17-годишен роден IT талант грабна вниманието на световни компании

Звездин Бесарабов с разработка за анализ и прогноза на криптовалути
9 юни 2018 07:44, Елка Василева
96

България може би ще е родината на новия Илън Мъск. Звездин Бесарабов е още ученик, но впечатлява с креативността си в информационните технологии. Той разработва уникални софтуерни приложения, които са търсени от световни компании, разказва в репортаж Bulgaria ON AIR.

Тази година Звездин е едно от седемте български деца с престижната награда от българския "Харвард клуб".

Той е на 17 години. Още в първия час по информатика в осми клас открива страстта на живота си - информационните технологии. През август миналата година Звездин започва работа по своята разработка за анализ и прогноза на криптовалути.

С този проект Звездин участва в състезание за наука и инженерство в Америка, но още през 2016 г. той вече е разработил първата си голяма гордост - писалка, която успява да научи по какъв начин нейният потребител пише ръкописно.

Въпреки страстта си към технологиите Звездин е сигурен, но и леко притеснен, че някой ден голяма част от човешкия труд ще бъде заменена от машините.

Целта на Звездин е да успее да се развива в своята материя и да допринесе за подобряването на живота на хората чрез науката.

Вижте повече за таланта на Звездин в репортажа.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


96
Още по темата: Звездин Бесарабов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
65
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Успех на момчето ! Дано постигне нещо хубаво и дано не се насочи към "финанси". Познава една камара наодо, който изкарват по 300-400 евро и нагоре, като "наемни" работници във разни инвеститорски банки и фирми. Повечето, се хвалят с новата сияхта, но като ги питаш, какво са направели, повечето ще ти кажат -"ООоо, ами изчислихме, че ако се изгонят 4000 работника от тая фирма, намалчт се заплати от оная фирма, ще спестим 2% разходи, и затова ни дадоха по 1 млн. бонус" ...
64
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"АЛгоритмите, са като формулите по математика."това може да го напише само пиян юдоболшевик с оповръщана ватенка
63
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТЕЗИ ТЪПОТИИ ОТ МНОГО АКЪЛ ЛИ ГИ ПИШЕШ?повтарям, защото си слоу моушън
62
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Грешка, това е бъдещия Блумбърг - три мандата кмет на Ню Йорк и после пеевски медиен магнат. А главния прокурор на Ню Йорк сега отива в затвора. после и пеещите
61
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 64:)))) Самият факт, че не ги схващаш говори за нивото ти.
60
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само дето криптовалутите фалираха
59
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименТЕЗИ ТЪПОТИИ ОТ МНОГО АКЪЛ ЛИ ГИ ПИШЕШ?
58
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 59Така е. Следващата стъпка, да станеш наистина добър програмист или архитект е да можеш да модифицираш и адаптираш прецизно алгоритмите и моделите за нуждите на конкретният проект. С минимални усилия да се постигне максимален ефект. Както и да имаш бекъп план за потенциалните промени.
57
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има да бичи в някой 3д копирен център на принтерите.
56
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 58 Идеята, света да ти е в краката е причината, хората д амразят Лари Елисон и компания. Някой от тях, имат прекалено много власт и прекалено много пари и не се знае, кога подобно нещо, ще се навлече в политиката. Тръмп е президен и е првия подобен експеримент, но след 10-15 години, някое 30 годишно милиардерче, мжое да реше, че е време да се стерилизират "бедните" и да се чипират хората, все едно са ***.
55
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ПОРЕДНОТО ЧЕРВЕНО ОТРОЧЕ
54
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 55АЛгоритмите, са като формулите по математика. Те са развити, разработени, доказани и работещи. Добрия програмист, знае кога и как да извика и приложи даден алгоритъм, подобно на добрия математик, кйто знае, кога и как да ползва.А колкото до прилагането на модели - За различни сценарии, си има различни приложения. А "злеташкия" се дължи на безкрайния ръш, който има за цел, да се хареса на инвеститорите, а не да е работещ и завършен продук.
53
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Успех на момчето. На неговите години имах подобни (за времето си) успехи. За съжаление, соца не беше подходящо време за развиване на таланти. Сега, светът може да е в краката му.
52
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всъщност IT е едно много размито понятие , те и по кол центровете ги водят it .
51
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 55:)) Алабализъм викаш .. затуй на 90% от програмистите кода им е брутално зле написан но пък претенциите са като на малък полубог. Особено на тези излизащи от котерията на Наков - като почне едно прилагане design patterns човек му идва да си тегли куршума.
50
2
 
2
 
! Отговори
Питам преди 5 години
До Анонимен 44 А другото мажеш ли да правеш?
49
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как така е роден на 17 години?
48
4
 
4
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Истина е,че имаме много добри програмисти и аз като българин се радвам,че е така.Традицията си е традиция!Все пак компютърът е създаден от Джон Атанасов,на който баща му Иван Атанасов е българин.Не случайно,че всяка година наши ученици носят десетки медали от олимпиади по математика,физика,химия,биология,география и други естествени науки.Ето вижте това е новият спорт на нацията ни.Това ме прави горд,че съм българин!
47
3
 
14
 
! Отговори
ВЕЛИКИЯ МАСТУРБАТОР преди 5 години
Скоро ще го дръпнат в някой стартЪп даа им пише код който е размазан и съсипан от некадърни индийски програмисти за 1500 лв. Там да си софтуерен инженер и много трудно и се иска акъл и много труд
46
5
 
8
 
! Отговори
за дискавъри преди 5 години
пич от тези над 30000 в момента в Бг програмистчета нали се сещаш че такива като теб са има няма 1500, другите са като роботчета зяпнали мониторите..