Шумен – опасна сграда и апел за европейски транспорт

Граждани сигнализират в HelpBook за два проблема в града
7 юни 2018 21:40, Анисия Иванова
3
Шумен – опасна сграда и апел за европейски транспорт
Снимка: HelpBook

В платформата на HelpBook.info получихме два сигнала от потребител за проблемите в Шумен.

Първият е за изоставена полусрутена и опасна сграда в града. В него се твърди, че на ул. "Г. С. Раковски", непосредствено срещу предпоследната спирка преди парк Кьошковете, се издига триетажна сграда, която от поне 25 г. е необитаема и се саморазрушава. По различно време тя е обитавана от клошари, в нея играят деца, използва се за "тоалетна" от шофьори и минувачи, изхвърлят се вътре строителни и други отпадъци. От стените се отронват парчета бетон, тухли и мазилка, които са опасни за всички. Сградата в този момент е буквално бунище.

Освен това тя е на пътя към старата Шуменска крепост, която е туристически обект, посещаван от туристи и от чужбина. Тя е опасна, загрозява и е в ущърб на името на общината и града. Сградата е собственост на Община Шумен и е на два пъти посещавана от комисии. Веднъж е била заграждана с ленти, които стояли два-три дни, без да има други последствия.

Живеещите на улицата са обезпокоени и недоволни от липсата на мерки вече трето десетилетие – сградата би трябвало да бъде съборена, а теренът почистен. Потребителят моли настоятелно: "Общината да се ангажира най-после с проблема".

Същият потребител се възмущава от положението на градския транспорт в града.

"Пиша Ви относно една дълбоко пазена "тайна": информацията за градския транспорт в Шумен. В градовете от неговия ранг (по численост на населението и територия) по спирките за градския автобусен транспорт има информация за линията (списък с номерата на минаващите автобуси, с имената на спирките и възможностите за прехвърляне на друга линия), както и на разписанието в делнични и почивни дни.

На самата спирка би могло да се постави табло от подходящ материал, в което освен тази информация да се сложи и карта на града и линиите. Това е елементарна грижа към пътниците, уважение към нуждите и времето им. Тази информация е своеобразна реклама и начин да се привлекат повече пътници, които да не ползват личните си автомобили, както и незаконните таксита.

Общината може да постави такова изискване към фирмата превозвач. В настоящия момент градският транспорт е по-лош отпреди 30 - 40 години. Много от пътуващите не знаят маршрута на автобусните линии, имат достъп само до едно напечатано на циклостил "разписание", което освен всичко е и неактуално.

Ежедневно освен това поне 3 хил. души, ангажирани с Шуменския университет, го посещават, без да имат редовен транспорт до него. Моля, Общината да вземе необходимите мерки, за да стане градът ни поне малко европейски в това отношение."

Ако видите нередност, проблем, с който се сблъсквате всеки ден и искате да подадете сигнал - направете го онлайн в HelpBook!

Платформата на Investor Media Group ще ви даде възможност не само да придадете гласност на проблема, но и да изпратите сигнал до отговорните институции.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
12
 
! Отговори
Водолаз преди 5 години
А за "питейната вода" навсякъде трябва да има табели във входа на Шумен-"Водата не става за пиене и спира често!"
2
1
 
9
 
! Отговори
аз преди 5 години
за транспорта е абсолютно прав, първобитна работа
1
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Някой трябваше, да се настани в нея, да я ремонтира и да си я присвои. Поне така става в другите страни.