0
 
6
 
! Отговори
Anonymous преди 5 години
Е какво толова, че споменават името на апарата? И без това е сгрешено. :)Лошо няма де, хубава постъпка.А колкото до чудотворните икони: от вяра има нужда всеки.. Дали в неговия си Бог, дали в доброто, дали във наличието на възмездие или просто в науката, без вяра сме за никъде.
8
2
 
7
 
! Отговори
121212 преди 5 години
Браво. Това е начина църквата да си върне уважението на хората.
7
8
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да дарят една "чудотворна" икона дет лекува всичко? Или не може? С нея само събират парите на бабите и разни наивници.
6
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Милен Църквата не е държавен орган а духовен и не мисля, че има ограничение да споменава марка и модел на апарата. Освен това за дарение не се прави обществена поръчка, където се изисква да не се посочва марка и модел на това което ще се купува. Дарителя има права да съобщава всичко за дарението си или нищо. Най-вероятно са се разбрали с лекарите от Пирогов за това какво им е необходимо и са купили. Организирайте и вие такава кампания а НЕ ЗАВИЖДАЙТЕ И НЕ ЗЛОБЕЙТЕ!!!
5
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До капиталист Нищо не произвежда а има само дарения и т.н. За това т.н. ако искаш може да се осведомиш.
4
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За момент реших, че е дарила някоя от невероятните си чудотворни икони... а то ...
3
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето така трябва!Браво.
2
8
 
2
 
! Отговори
Милен преди 5 години
Пишейки името на апарата и при даряването от толкова духовни хора означава реклама на фирмата , която го продава. И какво следва, само този апарат, защото го дават тези хора. И какво означава това, сами си отговорете.
1
12
 
3
 
! Отговори
капиталист преди 5 години
църквата какво произвежда, от къде са й приходите?