Прайдът с надслов: Различни хора, равни права, с фокус върху любовта

Организаторите настояват: Прайдът е възможност за разговор!
5 юни 2018 19:25,
200
Прайдът с надслов: Различни хора, равни права, с фокус върху любовта
Снимка: архив Bulphoto

Под надслов "Различни хора, равни права" ще се проведе тази година София Прайд.

"Лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансджендър и интерсекс хората (ЛГБТИ) в България са невидими за закона и това поражда правен вакуум, в който попадат нехетеросексуалните, транс и интерсекс хората. Наред с липсата на правна защита и признаване на редица техни права, страхът от отхвърляне и срамът от другостта все още съществуват и принуждават много ЛГБТИ хора да живеят двоен живот, като прикриват идентичността и личния си живот от семейство, колеги и приятели", твърдят организаторите.

Те настояват в посмото си, че мисията на София Прайд е ЛГБТИ хората да водят достоен живот и да изразяват себе си открито, наравно с всички останали.

Организаторите изтъкват, че София Прайд е възможност да хората с различна сексуална ориентация да комуникира с обществото по теми, които засягат ЛГБТИ хората.

Още по темата

Подчертават и провала на българските партии от целия политически спектър да признаят и адресират проблемите на ЛГБТИ общностите в България. Липсва какъвто и да е диалог с парламентарно представените политически сили, което според организаторите оставя значителна част от българските граждани непредставени в демократичния процес.

Тази година София Прайд поставя фокус върху темата за любовта – съкровената любов, споделената и несподелената любов, любовта като дълг, любовта към децата, любовта към родителите, любовта към самите нас, любовта, която плаши, и любовта, която ни дава сили, любовта, която законът зачита, и любовта, която остава извън закона.

Днес общинският съветник от ВМРО Българско национално движение в СОС Карлос Контрера настоя вътрешното министерство да спре провеждането на прайда.

Според заместник-председателя на постоянната комисия по обществен ред и сигурност към Столичен общински съвет, съгласуването на провеждането на парада е допуснато при нарушаване на принципни положения на Закона за събранията, митингите и манифестациите, Закона за общинската собственост и Закона за МВР.

Преди дни и Българската Православна Църква обяви, че не е съгласна да се проведе "София Прайд" и пак показа "отеческа загриженост и призив към благочестие и неучастие в такава демонстрация на греха".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
112
0
 
2
 
! Отговори
Мел преди 3 години
Хора стига сте се дразнили бре, хората просто се обичат. Ако аз почнах да казвам "Хетеросексуалните са против Бога. Да ги убием" няма ли да звучи тъпо? Всичките вие уж християни са много ***. Ако наистина уважавахте Бог, нямаше да носите полиестер, нямаше да ядете свинско и нямаше да си изневерявате един на друг..
111
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гей съм тренирам имам хубаво тяло и се стремя се обличам добре хетеро тетенцата и колеги как си кривят шиите и мятат белтъци не е истина а ужким не проявяват любопитство
110
2
 
0
 
! Отговори
АаА преди 5 години
Вижте коментара на Библията!!!1 Господ говори още на Моисея, казвайки:4 Моите съдби да правите, и Моите повеления да пазите, да ходите в тях. Аз съм Иеова вашият Бог.5 Затова, пазете повеленията Ми, и съдбите Ми, чрез които, ако човек прави това, ще живее. Аз съм Иеова.22 С мъжко да не легнеш като с женско; това е гнусота.30 И тъй, пазете заръчванята Ми, и не вършете никой от тия гнусни обичаи, които са се вършили преди вас, та да не се оскверниха в тях. Аз съм Иеова вашият Бог.67470
109
1
 
