Протестиращи атакуват проекта "Белене" във ВАС

Пореден протест срещу рестарта на централата се проведе пред НС
7 юни 2018 13:15, Анисия Иванова
39

Снимка: Олег Попов

Пореден протест срещу рестарта на АЕЦ "Белене" се провежда пред Народното събрание. Демонстрацията е организирана от новосформираната дясна коалиция "Демократична България".

Протестиращите се събраха пред сградата на парламента, за да връчат копие от образувано дело във Върховния административен съд (ВАС) срещу проекта "Белене". Жалбата е заведена веднага след като стана ясно, че е възможно неговото възобновяване.

Още по темата

"Това Народно събрание е превърнато в дом на българо-съветската дружба, защото няма нито една парламентарна група, която смее да каже "Не“ на Путин. Няма такава в днешното Народно събрание", заявиха протестиращи пред БНР.

"ГЕРБ и БСП се обединиха да изпълняват "тройния шлем" на Първанов. "Белене" е само началото, следващата стъпка е "Южен поток", и ни праща далече в периферията. Там, където са приятелите на Москва, не могат да участват във важните решения в Европейския съюз", смятат други.

"Парламентът днес гласува за повишаване на нашите данъци, за нашите сметки за ток за десетки години напред – нашите внуци и правнуци да живеят в опасността от радиоактивен боклук за хиляди години напред", коментираха още от събралите се пред НС протестиращи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
1
 
! Отговори
Отвратен преди 5 години
Русофилите пак ще оближат *** на Путин.Навремето Ив. Аксаков казваше;Всеки успех за Б--я е смърт за Русия.Той намного кряскаше Русия да ни ОКУПИРА. В изследване на Галъп,от 2011г до сега,се каязва че русифилите сте 30% а Евро-Атлантиците сме над 60%,само дето сте много КРЕСЛИВИ.През конунизЪма се говореше че;Няма нищо по-страшно от активното НЕВЕЖЕСТВО.Русофилските *** при ***!
33
0
 
1
 
! Отговори
Отвратен преди 5 години
До Да се чете--17.Aбе НЕГРАМОТЕН ,тъй наречените Америкаянски са БЪЛГАРО--РУСКИ регистрирани в САЩ.Сига си драскал глупости бе плюнка.
32
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
NE AMA NARODA OTDAVNA KAZA DA NA BELENE NA REFERENDUM DJENDYRINO TYPI PRODAJNI
31
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
edin faiton predateli vyn ot BG
30
7
 
2
 
! Отговори
Брр преди 5 години
На колене пред ботуша на руския мужик! *** ни побутват към Путиновата монархия. Къде са "сините"? Защо мълчат? Толкова много дисиденти излязоха след 10 ноември...
29
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Протестъри дерзайте, има още хляб за вас.
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А БЕ ТО ЦЯЛОТО ДЯСНО В ПЪЛЕН СЪСТАВ ИЗЛЯЗЛО НА ПРОТЕСТ.С ТРИ КОЛИ ПРИСТИГНАЛИ.
27
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПРОТЕСТИРАЩИТЕ ВЧЕРА БЯХА 301 ДНЕС СА 27.ПОЛИЦАИТЕ И ВЧЕРА И ДНЕС СА 50.НЕ Е ЛОШО ДА СИ ПЛАТЯТ ЗА ОХРАНАТА, АМА ПАРТИИТЕ ИМ СА МЪРТВИ И НЯМАТ СУБСИДИИ.
26
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много комунисти от ГЕРБ и БСП са налазили бе и драскат ли драскат!А ся да видим кои управлява България от 2005 до 2018г?Комунистите и ДС от БСП и ГЕРБ и ДПС разбира се и какво направиха за България?! 13 години са на власт резултата е най бедни и корумпирани, най болни и нещастни, олигархията и мафията са на власт! Олигархията и мафията защитавани от БСП и ГЕРБ плащат на такива драскачи като вас,плащат да се закриват медии, плащат на журналистите или ги уволняват, плащат на телевизиите за да л
25
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идеалният вариант е газ от Северен поток, ток от АЕЦ в Турция, газопроводи- само конектори и ВЕИ-та яко навсякъде- те са от Китай. Ще си плащаме за независимостта
24
1
 
3
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Аз бях единственият, който се осмели да протестира. Ваш: ***
23
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
тия кърлежи всички са за беленеама на острова щото всичките са подсигурени с чужди пари и с такива дето поокрадоха от народецаза пари и са готови да продадат и майките си
22
1
 
14
 
! Отговори
Шега преди 5 години
У нас хората от кога протестират.Аз от 681 година не съм видял бг граждани да протестират.Излизат едни хайдути на протест само че срещу 50 лв и ракия.
21
1
 
16
 
! Отговори
шматка преди 5 години
И аз съм против централата да се прави с изцяло държавни средства но на тези някой им плаща.Още нищо не се знае дали въобще ще се рестартира нито кой ще плаща и тези са вече на улицата.Бой по канчетата
20
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ние да си направим проектите и се посигурим,пък те нека си протестират,много им здраве!
19
6
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Платена митингова демокрация. Тошо ви предупреди, да не сте казали, че не знаете. Вероятно протестиращите са на кирийка.
18
8
 
24
 
! Отговори
На тия преди 5 години
протестиращи безделници,защо не им дадат по-една мотика и да ходят на село да копаят,защото там сега има твърде много за копане,и твърде малко за лежане?!?!?!
17
5
 
21
 
! Отговори
Да се чете преди 5 години
Иван Костов протестира, че ще загуби от неговия дял в двете американски марици.Как никой от тия протестиращи не се обърка да протестира против загробващите договори на тези две марици. Как никой еколог не се сети, че при НОРМАЛНА работа тези тецове изхвърлят тонове пепел и пушек в природата.
16
5
 
9
 
! Отговори
да,ама не преди 5 години
Аааа,не!БЕЛЕНЕ - ДА!И ЮП - ДА!И ШЛЕМА - ДА!
15
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тия имат ли идея за какво протестират? Имат ли идея че прогнозите са за 50% увеличение на потреблението на ел енергия през следващото десетилете? А след като толкова тактично отказахне да сме център на газо-разпределението в Южна Европа какво ще ни осигури редовното подаване на ток след като затворим и последния реактор в Козлодуй? Няма толкова явна проява на поръчков протест