Макрон сразен за превозвачите? Да, ама не, отсече Курумбашев

Социалистът призова от ГЕРБ за внимават с изказванията по темата
Обновена: 8 юни 2018 12:49 | 8 юни 2018 12:45, Камелия Цветанова
18
Макрон сразен за превозвачите? Да, ама не, отсече Курумбашев
Снимка: БулФото, архив

Евродепутатът от БСП Петър Курумбашев призова колегите си от ГЕРБ да бъдат по-внимателни в изказванията си за победа в битката за правата на превозвачите срещу плана "Макрон", защото въпросът не е решен.

Още по темата

"Хубаво е да обявяваме резултатите, след като гласуването е приключило, хубаво е да говорим английски, а ако и вече разбираме това, което е написано, цена няма да имаме", отсече социалистът, след като евродепутатът от ГЕРБ Андрей Новаков си приписа заслуги в защита на българските превозвачи, но пък няколко часа по-късно се оказа, че транспортната комисия на ЕП е приела още по-драстични правила, които ощетяват още повече родните превозвачи.

Според Курумбашев политиците трябва да са по-внимателни, когато отчитат победи над президента на Франция Еманюел Макрон, защото всякакви изказвания за капитулация не помагат в такива ситуации.

"Франция има три национални катастрофи – загубата на Наполеон при Ватерло, при гола на Емил Костадинов през 1993 г. и сега е вече третата загуба, която Макрон получи директно от генерал Новаков, който нанесе съкрушителен удар върху френското национално достойнство. И както примерно Криско казва: "Шапка ти свалям", коментира той.

"Както казва българският епос, Макрон лежи и пъшка, а около него има една 60-годишна самодива, която го в уста целува", продължи Курумбашев.

Той разясни, че в Директивата за международния транспорт е записано от комисията, че водачите няма да могат да ползват почивката си в кабината, освен ако не са паркирали на определени паркинги, каквито на практика не съществуват, защото са изредени около 10 изисквания – да са с маси за пикник, добри условия за кухня, навес за слънце, душове, пейк. Освен това има изискване всички те да са построени така, че да са съобразени с пола, т. е. джендър френдли.

Също така изискването е намалената седмична почивка да се ползва в хотели на място, осигурено от работодатели, така че и то не е в наша полза.

Според Курумбашев най-неприятното изискване всъщност е, че шофьорите трябва да се връщат или вкъщи, или на място, посочено от тях, но пък превозното средство задължително трябва да се прибира на всеки 3 седмици вкъщи.

“Очевидно и камионите са привързани към своите семейства, а не само шофьорите“, каза още евродепутатът и посочи, че ще бъде трудно шофьорът да остане в Западна Европа, а камионите да се връщат.

"И по отношение на каботажа – той може да се извършва само в рамките на 7 дни, като те не могат да се вземат наведнъж, а на няколко пъти, но в период на не повече от 48 часа и каботаж може да се извършва само в посока на държавата, от която е тръгнал. Още нещо, което се гласува и е утежняващо за нашия бизнес – кратките срокове за въвеждане на интелигентния топограф, тъй като между 2022 и 2024 г. всички камиони ще бъдат оборудвани по този начин. Предстои процедура в Европейския парламент, тъй като това решение на Комисията по транспорт може да бъде критикувано от над 76 европейски депутати", коментира Курумбашев и уточни, че този мандат може да бъде оспорван.

Андрей Новаков отсече, че няма да отговаря на думите на Курумбашев. Той коментира, че първоначално не е имало проблеми с текстовете за каботаж, а сега група превозвачи имат проблеми с тях.

"Ще ги решим, намерили сме решение", обеща евродепутатът от ГЕРБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както казва българският епос, Макрон лежи и пъшка, а около него има една 60-годишна самодива, която го в уста целува", продължи Курумбашев....Това е отвратително и обидно. Кой го целува не му е работа. Това е гавра не само с президент, но и с българската литература.
13
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Vive la France!
12
1
 
0
 
! Отговори
Цветан Караилиев преди 5 години
До Анонимен 10Недей обижда рептилите,нищо лошо не са ти сторили!
11
0
 
10
 
! Отговори
Слав преди 5 години
Поредна нагла дискриминация.. Българите ни имат нещо средно между кучето и гибона. Нашите шофьори бачкат при същите условия и в западни фирми.. Каране на екипаж, гадни адреси и т. н. Единствено се надяват да гушнат един ден европенсия.. По вероятно първо да гушнат букета. Вярно е че някои условия трябва да се подобрят,но предложеното от микрон е химера. Решението е някъде по средата..
10
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Макрон лежи и пъшка, а около него има една 60-годишна самодива, която го в уста целува", продължи Курумбашев.Макрон поне се целува със самодива, а ти с Таско Ерменков
9
1
 
1
 
! Отговори
Lunohod Emil преди 5 години
Ami to te tesi uslovia i iziskvania gi nema v rebegeto....parkingi s peiki, masi, de senki, de jenski i majki klozeti s jenski bideta za podmivane, de kuhni, de dushove, de vani, de topla voda, de sapun, de wc hartia, de supermarketi s hrani, de klimatici, de seshoari, de tiho miasto za nostna pochivka...a to ima tolkova mnogo jenski shofiorki na tirove veche...
8
2
 
17
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Така е като пращат калинки в Брюксел, дето не говорят езици!
7
5
 
12
 
! Отговори
Горан преди 5 години
Тоя добре се изказва, ама каква ехидна физиономийка има... Как да му вярваш и на тоя...
6
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Т.Е. ГРОБ за пореден път се изказаха неподготвени!
5
5
 
25
 
! Отговори
отговор преди 5 години
Я не се излагайте, френските тираджии като отидат в Англия или Германия къде мислите че почиват - местата са едни и същи за всички. Просто искат да фалират и изкупят българския транспорт на безценица и в лицето на некрофила Маркрон са си купили власт и влияние.
4
8
 
40
 
! Отговори
БС преди 5 години
Макрон е прав за много неща. Българските тираджии в Англия спират и спят където им падне, дори не е паркинг за камион, а няма и тоалетни. Аз не бих спал на такова място. Проблема е, че българските работодатели не искат да вдигнат стандарта на бизнеса.
3
11
 
27
 
! Отговори
Гастербаитера преди 5 години
Трябва да се забрани на тираджиите да спят в камионите,това е много грозно дори отвратително и замърсяват околната среда!!!
2
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Курумбурумбашев премиер БСП ПОБЕДА УРААААА
1
3
 
21
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
"Освен това има изискване всички те да са построени така, че да са съобразени с пола, т. е. *** френдли." - очаквам да прочета какви ще са тия пейки, за да се посмея с глас... :)))