1
 
! Отговори
Библията преди 5 години
Левит 181 Господ говори още на Моисея, казвайки:4 Моите съдби да правите, и Моите повеления да пазите, да ходите в тях. Аз съм Иеова вашият Бог.5 Затова, пазете повеленията Ми, и съдбите Ми, чрез които, ако човек прави това, ще живее. Аз съм Иеова.22 С мъжко да не легнеш като с женско; това е гнусота.30 И тъй, пазете заръчванята Ми, и не вършете никой от тия гнусни обичаи, които са се вършили преди вас, та да не се оскверниха в тях. Аз съм Иеова вашият Бог.67470
108
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не ми е ясно защо трябва да се тупат по гърдите,ние сме обратни,това не повод за гордост,само дразнят хората във страна които повечето са расисти хомофоби.Да емигрират страна която споделя техните ценности,тук не искаме извращения на природата.
107
1
 
2
 
! Отговори
extremist преди 5 години
НЕ ИСКАМЕ ПРОВЕЖДАНЕТО НА ТАКОВА МЕРОПРИЯТИЕ В СОФИЯ
106
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Атеистите също имат право на глас. Да се цитира Библията за щяло и нещяло е смешно. Ако трябва да се уповавам единствено на нея за всичко значи съм много зле с главата.
105
0
 
2
 
! Отговори
Nikk преди 5 години
Тук пък все едно някой ограничава човека да бъде такъв какъвто иска. Никой не е спрян да бъде гей, хомо, *** и други.Стига парадиране, живейте си тихо и спокойно както всички други
104
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие, вярващите, може би също сте много натрапчиви в нашите очи!
103
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аман от тоя Господ! Няма Господ!
102
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вие, вярвящите, също сте натрапчиви!!!
101
1
 
6
 
! Отговори
Аз преди 5 години
До ДинкоДа си правят парад, но не с нашите пари.
100
2
 
14
 
! Отговори
Морски преди 5 години
В България деца умират от болести поради липса на средства за лечение,а държавата плаща за охрана на ***.расткия парад 150 000 лева.Позор!!!
99
0
 
9
 
! Отговори
Патриот преди 5 години
Ние не искаме да ги тричаме, ама като излизат сами на парад да ни се навират в ръцете, няма да им цепим басма, щом са такива мераклии, ще отнесат малко здравословен лобут от здравите сили в държавата :)
98
2
 
5
 
! Отговори
Fallschirmspringer преди 5 години
Преди много години,когато се връщах от тренировки ,понякога минавах през Докторската градина.В единия и край имаше тоалетна където винаги се въртяха странни същества.Бях срамежливо момче със сакче през рамо и си вървях кротко.Почти винаги се намираше някой,от тях,който да ми е лепне и да почне да се"суче"около мен.Започваха приказки как е получил колет от с дънки,как сме можели да се разберем за цената.След като му изслшвах глупостите и се поотдалечим,обикновено му извърах,я учи-мата,я харай-гош
97
4
 
23
 
! Отговори
Джъндър Джедай преди 5 години
Има държави в които не Прайд ами ще ги бият с пръчки по петите на площада - а може и да ги обесят - Моля лекувайте тези болни създания- Господ ако бе създал всички нас такива- То до 105 г нямаше да има нито едно човешко създание -Това е изкривяване на човеката раса което в дългосрочен план ще доведе до всякаква морална разруха особенно в Бг къдетп изчезват нормалните семейства стягащи багажа си за нормални държави- Демографска катастрофа с Прайд не се подобрява - Напротив !
96
0
 
20
 
! Отговори
различните еднакви преди 5 години
"Тази година София Прайд поставя фокус върху темата за любовта" - щото миналата година беше върху темата за труда, нали?"
95
4
 
29
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Светът става все по-извратен! Какво семейство ще са двама гейове или две лесбийки? Могат ли да създадат поколение?! И изключително извратено е да осиновяват деца!
94
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато стачкуват някакви работещи, няма реакция по месиите.
93
4
 
20
 
! Отговори
Динко преди 5 години
И още нещо!Нещо придобива стойност,когато му се обръща специално внимание!Докато има хиляди статии и репортажи за вегани обвити с найлони гей-борци за права,ще има хора дразнещи се!Сигурен съм,че ако обществото утре спре да му пука или се спре да му се натяква,няма да говорим изобщо за тези проблеми!Светът има доста по-големи проблеми,на които не се обръщай внимание-като прогресивната затъпялост на младите хора!