Прайдът с надслов: Различни хора, равни права, с фокус върху любовта

Организаторите настояват: Прайдът е възможност за разговор!
5 юни 2018 19:25,
200
Прайдът с надслов: Различни хора, равни права, с фокус върху любовта
Снимка: архив Bulphoto

Под надслов "Различни хора, равни права" ще се проведе тази година София Прайд.

"Лесбийките, гей мъжете, бисексуалните, трансджендър и интерсекс хората (ЛГБТИ) в България са невидими за закона и това поражда правен вакуум, в който попадат нехетеросексуалните, транс и интерсекс хората. Наред с липсата на правна защита и признаване на редица техни права, страхът от отхвърляне и срамът от другостта все още съществуват и принуждават много ЛГБТИ хора да живеят двоен живот, като прикриват идентичността и личния си живот от семейство, колеги и приятели", твърдят организаторите.

Те настояват в посмото си, че мисията на София Прайд е ЛГБТИ хората да водят достоен живот и да изразяват себе си открито, наравно с всички останали.

Организаторите изтъкват, че София Прайд е възможност да хората с различна сексуална ориентация да комуникира с обществото по теми, които засягат ЛГБТИ хората.

Още по темата

Подчертават и провала на българските партии от целия политически спектър да признаят и адресират проблемите на ЛГБТИ общностите в България. Липсва какъвто и да е диалог с парламентарно представените политически сили, което според организаторите оставя значителна част от българските граждани непредставени в демократичния процес.

Тази година София Прайд поставя фокус върху темата за любовта – съкровената любов, споделената и несподелената любов, любовта като дълг, любовта към децата, любовта към родителите, любовта към самите нас, любовта, която плаши, и любовта, която ни дава сили, любовта, която законът зачита, и любовта, която остава извън закона.

Днес общинският съветник от ВМРО Българско национално движение в СОС Карлос Контрера настоя вътрешното министерство да спре провеждането на прайда.

Според заместник-председателя на постоянната комисия по обществен ред и сигурност към Столичен общински съвет, съгласуването на провеждането на парада е допуснато при нарушаване на принципни положения на Закона за събранията, митингите и манифестациите, Закона за общинската собственост и Закона за МВР.

Преди дни и Българската Православна Църква обяви, че не е съгласна да се проведе "София Прайд" и пак показа "отеческа загриженост и призив към благочестие и неучастие в такава демонстрация на греха".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


200
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия па кви права искат? Всеки гражданин на България има права! Това, че искаш да се ожениж за крушата в двора или че ти се ходи гол из центъра на града не те прави по-специален и да искаш ОЩЕ права!!!
71
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аман бе. ай стига ни занимавхте с глупости! не ни интересува тва! нито заоападняшките тези приемам, нито руските. Кво става с Гинка? А с АЕЦа? тва са темите. И скока на тока и парното. другото е дъвка. с нея до Коледа ли ще ни занимавате?
70
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 69Какъв путинист, какви пет лева, бе човек/или ***, може би?/Един твой съотборник се хвали по-долу, че понеже плаща данъци може да прави каквото си иска на прайда, включително да се чекне гол, понеже плащал данъци.Какво да го правиш. Гей, сър!
69
12
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 72ДА ИМАШЕ ДВАМА ТАКИВА КАТО ТЕБЕ ДЕТО ПОСЕГНАХА НА ЕДИН ГЕЙ В БОРИСОВАТА ГРАДИНА И СЕГА ЩЕ ЛЕЖАТ В ЗАТВОРА ЕДИНЯ 15 ГОДИНИ :D
68
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До стига различностОЩЕ ЕДИН ПУТИНИСТ ГОВОРИ ОТ ИМЕТО НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!!МОРАЛНО ЛИ Е ИЛИ НЕ МОЖЕ ДА СЕ КАЖЕ САМО КОГАТО СЕ ПРОВЕДЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ИЛИ ПРОТИВ ГЕЙ БРАКОВЕТЕ КАКЪВТО СЕ ПРОВЕДЕ В РЕДИЦА ДЪРЖАВИ ОТ ЕС!
67
5
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всяко общество си има норми на поведение, които членовете му трябва да спазват. Да се съобразяват да ги спазват.Ако българка отиде в Саудитска Арабия и не се забради могат и да я убият. Кофти е, но такива са нормите на поведение там и трябва да се спазват.Гейовете са длъжни да спазват нашите норми. Ако им се случи нещо да не обвиняват обществото, а себе си.
66
3
 
