Вицето Симеонов: Шумът в курортите ни поевтинява туризма ни!

Туристи прекратявали почивки, а хотелиери плащали неустойки
Обновена: 9 юни 2018 18:10 | 9 юни 2018 18:00, Веселина Йорданова
78
Вицето Симеонов: Шумът в курортите ни поевтинява туризма ни!
Снимка: БТА, архив

Шумът в курортите ни поевтинява българския туризъм. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов днес в Поморие. Той добави, че в Слънчев бряг много хотелиери плащали неустойки, тъй като заради шума туристи прекратявали почивките си.

Още по темата
Вицепремиерът днес е в курортното градче за срещи с представители на туристическия бранш.

В срещата участваха още кметът на Поморие Иван Алексиев, директорът на ОДМВР - Бургас старши комисар Калоян Калоянов, главен инспектор Георги Куцаров, който е началник на местното полицейско управление и председателят на Общински съвет Поморие Адам Адамов.

След срещата Симеонов каза пред журналисти, че резултатите от проверката за шума на Южния плаж в Слънчев бряг са лоши. Такава е направена тази нощ около 2 часа. Вицепремиерът проверил лично четири заведения. Три били в нарушение, а едно от тях било затворено, предаде БТА.

Симеонов съобщи още, че ще информира Министерството на туризма, РДНСК и Община Несебър за две заведения. Наемателите им са ги заградили, без да имат разрешение за това. Закани се да им даде срок от 14 дни, за да разглобят конструкцията. А РДНСК - София другата седмица започва проверка на заведенията на Южен плаж - Слънчев бряг, добави още вицепремиерът.

Той засегна и друг проблем в туризма, свързан с апартхотелите. Според Симеонов те били в сивия сектор и подбивали цената на хотелите, плащащи си данъците. За апартхотелите е внесен и предстои да бъде разгледан законопроект, който да регулира тази дейност.

По време на срещата в Поморие кметът Алексиев е съобщил, че градът е готов за сезона и подчертал, че градчето е скъп, семеен курорт и като такъв усилията на местната управа са насочени именно в тази насока.

От своя страна Симеонов предупреди хотелиерите, че през цялото лято ще се правят проверки за шума, а нарушителите ще се наказват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
55
0
 
1
 
! Отговори
Piasachni duni li преди 5 години
Nesebarskite arhitekti i obstinski savetnici na besilkata...nesebarskite prokurori i sadii na besilkata...zasto ne sa napravili oste transportni vazdushni vajeni linii mejdu gunite i ribkite...vodni koleleta ot kucata meduza do viatarnata melnica na rusko jito....
54
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ха ха ха. Този е министър на тишината.
53
6
 
4
 
! Отговори
AAAAA преди 5 години
СИМЕОНВ: *** ЗНАЕ ЛИ КЪДЕ СИ ? ТОВА Е ГРАДЕНО С ГОДИНИ И ВИЕ НЕ СТЕ ЧОВЕКА КОЙТО ЩЕ ПРОМЕНИ ТУРИЗМА ИМА ШУМНИ И ВЕСЕЛИ МЕСТА ИМА И ТИХИ И СПОКОЙНИ КУРОРТИ ВСЕКИ САМ ИЗБИРА КЪДЕ ПОЧИВА ИЛИ ЗАБАВЛЯВА !
52
2
 
3
 
! Отговори
дилър преди 5 години
Слънчака си е долно гето за друсалки, станало световно известно поради липса на държава. Само *** и *** идват и просят друсалка на кредит. Аман от навлеци.
51
3
 
4
 
! Отговори
Дан преди 5 години
*** текезесар
50
3
 
2
 
! Отговори
Igoo преди 5 години
Комплексар!!!!!
49
1
 
5
 
! Отговори
oOo преди 5 години
А боя на баби не поевтинява ли българския туризъм?
48
0
 
3
 
! Отговори
Глобар преди 5 години
Глоба едно глоба две и като Симеонов каже глоба три и ако до края на сезона тези заведения не си платят глобите в Слънчев бряг ще бъдат зачитани за незаконни и Симеонов ще си сложи каска на главата и ще натисне бутона за да може да взриви и гътне заведенията независимо дали са вградени в хотела на 1вия етаж или не. Не се тревожете хотела няма да падне просто такъв шум ще се чуе от взрива че направо ще получите сърдечен удар от леглото събуждайки се внезапно. Симеонов ще взривява таз година.
47
0
 
5
 
! Отговори
777 преди 5 години
Марш на морето да спираш музиката, че в парламента нищо не правиш!
46
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И Провадия бази-бази е туристическа дестинация.Стига с тоя Слънчак ,да дойдат и тука да въдворяват тишина. Даже в момента гърми музика, пък подминава 23 часа и то от заведение-както е на Слънчака.Ще я откара така до 4-5 часа
45
2
 
0
 
! Отговори
Барман преди 5 години
До Стар наборВ смейството ти младежи няма ли или си ги заключил в мазето...
44
1
 
3
 
! Отговори
Социолог преди 5 години
Смейни за какво отиват в Слъчака? Да гледат млади и красиви екземпляри може би,щото миналата година на Камчия само лелки с коремчета и няма вдъхновение с женището....
43
0
 
3
 
! Отговори
Дарвин преди 5 години
Тоя иска да лапне терените- дане би целия ни туризъм да е в тези няколко квадратни км. да е съсредоточен ....
42
1
 
6
 
! Отговори
На луд се праи ВЦ то преди 5 години
Кви хотели до Бедрум има само евтини квартири ,а който иска спокойствие Албена ,Дюни за по-социалните Обзор,Бяла след 22чможе да полудееш от тишина.В тоя бетонен кошмар Слаънчак дори телефоните само на вибрация да са пак няма да дойде богат турист на лов за диярия...Слънча е парти столица и се продава добре като такава....
41
0
 
4
 
! Отговори
Нощем вечер преди 5 години
Само така трябва да се печелят пари от туризъма да пълним държавния бюджет защото тези пари от туризма едва ли ще отидат за народа а за проекти , АЕЦ Белене и енергетиката. А за народа жълтите стотинки донякъде тези които вдиигат шум знаят че тези пари които правят от заведения ще бъдат взети от Ангелова и дадени на политиците. Предателка то по добре заведения да вдигат шум и да печелят малко за те да си ги вземат а не политиците.
40
2
 
7
 
! Отговори
мнение преди 5 години
симеонов,борбата с шума требва да почне от панелните блокове,за да се възпита непримиримост към уродливото явление да се вдига шум където и да било в българия
39
2
 
3
 
! Отговори
... преди 5 години
Прав е миналото лято бях на Слънчев бряг бях във хотел на плажа 130 лв нощувка на човек във хотела имаше само хора с деца вечер беше ужас bedroom the one бяха до хотела неможеше да се спи
38
5
 
7
 
! Отговори
Стар набор преди 5 години
Браво на г-н Симеонов ! Аз и семйството ми му желаем упоритост и последователност в борбата срещу шума. В Свети Влас не може да се спи от Какао Бийч, идва ми да изстрелям няколко ракети срещу тази пасмина от пияни и дрогирани полусъщества от утайката на Европа. Навремето служих на ГРАД БМ 21, де да имаше сега един Урал, като нищо щях да се прочуя из цяла Европа.
37
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
голем праз! глоби 3 дискотеки на слънчака и пребори мутрите в туризма! поредният ***, даже подчинената му министърка ангелакова му се подиграва и го нариа циркаджия! толкоз е и шеф!
36
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво е Слънчака?!