Фасилити мениджмънтът набира скорост

Конференция в София събира над 400 делегати от цял свят
Обновена: 5 юни 2018 22:19 | 5 юни 2018 22:01, Камелия Цветанова
10

4152 гледания   |  Още видео
Двудневна фасилити мениджмънт конференция ще се проведе от утре в София. Повече от 50 лектори ще представят своите научни изследвания. Очаква се около 400 човека да присъстват и около 5-6 хил. да гледат конференцията онлайн. На събитието ще присъстват и над 300 делегати от цял свят.

"Ако говорим общо - това е създаване на инфраструктура, сгради, технологии и начинът, по който хората използват сградите. Ако говорим по-специализирано - това е предоставяне на услуги в самите сгради", обясни председателят на EuroFM Пека Матфейефф пред Bulgaria ON AIR.

По думите му българската фасилити мениджмънт индустрия е в развиваща фаза и предстоят доста предизвикателства. Гостът в предаването "Денят ON AIR" подчерта, че фасилити мениджмънтът може да е много полезен в различни аспекти.

"За да се получи качествената среда са ви необходими експерти. Крайният потребител вижда непрекъснато подобряване на средата, стига да се довери на специалистите", отбеляза Пека Матфейефф.

Зам.-председателят на Столичния общински съвет Иван Велков добави, че фасилити мениджмънтът интегрира все повече дейности. Според него България се справя добре с европейските и световни практики.

Велков посочи, че основната цел на конференцията е международните делегати да обменят идеи с представители на българската общност.

Зам.-председателят на СОС коментира и сагата "Иванчева". Припомняме, че днес за пореден път заседанието в съда бе отложено, тъй като обвиняемите Десислава Иванчева и Биляна Петрова поискаха още време, за да прочетат материалите срещу себе си.

"Сагата се превръща в доста тъжна и мъчителна за всички участници в нея и тези, които я следим. Надявам се тази сага да има неочаквано добър финал и да се случат по-бързо процесите", каза Велков.


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 месеца
Фасилити мениджмънт по гепаджийски - купуваш скъпо, продаваш евтино! И така до следващия заем.
2
0
 
8
 
! Отговори
Боби преди 9 месеца
***... Български няма ли за вас?
1
0
 
15
 
! Отговори
Порасна преди 9 месеца
Като порасна искам да стана Фасилити Мениджър. Звучи много по Хамерикански, сигурно е нещо готино. Пък и съм чувал че мениджър да си е престижно. Мечтая да съм Фасилити Мениджър и баба Пенка от входа ще ми е Фасилити Асистент. Ех супер ще е...