Съпругата на вице: Роми и българи – равни в задълженията!

Светлана Дончева бе обвинена в расизъм
Обновена: 7 юни 2018 06:54 | 6 юни 2018 17:45,
203
Съпругата на вице: Роми и българи – равни в задълженията!
Снимка: Facebook

Към ромската общност да се прилагат еднакви стимули и еднакви наказания както към българската общност. Това поиска съпругата на вицепремиера Томислав Дончев във Facebook.

Светлана Дончева бе обвинена в расизъм, защото малко по-рано написа, че "Морковите за циганите са на свършване, време е за тоягата!".

Публикацията й е била докладвана и по-късно свалена от Facebook, стана ясно от втори пост на Дончева, пише "Труд".

 

"Морковът и тоягата" е метафора, която се използва в политиката, икономиката и бизнеса и изразява процес на стимулиране и наказание в зависимост дали спазваш дадени правила или не. Не съм забелязала някоя държава, служител или предприятие да са се засегнали от подобно сравнение. Къде видяхте омраза, расизъм и ксеонофобия не знам", написа Дончева по-късно.

Тя все пак призна, че е сгрешила, че е сложила всички роми под един знаменател, защото не всички роми са престъпници, както и не всички българи са честни и почтени граждани.

"Тоягата", за която толкова много се вълнувате в моята публикация е израз на моето дълбоко убеждение, че към ромската общност трябва да се прилагат не само стимули, но и наказания, така както същото се прилага и за българите, когато нарушават правилата. Къде видяхте расизъм в изказаното мое мнение? Напротив! Аз искам равноправие, но не само в правата, но и в задълженията", обясни още Дончева във Facebook.

Тя все пак се извини на тези, които са се почувствали засегнати и допълни, че това, че е съпруга на вицепремиер не означава, че не може да изразява свободно това, което мисли.

"Аз съм независима личност и нямам никакво намерение да спазвам някакъв измислен остарял и ненужен етикет", завършва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
59
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Абсолютно права е. Два етноса в България искат само привилегии и ако се иска от тях да спазват правилата за всички българи надигат вой до небесата. Ние българите, българските евреи, българските арменци сме направо дискриминирани в сравнение с тях.Демокрация - равни права, но и равни задължения, независимо от етноса и възрастта.
87
7
 
35
 
! Отговори
Мисли с главата преди 5 години
То жената е много права, но да не забравяме, че "моркова и тоягата" са в ръцете на съпруга и и...... Така, че минусите са за това
86
12
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия двамата на снимката няма как да ме убедят, че много мислят за доброто на българите!
85
2
 
90
 
! Отговори
Голям праз преди 5 години
А на мен чи писна да бъда дискриминиран, защото съм българин.Не може, за моите деца да няма детски надбавки, а за *** да има.Щом няма за всички, няма да има и за тях.И да, когато моркова не върши работа, идва ред на тояга.Крайно време е, зайците в НС и МС да опитат гьостерицата.
84
35
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дончев като философ би трябвало да пообясни някои неща на жена си. *** така е, като жената скучае, а мъжът и прави кариера. Явно е амбициозна, но може да съсипе кариерата му.
83
7
 
94
 
! Отговори
Лид преди 5 години
Браво!Вие, г-жо, сте достойна българка!Не се притеснявайте, всички хора Ви разбрахме мно го добре какво казвате.Хората са равни пред законите
82
9
 
19
 
! Отговори
ROMEI преди 5 години
SAIDINENIE NA KNYAJESTVO BALGARIA S ISTO4NA ROMELIA NE SPOLU4LIV BRAK KNYAZA DA IZGONI PO NAI TANKIA NA4IN ROMELIECA V ZAPADNA EVROPA
81
4
 
91
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
браво...все още имало българи
80
66
 
25
 
! Отговори
16797 преди 5 години
Жените на някои от българските политци още не са дозрели да боравят с деликатната материя като метафорите в българския език. Защо да разлайваме кучетата излишно? /Ето още една метафора, госпожо, която също носи рискове от напрежение/ Зор за дъжд, че няма кал, нали! Добавените боясенния само продължават пусната бримка в чорапа. Колко мого метафори, нали?
79
20
 
38
 
! Отговори
Тома преди 5 години
Този мишок се крие под полата на жена си.
78
14
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Герб започнаха предизборната манипулация.
77
1
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Цар Кировци пред Темида за нетрудови доходи( джебчийство,сводничество,проституция,лихварство,телефонни измами,мародерство по селата и др.
76
12
 
92
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Жената си има собствено мнение и го изразява в прав текст,без етикет приет от време оно.Къде всички съпруги на политиците да са така открити и.....да ги позавръщат в правият път,полезен за държавата и народа( нямам пред вид Дончев,който е точен).Време е мафиотите и безделниците да разберат,че свърши беззаконието и хаоса в България.
75
2
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
пише че има 123 коментара а тук са 83, т.е. с 40 по малко, т.е. 1/3 са затрити.защо триете коментари бре?еничари ли сте?
74
5
 
128
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво явно само госпожата има смелостта...За съжаление.Ромите са тумор за обществото.Елате в Ботевград и околните села.Убиват и крадат стари хора.Мерзеливци занимаващи се с проституция,лихварство,дрога и какво ли не карат коли за 100 000лв.Закона ги толерира.Тва е България...И все по зле ще става.
73
5
 
95
 
! Отговори
НЛО преди 5 години
Какво равенство ви гони бе? Тези не могат да научат Български език ти ми говориш за равенство.Равенство ще има като се докажат, като заслужат до тогава само тояга да играе.Върви в Шикер маалата да видиш какво равенство вършее, с *** с IQ 70 не можеш да се разправяш.
72
13
 
89
 
! Отговори
Свидетел преди 5 години
Аз пък твърдя, че повечето роми учат децата си от малки да мразят Българите, и за всичко да саботират държавата.---------------А Тиквата "учи" да го обичат щото той "лично" дава пари, а зорко полицията бди над празненствата им ! Я колко ромска чалга има за възхвала на Вожда, м!
71
11
 
71
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще си имаме добра премиерша след като Дончев стане следващия премиер.
70
7
 
92
 
! Отговори
12 преди 5 години
Аз пък твърдя, че повечето роми учат децата си от малки да мразят Българите, и за всичко да саботират държавата. И мога да го докажа.
69
107
 
33
 
! Отговори
Карчо от Факултета преди 5 години
Стига сте се оправдавали с ромите. Те в България нямат права. Тази песен, че им давате, а те не изпълняват задълженията си е просташка Гьобълсова пропаганда. По -големи крадци от вас няма. По-големи конформисти от вас няма. Учите децата си да мразят ромите и турците. Това е ваша национална черта да се оправдавате с безпомощния човек.