Съпругата на вице: Роми и българи – равни в задълженията!

Светлана Дончева бе обвинена в расизъм
Обновена: 7 юни 2018 06:54 | 6 юни 2018 17:45,
203
Съпругата на вице: Роми и българи – равни в задълженията!
Снимка: Facebook

Към ромската общност да се прилагат еднакви стимули и еднакви наказания както към българската общност. Това поиска съпругата на вицепремиера Томислав Дончев във Facebook.

Светлана Дончева бе обвинена в расизъм, защото малко по-рано написа, че "Морковите за циганите са на свършване, време е за тоягата!".

Публикацията й е била докладвана и по-късно свалена от Facebook, стана ясно от втори пост на Дончева, пише "Труд".

 

"Морковът и тоягата" е метафора, която се използва в политиката, икономиката и бизнеса и изразява процес на стимулиране и наказание в зависимост дали спазваш дадени правила или не. Не съм забелязала някоя държава, служител или предприятие да са се засегнали от подобно сравнение. Къде видяхте омраза, расизъм и ксеонофобия не знам", написа Дончева по-късно.

Тя все пак призна, че е сгрешила, че е сложила всички роми под един знаменател, защото не всички роми са престъпници, както и не всички българи са честни и почтени граждани.

"Тоягата", за която толкова много се вълнувате в моята публикация е израз на моето дълбоко убеждение, че към ромската общност трябва да се прилагат не само стимули, но и наказания, така както същото се прилага и за българите, когато нарушават правилата. Къде видяхте расизъм в изказаното мое мнение? Напротив! Аз искам равноправие, но не само в правата, но и в задълженията", обясни още Дончева във Facebook.

Тя все пак се извини на тези, които са се почувствали засегнати и допълни, че това, че е съпруга на вицепремиер не означава, че не може да изразява свободно това, което мисли.

"Аз съм независима личност и нямам никакво намерение да спазвам някакъв измислен остарял и ненужен етикет", завършва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
128
1
 
28
 
! Отговори
Генчо Негенцов преди 5 години
Така че БРАВО, СВЕТЛАНА!!!
127
2
 
29
 
! Отговори
Миро А. преди 5 години
Написаното от тази жена е позиция. Добра,лоша,справедлива или с нотки на скрит патриотизъм-все показва мислене. Повечето хора скрито одобряват текста,но явно търсят баланса в думите й. Беше нужно да се напише от някой това.
126
0
 
31
 
! Отговори
Аз преди 5 години
До OsmanРомите никога няма да станат мнозинство. Господ си знае работата.А ако някога това се случи ще пукнат от глад, защото няма кой да ги храни.
125
0
 
30
 
! Отговори
Хрис преди 5 години
Г-жа Дончева, Не се извинявайте на никой. Тези мързеливи крадливи арогантни необразовани субекти искат да.. имат само права! Виновни сме всички защото сме го допуснали . Излезте на площада и ще видите колко хора ще застанат зад Вас!!
124
2
 
32
 
! Отговори
добра жена преди 5 години
добра жена
123
1
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откъде да знаят,какво е метафорациганите и тарикатите-печалбари,от Дром,БХК и Ларго.
122
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БРАВО НА ТАЗИ ДАМА, ИМА ПО ГОЛЕМИ ТОПКИ ОТ ВСИЧКИТЕ НИ ПОЛИТИЦИ ВЗЕТИ ЗАЕДНО.
121
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съгласен съм да направят *** равноправни по задължения, но също така и да премахнат плоския данък и да осигуряват някаква заетост както през комунизма. Иначе няма шанс да се интегрират в общестовото.
120
1
 
26
 
! Отговори
Георгиева преди 5 години
Да вземем пример от гърците -при най-малката несправедливост и хиляди излизат на протест.кога и ние ще сме така? Докато ги търпим,те ни превземат. Българино, от сън юнашки събуди се!!!
119
3
 
28
 
! Отговори
аз, хетеросексуален преди 5 години
Жените са били винаги по смели и достойни от мъжките ***
118
0
 
38
 
! Отговори
... преди 5 години
Права е жената. Не може аз да плащам всякакви данъци, осигуровки и задължения а тъмносините да се скатават. И като отида на лекар - пак да ми искат пари а .. ги лекуват безплатно. Като се запиша в бюрото по труда - предлагат ми работа и ако откажа 3 пъти ме отписват а на тъмносините не им предлагат работа - дават им помощи всеки месец и си живеят така години наред. По 5 деца изгледаха от тия помощи а аз едно не мога със заплатата си. В ква държава живеем?????
117
0
 
40
 
! Отговори
До Осман преди 5 години
Османе,никой интелигентен и трезвомислещ българин не мрази турците и т.нар.роми.Естествено ако се държат възпитано, работят и не са нагли.Иначе тоягата ще е на линия.
116
1
 
43
 
! Отговори
Arsenal преди 5 години
Всички българи трябва да подкрепим Дончева.От истината много боли, затова *** искат оставка.
115
23
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тя иска минутка под прожекторите и какъв по лесен начин от това да говори за ромският проблем. Евтино и гнусно от нейна страна.
114
0
 
26
 
! Отговори
Доктор Менгеле преди 5 години
До Анонимен Изобщо не сам съгласен с теб. Тези н.ищ.ж.ессст.ва не са никакво общество това е просто и.з.ммме..т!
113
23
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дончев да озапти жена си, че ще му съсипе кариерата....И тая като Дженерал Деси. Айде поне тая е Дженерал,не моа се запре....
112
0
 
24
 
! Отговори
БС преди 5 години
До OsmanИзвинете, вие каква раса сте? Ако не е тайна разбира се? И през коя работа не ти е?
111
0
 
40
 
! Отговори
БС преди 5 години
Ромите раса ли са, или те са си я измислили? Аз лично не съм чел за такава раса в сериозната научна литература.
110
0
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Светлана Дончева бе обвинена в расизъм"Пази боже някой да каже нещо лошо за това, иначе паразитно общество, и почват обвиненията в расизъм. Просто дайте да си мълчим и да ги търпим, за да не излезем растити накрая..Сбъркана е цялата логика на това кое е расистка проява и кое - не. Не съм расист - уважавам всеки честен и работещ човек, но е права жената.
109
0
 
47
 
! Отговори
Ал преди 5 години
Нама за какво да се извинявате госпожо Дончева,всеки който се засегне от думите Ви е ***.