Президентът Радев с оценка: Много приказки за корупция, малко дела!

"Да надскочим нашата ограда в борбата срещу нея"
106
Президентът Радев с оценка: Много приказки за корупция, малко дела!
Снимка: БТА

Президентът Румен Радев заяви, че у нас се говори много за корупция, но се прави твърде малко.

"Когато усилията на бизнеса се насочват вместо в развитието на иновации и конкурентоспособност, към търсене на "подходящия" човек в държавната администрация, който срещу определен финансов стимул да реши спечелването на обществената поръчка, това е убийствено за бъдещето на нашата икономика", заяви държавният глава по време на международна конференция по темата.

Румен Радев каза още, че вниманието ни е насочено към Западните Балкани, европредседателството, Русия, а за корупцията няма почивен ден.

"Ако не се вземат мерки, тя се разраства като раково образувание", посочи президентът, който призова за широкомащабна законодателна инициативи за пресичането на корупционни схеми в реално време и безкомпромисно наказателно преследване на отговорните.

Президентът отново настоя за единен и независим орган, който да гарантира прозрачност на вземане на управленски решения, на собственост и разходване на публични средства.

По думите му е безспорно, че корупцията нанася огромни вреди на нашето общество. Тя овладява основни лостове на държавното управление и ги подчинява на частни интереси, генерира бедност и престъпност, ерозира доверието в държавата, възпрепятства икономиката и отблъсква инвеститорите, изреди Румен Радев.

Той посочи още, че в България корупцията се превръща в основна спирачка за развитието на стратегически цели. 

Ако искаме да сме пълноценно интегрирани в Европа, трябва да надскочим нашата ограда за прилагане на антикорупционни мерки и да черпим опит от добрите европейски практики, смята президентът.

Според него критерият за мястото ни там ще бъдат резултатите, които ще постигнем в борбата с корупцията.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


106
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато имаме мутра начело на държавата , няма как да се спре краденето , то си му е в кръвчицата на Тиквата , пък и за това драпе за власт , да не се заблуждава некой, че му е много зор за държавата и народа . Ако беше толкова загрижен , колкото се прави , отдавна корупцията да беше в историята.
33
5
 
9
 
! Отговори
?!? преди 5 години
И тоя е пенкилер!
32
10
 
13
 
! Отговори
да преди 5 години
Прав е Президента и всички го знаем добре....
31
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В тази конференция участват само червени "борци" срещу корупцията, начело с уволнената за корупция Нинова.
30
11
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Другарю Гадев менторката ти т.е. едната от многото другарката Корнела беше уволнена от правителството на другаря Станишев и компания ЗАРАДИ КОРУПЦИЯ!!Десетина годинки по-късно пребоядисаната седесарка ти се обажда да те калесва за УЖпРезидент на Москва,е как да ти вярва човек,ми ти САМИЯТ си рожба на корупционна сделка бе алооо....***!!!
29
14
 
18
 
! Отговори
Тери преди 5 години
Май единствен Радев само приказва и нищо не прави !
28
11
 
13
 
! Отговори
Този дето преди 5 години
Си назначи любовницата на две заплати ли ще ми говори против корупцията?
27
2
 
4
 
! Отговори
Нема пари з а краден преди 5 години
експерти правят проучване в ВиК и доказват че няма нужда от огромна прескъпа уж пречиствателна станция.Вземани с а проби от досега действаща всеки ден.водата по чиста от тази в ДунаваОрг престъпници от София щедро ограбват от народа 25 000 000 и ги дават з а НЕНуЖНА опасна заразна станция.Малкото градче няма вода за пречистване.АКо ВиК я поеме водата трябва да стане 50 лева за кубик няма кой д а плаща.
26
12
 
12
 
! Отговори
истина преди 5 години
отокакто ни яхнаха герб, не остана защитено място на което да не е посегнато. но за тях винаги всичко е законно
25
17
 
20
 
! Отговори
Точно преди 5 години
Румен Грипена да говори за корупция е ЯкУ гнусно!
24
18
 
23
 
! Отговори
Радев=бай Тошо преди 5 години
Радев за жалост прилича на бай Тошо - срича, мънка, мрънка, чете трудно, няма ясна и собствена мисъл, не може да говори добре, използва кухи заучени фрази и произнася неправилно много думи. Жалко е, че не вървим напред, а се върнахме много, много назад
23
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И какви дела да искаш от хора, в чиито ръце е и хляба и ножа. Докато са на власт резултати няма да има. Нали за това я взеха тая власт - да я стискат до гроба. Комунисти.
22
3
 
15
 
! Отговори
крадат милиарди преди 5 години
Продължава ограбването на милиарди от народа за Дворци с басейни, хотели, джипове и яхти на избранници на наглите престъпници по оперативна програма "РАзвитие на селските региони".Една много скромна къшичка на 4 етажчета има табела ,че е изградена по оперативна програма само за 1 750 000 живи кървави лева ограбени от народа. Само лихвата по тях е за над 230 000 годишно .Човека бил скромен имал 12 рибарника и май имал връзки с депутати../затова получил подарък изграден с ограбени милиони от BG
21
18
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** отново се изрязва с празни приказки.
20
17
 
7
 
! Отговори
АМАН От КРАДЦИ преди 5 години
Радев даде власта след нагло незаконни избори отново на доказани престъпници исключително нагли начело с Борисов ,ЦВетанов и Томиславчо Дончевия.Годишно ограбват над 23 000 000 000 живи лева от народа/според нагла стъкмистика и харчат повече.Това при около 900 000 реално работещи над 900 000 издържани с ограбвани пари от народа през бюджета, над 3 000 000 пенсионери и над 2 900 000 без доходни /според ООН/
19
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
*** си организират някакви измислени конференции, за да има къде Радев да си чете безсмислените речи.
18
9
 
22
 
! Отговори
така е преди 5 години
Утре Цветанов ще каже - "всички знаем", че в България няма корупция, защото ГЕРБ са на власт.Те и затова плюят против Радев, защото нарича имената с истинските им имена, а не като предния, който лаеше само против Русия независимо за какво идеше реч.
17
10
 
9
 
! Отговори
КАКВА КОРУПЦИЯ преди 5 години
Няма такава. Корупция има само в ДЪРЖАВИТЕ. ТУК на ТЕРИТОРИЯТА РБ няма корупция, защото няма държава. Ние сме ген.губернаторство на АМБАСАДОРА с наместник лицето Бойко Методиев Борисов. И ВИЗИ за МЕТРОПОЛИЯТА....
16
4
 
13
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Прав е на 100%, но нека да не забравя и жена си....
15
0
 
17
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Корупцията е богата партийна любовница...