Вицето Симеонов: Шумът в курортите ни поевтинява туризма ни!

Туристи прекратявали почивки, а хотелиери плащали неустойки
Обновена: 9 юни 2018 18:10 | 9 юни 2018 18:00, Веселина Йорданова
78
Вицето Симеонов: Шумът в курортите ни поевтинява туризма ни!
Снимка: БТА, архив

Шумът в курортите ни поевтинява българския туризъм. Това каза вицепремиерът Валери Симеонов днес в Поморие. Той добави, че в Слънчев бряг много хотелиери плащали неустойки, тъй като заради шума туристи прекратявали почивките си.

Още по темата
Вицепремиерът днес е в курортното градче за срещи с представители на туристическия бранш.

В срещата участваха още кметът на Поморие Иван Алексиев, директорът на ОДМВР - Бургас старши комисар Калоян Калоянов, главен инспектор Георги Куцаров, който е началник на местното полицейско управление и председателят на Общински съвет Поморие Адам Адамов.

След срещата Симеонов каза пред журналисти, че резултатите от проверката за шума на Южния плаж в Слънчев бряг са лоши. Такава е направена тази нощ около 2 часа. Вицепремиерът проверил лично четири заведения. Три били в нарушение, а едно от тях било затворено, предаде БТА.

Симеонов съобщи още, че ще информира Министерството на туризма, РДНСК и Община Несебър за две заведения. Наемателите им са ги заградили, без да имат разрешение за това. Закани се да им даде срок от 14 дни, за да разглобят конструкцията. А РДНСК - София другата седмица започва проверка на заведенията на Южен плаж - Слънчев бряг, добави още вицепремиерът.

Той засегна и друг проблем в туризма, свързан с апартхотелите. Според Симеонов те били в сивия сектор и подбивали цената на хотелите, плащащи си данъците. За апартхотелите е внесен и предстои да бъде разгледан законопроект, който да регулира тази дейност.

По време на срещата в Поморие кметът Алексиев е съобщил, че градът е готов за сезона и подчертал, че градчето е скъп, семеен курорт и като такъв усилията на местната управа са насочени именно в тази насока.

От своя страна Симеонов предупреди хотелиерите, че през цялото лято ще се правят проверки за шума, а нарушителите ще се наказват.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
0
 
! Отговори
До 38 borzum преди 5 години
Какво е Слънчева!?
34
1
 
2
 
! Отговори
До MIMI преди 5 години
Първо, не викай (писане с главни букви)!Второ, пиши на кирилица! Шльокавицата едва ли някой я чете.
33
4
 
7
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Слънчака е забавление за лумпенпролета...аристокрацията почиваме на село!Полях си градинката ,сега си почивам културно ,пиивам си ракийка , дишам чист въздух и тревни аромати....в далечината се чува вой на певачката от хоремага и нечленоразделни звуци на избиратели...
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А да питам отворковците тук ... По логиката на гурутоо им ...Ако няма шум = на милионери .Ами не съм видял в Албена или Лозенец Шейхове :)))) Ако някой иска може да сравни , колко милиарда печели Слънчев бряг и Златни пясъци и колко Албена и тихите места . Да не стане срамно.
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Вицето Симеонов: Шумът в курортите ни поевтинява туризма ни!"---Тъкмо да станем по-конкурентни от гърците и турците. Ама, Валери, недейте да показвате на туристите Ми(ни)сирката на туризЪма! Хептен ще поевтинеят курортите ни.
30
3
 
8
 
! Отговори
Ghost преди 5 години
Целта е ясна.Скъпарските хотели из Слънчака не искат партита и младежи да стресират богатите им посетители.А Валерката явно е на добър процент щом го взима толкова присърце.Искаме платежоспособни туристи не пияни тинейджъри,той точно това казва на практика.
29
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 31!Евалачка.
28
1
 
10
 
! Отговори
тт преди 5 години
Добре де...може ли преди избори да говориш за пенсии, как държавата следвало сама да добива злато в родопите, как можело и трябва да се подобри благосъстоянието на хората и като влезеш във властта да се занимаваш с шума на какао бийч . