Борисов се ядоса на БСП: Президентът не беше трасирал нищо в Русия!

Премиерът разясни в парламента подробности около визитата в Русия
Обновена: 8 юни 2018 16:52 | 8 юни 2018 12:33, Камелия Цветанова
257

Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

Премиерът Бойко Борисов се ядоса на тона, начина и акцента, с който червеният депутат Антон Кутев му зададе въпроса какво е договорил на срещата си с руския президент Владимир Путин в Москва в края на май.

"Това, което трасира президентът Радев, това постигнахме и ние. Аз отидох да видя какво е трасирано, а то не беше трасирано нищо", отсече Бойко Борисов, като призна, че отговорът му е кратък заради начина, по който е зададен въпросът.

Още по темата

За пръв път от 11 месеца той взе участие днес в парламентарния контрол, а отсъствието му често става повод за критики от опозицията.

След срещата си в Москва с Путин премиерът Борисов обяви, че са водени разговори газопроводът "Турски поток" да стигне до България и да бъде свързан с българската газопреносна мрежа, а пък говорителят на Кремъл Дмитрий Песков отсече, че няма договорки за това.

Според Кутев явно Борисов има трудности с комуникацията с руските ръководители.

"Вие просто не се разбирате с тези хора, явно имате различна комуникация, ще трябва да си промените екипа, защото сам очевидно няма да можете да се справите", упрекна го социалистът.

"Срещата с мен бе три часа. Толкова да не съм бил със заклет преводач и толкова да не съм разбрал какво казваше и на живо се предаваше", отговори му Борисов.

Той обяви, че е говорено за допълнително количество газ, което да влезе в България.

Според премиера винаги, когато идва в парламента, опозицията използва случая да си каже репликите и това което са намислили, а не да свършат работа с него.

"Вместо да питате мен, може да отидете да питате президента какво е трасирал, а вие използвате случая да се заяждате с мен и да си разменяме реплики", настоя Борисов.

"От едната страна нашите партньори ми казват, че съм васал на Путин и вие ми казвате, че не го разбирам, на кого да повярвам накрая", продължи той.

"Като дойде тази година Путин, ще го помоля да седне той с вас на руски да ви обясни", каза още Борисов на Кутев.

Премиерът обясни, че дори се е обадил най-добронамерено и на енергийния експерт и бивш министър от БСП Румен Овчаров, за да обсъдят темата.

"Ние договор за газ имаме за 2030 година, в случая говорим за допълнително количество газ и това допълнително количество трябва да видим как да го прокараме по нашата газопреносна система до Сърбия, Унгария, Македония, Гърция, това е проблемът между ЕС и Русия и заради това и "Северен поток" забуксува. Заради това Путин разпореди на Милър, а ние на нашата министърка, сега на 13 в Белград се събират всички министри, мисля, че ще се договорим за част от газта да се търгува на територията на България, другата да отида директно за Сърбия и Унгария", обясни Борисов.

На критиките на Кутев той отговори, че ГЕРБ има по-голям рейтинг от БСП, а омбудсманът Мая Манолова има по-голям рейтинг от президента, но това не означавало нищо.

Премиерът коментира и обвиненията на червената шефка Корнелия Нинова за европредседателството ни.

Със сигурност можем повече и заради това преди време предложихме шеф на парламента, министър за европредседателството, да са от вашата партия, вие казахте, че сме искали да сме ви купили", припомни той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


257
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
10
 
68
 
! Отговори
зрител преди 5 години
Поредният спектакъл, че не той е виновен. Този цирк го гледаме вече Девета година. Мили боже помогни нам .
11
10
 
68
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде на изборите гласувайте отново за тази пародия на министър председател. Такава куха лейка просто не може да има.
10
43
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да живее Генерал Борисов! Герб - Победа!
9
7
 
51
 
! Отговори
1 преди 5 години
ТИ,сигурно трасира нещо за 8минути,и 04секунди,после на "СПАРТАНА"и скоропостижно в Банкя.
8
7
 
67
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойчо.Бойчооо!Пак напълни гащите с топли л..,... и пак други ти е виновен
7
5
 
34
 
! Отговори
Боби преди 5 години
Присмял се Хърбел на Щърбел. Отдавна не гласувам и не се занимавам с политика.
6
48
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Един слънчев ден за БСП Бойко в парламента и те го плюят на воля и за форумците така.БСП - с плюене напред към загуба на всички избори хахах
5
6
 
82
 
! Отговори
zeus преди 5 години
Няма начин Баце да е виновен за нещо, на него са му виновни всички, като почнем от Президента и стигнем до кан Кубрат :) Интересно ми е защо Баце се прибра още същата вечер?
4
8
 
70
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Оставка!
3
9
 
81
 
! Отговори
Българина преди 5 години
Борисов, пробвай да трасираш в редки лай на, щото това направихте преди това вие като спряхте юп, белене и плюхте Русия чрез ротвайлера президент! Виновни сте само вие, а ние че ви избрахме. 4 път мисля че няма да сбъркаме подред
2
10
 
71
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ами с плевналиев нали трасирахте щяхте да проверявате руските самолети с хум помощ репликата за големия брат които трябва да плати сметката изобщо не бешесмешна а тьжна ние сме тук от векове за векове газта идва от изток никога неизлизаите срещу русия на мен тя не ми е враг 20 милиона жертви дадохасега наближава 21 юни 1941 не забравяите
1
18
 
83
 
! Отговори
илиана преди 5 години
*** КАТ КАЖЕ ДОБЪР ДЕН ПОГЛЕДНИ ДАЛ ЛУНАТА НЕ Е ИЗГРЯЛА -ЛЪЖЕЦ ОТ КЛАС А