8
 
! Отговори
стига различност преди 5 години
ЛГБТИ подражават със своите действия на хора и организации със сериозни пропуски в морала. За тях самите ще е по-добре да приемат ограничения, и да престанат с показност на своята "различност".
65
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 68НЕ СЕ СПРЯ ДА ПИШЕШ ГЛУПОСТИ ПУТИНИСТЕ! КОЙ ХОДИ ГОЛ ПО УЛИЦИТЕ ТИ ЛИ :D
64
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ВЪВ БЪЛГАРИЯ ИМА ЗАКОНИ!!!КАТО НЕ ВИ ХАРЕСВА НАСТОЯВАЙТЕ ЗА РЕФЕРЕНДУМ ДАЛИ ДА ИМА ГЕЙ БРАКОВЕ ИЛИ НЕ!!! :DАКО СЕ ПРОВЕДЕ РЕФЕРЕНДУМ И НАСЕЛЕНИЕТО КАЖЕ, ЧЕ Е ПРОТИВ ТОГАВА ЩЕ СЕ ОБЯВЯ СРЕЩУ ВСЯКАКВИ ГЕЙ ПУБЛИЧНИ ИЗЯВИ!!!А ДОТОГАВА ВСИЧКИ НЕДОВОЛНИ МОГАТ САМО ДА ПРОТЕСТИРАТ И НИЩО ПОВЕЧЕ :D
63
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въобще не ме интересуват какви са хромозомите им. Да спазват законите за поведение в нашето общество или да се подлагат на лечение. Ако не - да ходят в общество където хората одобряват чекненето гол из центъра.
62
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знаех до сега, че ако си плащам данъците редовно имам право да се чекна гол из града. Това е откритие на гейовете и сигурно е съгласувано с властите и полицията. Понеже съвсем безобидният ми коментар беше изтрит, но този си седи.
61
4
 
15
 
! Отговори
би преди 5 години
На ЛГБТ активистите им изнася тезата за генетичния фактор, все пак искат бракове и отглеждане на деца, затова лансират тази теза като единствено вярна. Проблемът е, че хомосексуалните имат цялостно увредена психика, нещата не опират само до сексуалността. Такива хора са негодни да имат семейство.
60
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А ще има ли платформа с голи танцуващи травестити? Много ги обичам! Ако има ще заведа и децата!
59
5
 
3
 
! Отговори
би преди 5 години
Относно хомосексуализма, има няколко теории: че това е въпрос на ген, на хормонален дисбаланс в майчината утроба като при транссексуалните, на хорм. дисбаланс в младежките години, на нерешен Едипов комплекс, на изнасилване в детска възраст, ситуативен хомосексуализъм-при затворници, в общежития, казарми, манастири и т.н.
58
4
 
19
 
! Отговори
1 преди 5 години
До гуша ми дойде да ми натрапват разни хора непрекъснато !
57
4
 
4
 
! Отговори
би преди 5 години
Двете болести се срещат рядко от порядъка на един случай на няколкостотин хиляди души.
56
4
 
9
 
! Отговори
би преди 5 години
Понеже ми изтриха първие коментар, ще повторя отново : интерсексуалността и транссексуалността са две отделни заболявания. При интерсексуалността има аномалия на хромозомната двойка, определяща пола на човек. Нормално нещата стоят така ХХ (жена) и ХУ (мъж), но има и аномалии от сорта на ХХУ, ХО.
55
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЯСНО Е ОБЯВЕНО , ЧЕ ТОВА Е ПРОТЕСТНО ШЕСТВИЕ С ИСКАНЕ ДА СЕ ПРОВЕДЕ РЕФЕРЕНДУМ ЗА ГЕЙ БРАКОВЕТЕ!!!КРЪСТЕНО Е ПРАЙД ЗА ДА СЕ ПРИВЛЕКАТ ОЩЕ ПОВЕЧЕ ХОРА!
54
6
 
5
 
! Отговори
до би преди 5 години
Но във всички случаи изброени и от теб е придобита болест ! Не зная за майчината утроба и какво и е липсвало но психичните проблеми са ясни.
53
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Единствено хората с психически отклонения не разбират разликата между елементарно възпитание и излизане извън нормата. Щом сами не могат да определят къде е границата обществото в лицето на психиатрите трябва да се заемат с това.