Президентът Радев с оценка: Много приказки за корупция, малко дела!

"Да надскочим нашата ограда в борбата срещу нея"
106
Президентът Радев с оценка: Много приказки за корупция, малко дела!
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев заяви, че у нас се говори много за корупция, но се прави твърде малко.

"Когато усилията на бизнеса се насочват вместо в развитието на иновации и конкурентоспособност, към търсене на "подходящия" човек в държавната администрация, който срещу определен финансов стимул да реши спечелването на обществената поръчка, това е убийствено за бъдещето на нашата икономика", заяви държавният глава по време на международна конференция по темата.

Румен Радев каза още, че вниманието ни е насочено към Западните Балкани, европредседателството, Русия, а за корупцията няма почивен ден.

"Ако не се вземат мерки, тя се разраства като раково образувание", посочи президентът, който призова за широкомащабна законодателна инициативи за пресичането на корупционни схеми в реално време и безкомпромисно наказателно преследване на отговорните.

Президентът отново настоя за единен и независим орган, който да гарантира прозрачност на вземане на управленски решения, на собственост и разходване на публични средства.

По думите му е безспорно, че корупцията нанася огромни вреди на нашето общество. Тя овладява основни лостове на държавното управление и ги подчинява на частни интереси, генерира бедност и престъпност, ерозира доверието в държавата, възпрепятства икономиката и отблъсква инвеститорите, изреди Румен Радев.

Той посочи още, че в България корупцията се превръща в основна спирачка за развитието на стратегически цели. 

Ако искаме да сме пълноценно интегрирани в Европа, трябва да надскочим нашата ограда за прилагане на антикорупционни мерки и да черпим опит от добрите европейски практики, смята президентът.

Според него критерият за мястото ни там ще бъдат резултатите, които ще постигнем в борбата с корупцията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
54
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А, борим я корупцията - днес цялата администрация е оставила работата си и попълва декларации за КОНПИ - всички без чистачките и шофьорите, щото можело да сме забогатели с по 600 лв. заплати... Ще изсекат една гора заради тези декларации, ама нейсе! Онези, дето го измислиха това, сигурно си умират от смях, те - незнайно как милионери и с яхти, пък ние се чудим къде да пишем трошките по на 15 години и от какво сме платили за тях - тъжна работа. Подигравка.
53
1
 
8
 
! Отговори
Тошо артиста преди 5 години
Тая приказка е.моя , прези 30 години.
52
0
 
13
 
! Отговори
?! преди 5 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
51
20
 
19
 
! Отговори
Радев-фигурант преди 5 години
Радев-зелените чорапи се оказа един фигурант. Говори празни приказки и известни на всички истини като например , че спортът е полезен, небето е синьо и корупцията е вредна. И нищо истински важно и смислено не казва. Кому е нужен такъв президент ?
50
1
 
14
 
! Отговори
UfO преди 5 години
Ама то отдавна е измислено бе Радев, какво има да го мислиш... хората му викат ЗАТВОР.
49
3
 
7
 
! Отговори
Баце преди 5 години
Откак фаанаха оня със сузука корупция нема! Има само даване. Днес давам за БДЖ, вчера за полицаите, оня ден за НДК... А вие все недоволни!
48
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Румене, а ти какво направи за борбата с корупцията??? НИЩО, зироооо. Само знаеш да задаваш въпроси. Ами вземи стани един журналист, ще ти приляга много.А, даваше големи обещания преди да станеш президент..!!!!
47
2
 
9
 
! Отговори
Цацо ди тути Цаци преди 5 години
Ква корупция? Аз я изкорених!
46
2
 
10
 
! Отговори
ДП преди 5 години
В България няма корупция. Всичко е мое и на мама!
45
7
 
8
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 5 години
Gn.Radev...vie ste nay visoko v Piramidata...Dayte primer..svalete si zaplatata....ne po eche ot 2000lv! ..Svedete glavi....poklonete se na bulgarskiya PENSIONER..
44
10
 
10
 
! Отговори
OTOMAN LEGACY.. преди 5 години
Gn.Radev....vie ste prekrasen primer za Korupciya...podplateno zakonno! ..Ne e moralno da poluchavate 11000lv zaplata...pri pilojenie che pensionerite vzimat 150lv! ..Ot takiva ..kato vas idvat vsichki problemi v Bulgariya! .Pazi boje..ne proglednaha..
43
8
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми то не само Радев го твърди това , ние сме начело на всички класаций по корупция в ЕС , според всички европейски и американски доклади. Затова ще видим през крив макарон и Шенген и безвизов САЩ и евро и тн. Никой трезомислещ европеиски и американски политик не се връзва на бръщолевенията на Тиквата , че се бори с корупцията.
42
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
РЕЗИДЕНТО ти е с :одобрение"от 60% без нищо да прави,а ако управлява трети мандат сигурно ще е с 6% одобрение може да си сигурен другарю каскет мазен.Кого ще почвате бе или за пореден път искате да тичкате покрай полицейска охрана бързо към автобусите да не ви пукнат куфалниците?!
41
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя каВун с тези думи все едно прави оценка на мандата си до момента много приказки и малко дела
40
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Dokato mutrite sa na vlast v bg vinagi schte ima korupzia ubiistva dalaveri tova nikade go njama v eu nai tarpelivia narod v eu 30 laji ot ptostazi zarvuli stanaha bigataach i sa na vlast u4enizi na jivkov selednura milionerkata heni irusnaja vlado jivkov s jeba si na gotva4jata ot petri4 sagrabuha bg kato tia deto sa demokrati 30 g zarvuli milioneri
39
12
 
13
 
! Отговори
ж преди 5 години
На косъм беше да прилапа тлъста комисионна за грипените, обаче черна котка му мина път.
38
12
 
20
 
! Отговори
почвайте ги преди 5 години
Президента е с одобрение с над 60% а парламента с 10%,ясно е че народа иска Президентска Република.
37
5
 
7
 
! Отговори
кой преди 5 години
До тГлупости и лъжи за и.диоти....
36
4
 
17
 
! Отговори
факт преди 5 години
Тука по долу критиците явно не живеят у нас а падат от космоса,всеки разумен човек вижда всекидневно как държавата е разядена от корупция,но нищо не се прави тя да се ограничи...
35
11
 
12
 
! Отговори
т преди 5 години
Ами нали и ти си корумпиран бе, кой назначи жена ти на два договора, не беше ли ти?