Съпругата на вице: Роми и българи – равни в задълженията!

Светлана Дончева бе обвинена в расизъм
Обновена: 7 юни 2018 06:54 | 6 юни 2018 17:45,
203
Съпругата на вице: Роми и българи – равни в задълженията!
Снимка: Facebook

Към ромската общност да се прилагат еднакви стимули и еднакви наказания както към българската общност. Това поиска съпругата на вицепремиера Томислав Дончев във Facebook.

Светлана Дончева бе обвинена в расизъм, защото малко по-рано написа, че "Морковите за циганите са на свършване, време е за тоягата!".

Публикацията й е била докладвана и по-късно свалена от Facebook, стана ясно от втори пост на Дончева, пише "Труд".

 

"Морковът и тоягата" е метафора, която се използва в политиката, икономиката и бизнеса и изразява процес на стимулиране и наказание в зависимост дали спазваш дадени правила или не. Не съм забелязала някоя държава, служител или предприятие да са се засегнали от подобно сравнение. Къде видяхте омраза, расизъм и ксеонофобия не знам", написа Дончева по-късно.

Тя все пак призна, че е сгрешила, че е сложила всички роми под един знаменател, защото не всички роми са престъпници, както и не всички българи са честни и почтени граждани.

"Тоягата", за която толкова много се вълнувате в моята публикация е израз на моето дълбоко убеждение, че към ромската общност трябва да се прилагат не само стимули, но и наказания, така както същото се прилага и за българите, когато нарушават правилата. Къде видяхте расизъм в изказаното мое мнение? Напротив! Аз искам равноправие, но не само в правата, но и в задълженията", обясни още Дончева във Facebook.

Тя все пак се извини на тези, които са се почувствали засегнати и допълни, че това, че е съпруга на вицепремиер не означава, че не може да изразява свободно това, което мисли.

"Аз съм независима личност и нямам никакво намерение да спазвам някакъв измислен остарял и ненужен етикет", завършва тя.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


203
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
3
 
78
 
! Отговори
светна ли ви? преди 5 години
Няма ли най-накрая на народа да му направи впечатление, че всичко, което е добре за българите, българското и България се обругава, хули и преследва със всички средства?! И после, всичко, което вреди, унищожава и клевети българското е не просто адмирирано, толерирано, ами става даже и задължително!
7
6
 
74
 
! Отговори
Браво! преди 5 години
Евала булка!
6
21
 
47
 
! Отговори
Анчо Шукри преди 5 години
Ако не са ромите, ГЕРБ няма да могат да печелят избори, далаверата на мъжа й ще секне и тази ще трябва да си намери работа, вместо да се излежава по цял ден и да драска глупости в социалните мрежи.
5
2
 
58
 
! Отговори
Джедай Мастър преди 5 години
Не се казва "съпругата на вице", а "жената до Дончев"
4
23
 
29
 
! Отговори
Механик преди 5 години
Тия двамата не ги арестуваха като се разхождаха с оръжия в ръце в центъра на Габрово щото са от ГЕРБ и могат правят каквото си искат. За разлика от абитурента от Смолян, който отиде на бала си с автомат играчка и веднага беше арестуван.
3
3
 
76
 
! Отговори
annybody преди 5 години
Адмирации!
2
1
 
78
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тез глупости с расизъм и тн минават само на запад. БХК сигурно са се подмокриили и потриват доволно ръце вече.
1
3
 
92
 
! Отговори
i'm преди 5 години
Права е жената! Айде стига с тоя морков. Толкова нагли станаха, че няма на къде...Какво се пенявят разни ....