"Невидимите" мъже до жените с рак. Питате ли се те как са?

Фондация "Една от 8" стартира кампанията "Обичам те...!"
6 юни 2018 18:00,
16
"Невидимите" мъже до жените с рак. Питате ли се те как са?
Снимка: Личен архив

Фондация "Една от 8" стартира кампания под надслов - "Обичам те...!", в която мъже на жени, с диагноза рак на гърдата, споделят своите чувства и емоции.

За последните шест години, в които се боря с рака на гърдата, аз Нана Гладуиш, си давам сметка, че хиляди хора ме спряха и попитаха - "Как си?", но колко са тези, които спряха и попитаха съпруга ми: "Как си?".

"Време е жените с рак на гърдата да се обърнем към цялото общество с молба: "Ако искате да помогнете на нас, подкрепете и нашите мъже". Това са хората, които са до нас, когато чуваме - "имате рак".

Това са хората, които са до нас, когато се събудим от операция. Това са хората, които всеки ден ни казват - "Добро утро!". Но най-важното, това са хората, които ни казват: "Обичам те!".

Още по темата

Много от нещата, които мъжете до жени с рак на гърдата правят, остават невидими за околните. Много често обществото ни приема тяхната грижа за нас, като тяхно задължение и забравя, че всяко тяхно действие е продиктувано от обичта им към нас.

Обръщаме се към всички мъже на България, които са до жени с рак на гърдата, кажете на вашите жени: "Обичам те!", напишете им какво чувствате към тях, покажете ни лицата си. Вие сте силни, но и чувствителни. Време е обществото ни да ви види, за да осъзнае, че трябва да мисли и за вас.

Направете си снимка с послание към жена с онкологично заболяване и я публикувайте във Фейсбук с хаштаг и/или Instagram #Obicham1ot8. Кампанията "Обичам те...!" е на 8 юни, петък, от 17 ч. на софийския булевард "Витоша".

Организаторите подканят за удобни дрехи, ако искаме да се включим във "Възпрепятстваното бягане", а за всичко друго - да разчитаме на тях.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как да са. Както са невидимите жени до мъжете с рак. Твърде много сексистки заглавия напоследък... Болния си е болен, а партньора му си е партньор. Без значение пола. От значение е само морала и силата на характера. И любовта, разбира се. Но те тея работи на феминистките няма как да са им ясни.
13
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жената не е като мъжа, да обича безрезервно.Тя винаги е готова да те замени.Вервай ми.Генетически заложено.За да съхрани детето тя ще предаде теб.На 60 съм.Знам какво говоря.
12
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Жената винаги залага на печелившия кон. Ако си с простата проблем, забрави.Тя вече има един резервен, да те смени.
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само мъжете да бяха! Никой не пита близките на болни жени- синове и дъщери, когато болната жена е сама по стечение на обстоятелствата. Минах по този път. Никой от близките и роднините не ме попита нито веднъж как съм. Права е Нана.
10
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За простатата е ясно. Ти си остарял загубеняк. Оправяй се сам.Може и да има жени да стоят до теб. Досега не съм срещнал.Опитвал съм. На 60 съм.
9
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато прочета нещо като това се чувствам горд, че съм човек.Красиво,трогателно и много истинско.Благодаря.
8
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Семейството на всеки болен изживява много тежко болестта на конкретния човек, полагат се и много физически грижи, стараят се да са опара и да вдъхват надежда (може би когато те самите нямат), така че единствено мога да кажа респект към тези хора! Смъртни сме- щем нещем, на всеки се случва нещо- нека бъдем Хора!
7
0
 
22
 
! Отговори
Преживял преди 5 години
Наистина една благородна постъпка, да се обърне внимание към човекът до болният от рак. Искам да добавя, че не само мъжът преживява стресово даденият момент( който продължава цяла година активно лечение и после 5 год в напрегнато очакване да не се възобновят клетките отново), всички около жената са в напрежение, в очакване на победа, над злокобната болест. Затова, нека да уважаваме и подкрепяме всички около болният, защото те всички се нуждаят най-малко от психическа подкрепа!
6
0
 
27
 
! Отговори
благодаря ти, Нана преди 5 години
За първи път чета новина, в която болен човек фокусира вниманието не към себе си, а към здравите, които всъщност страдат също толкова много заради болестта на обичния човек. Това е не само благородно, но и показва красотата на истинската човечност -истинската любов, лишена от егоизъм и самосъжаление! Нана, това, което правиш е толкова красиво и човешко, че ако Слпяпата съдба не прогледне, а Бог-ът не се събуди, за да те има още дулго - жалко за тях. Но Ние- простосмъртните винаги ще те обичаме.
5
1
 
20
 
! Отговори
жива 20 г. на пук преди 5 години
До FckИма доказано ефективни методи за лечение поне за рак на гърдата, когато се диагностицира в начален стадий. Дами, ужасно неприятно е да ходите на преглед, но 2 минути страдание, могат да спасят както вашият живот, така и бъдещето на вашето семейство. Ходете на прегледи поне 2 пъти годишно/незвисимо от възрастта/ и ако диагнозата е лоша, не се предавайте- РАКЪТ НА МЛЕЧНАТА ЖЛЕЗА СЕ ЛЕКУВА С ОГРОМЕН УСПЕХ!
4
1
 
23
 
! Отговори
Fck преди 5 години
Определено не е лесно и на двете страни и на болния и на близките. Жалко ,че все още няма ефективен 100% метод за лечението на тая коварна болест.
3
1
 
36
 
! Отговори
Браво, Нана! преди 5 години
Нана е прекрасна / и винаги е била още от първите си телевизионни изяви като водеща на едно детско предаване /и това, че сподели в ефир за своето заболяване и не е спряла за миг да участва в кампании за подкрепа на онкоболни жени е достойно за възхищение и уважение! Да, мъжете на болните жени и децата изживят ужаса на болестта -те също силно страдат и се страхуват...битката е за цялото семейство. Поклон пред хората, които обичат истински и се борят докрай! Нана, ти си слънце -обичаме те!
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той е от онези дето се молят и си блъскат главата в една стена.
1
19
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тя като умре от рак те тогава се сещат за нея. Дотогава и свирят на нервите. Хармонични отношения в едно приятелство връзка, брак и прочие не е лазенето по нервната и система.Там е работата, че никога не се питат за нищо.