Зловещо! България на второ място в EС по смърт на пътя

За изминалата година загиналите при катастрофи у нас са 682
47
Зловещо! България на второ място в EС по смърт на пътя
Снимка: Булфото, архив

България е на второ място в Европейския съюз, след Румъния, по смъртност на пътя, обяви в Бургас министърът на вътрешните работи Валентин Радев.

Той информира, че през изминалата година загиналите при катастрофи у нас са 682-ма, а през 2016 година са били с 20 по-малко. В Областната администрация в морския град Радев участва днес в обсъждане на трите нови законопроекта, отнасящи се до движението по пътищата у нас - Закона за движение по пътищата, Закона за водачите на моторни превозни средства и Закона за пътните превозни средства.

Според вътрешният министър, с разделянето на Закона за движение по пътищата в три закона се внасят важни промени, които целят по-добър контрол.

Предложените промени имат една единствена цел - да съхраним човешкия живот. Не може толкова хора да загиват по пътищата, непрекъснато търсим начини да променим това, посочи Валентин Радев.

Според него затова е необходимо да се разпределят отговорностите между институциите и да се съпостави международния опит и традициите и "да ангажираме целия капацитет, който е компетентен по темета".

"Идеята е да стесним кръга от грешки и да търсим общи решения", допълни вътрешният министър.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
7
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На *** все някой му виновен! Я КАТ, я управляващите, я пътя, кофтите ограничения и тн. Как пък един път *** не видя проблема у себе си!Изскачания от улици без предимство, правене на неправилни маневри, завои и изпреварвания. Ровене в телефона и носа, блеене. Не ми се изреждат още тъпо**и... Това е част от ежедневието
18
4
 
23
 
! Отговори
видими резултати преди 5 години
нормално, страната е на 130 място от 160 по качество на пътищата и единствената която няма жп транспорт, софия варна 460 км 6 ч с кола и 8 часа с влак! всяка тъ па държава в европа това разстояние ще се вземе за 30 процента от времето!
17
3
 
29
 
! Отговори
Handel преди 5 години
1.Ако катаджиите не се интересуваха само как да събират пари, а да помагат на шофьорите2. Ако не се слагаха забранителни знаци да се отбие номера (и да се припечели нещо) без нужда, хората щяха да ги спазват значително повече3. Ако книжките не се продаваха (особено извън 3-4 големи града)4. Ако катаджиите не се правеха на разсеяни, когато покрай тях фучат мотористи с превишена скорост и без ауспуси и каски5. Ако фирмата на кумата не печелеше милиони постоянно запълвайки едни и същи дупки
16
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато на КАТ основната им дейност е да налагат глоби и да дебнат за нарушители, а не да подпомагат движението и да улесняват проблемните места по пътя, каквато им е основната функция - така ще е! Не може да си си подпрял дебелото шкембе на патрулката и да дебнеш кой ще превиши скоростта, а в същото време на местата, които се знаят че са невралгични да няма никакъв контрол и после само да съобщават статистики! На Русе-Бяла колко народ умря и ефект никакъв, но бай Шкембе дебне с радара, глобява
15
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото няма могъщи 5 цифрени глоби. Като отнемат на 10-20 индивида колите и ги оставят на улица, всички ще кротнат много бързо.Драконови мерки и Крумово закони - това е !
14
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе пак спадат. Ако видите статистиките от преди 2009-а - по 1000-1200 души на година. Вярно, дотогава още се караха коли от 80те, ама ...
13
0
 
21
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Значи как ще разхвърляш закона по три институции а същевременно ще стесняваш кръга от грешки....Нещо шизофренично има в тази идея
12
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Тикволандия това е нормално. Видими резултати!
11
1
 
22
 
! Отговори
bzzzzz преди 5 години
Колко процента бяха купените книжки? Брутална корупция...
10
1
 
18
 
! Отговори
Софиянеца преди 5 години
Давайте смело, другари! Заедно към първото място!
9
11
 
6
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
До Анонимен 9Ма, разбира се, че не се трепят по хубавите пътища в Русията! Като пуснеш ютюб 95% от видеата заснети с видеорегистратори са от райската ви Русия. Прoдaжници като теб (нарочно пиша неуважително) лъжат най-безсрамно. Аре, бегай у вашата Русия. Какво дириш тук?
8
0
 
28
 
! Отговори
Tragic преди 5 години
Не зловещо, а трагично. Нали сме блатото на Европа, държавата която се самоунищожава сама и отвътре. Нама лечение на този тумор наречен простотия.
7
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е с мутра премиер. В Русия пътищата са супер и хората не се трепят като тука и зайините се спазват
6
3
 
25
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Що така бе? Кърпиха ЗДП над 20 пъти, накрая го разбиха на 3 отделни закона, От 10 години постоянно вдигат глобите, светим с фаровете денонощно и пак няма ефект? Май КАТ трябва да се изрине из основи и да се забрани на всякакви интелектуални импотенти да пишат закони или да определят глоби, според случая или както им се види за уместно.
5
2
 
8
 
! Отговори
Makedon преди 5 години
Putin e kriv.......
4
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Долни инсинуации! Тук имаме най-хубавите пътища, най-диспциплинираните шофьори и най-стриктните катаджии!
3
1
 
8
 
! Отговори
емигрант преди 5 години
аре честито!
2
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Разпускайте КАТ
1
0
 
12
 
! Отговори
Мишо Шнадото преди 5 години
ами като сме *** всички и аз включая така ще е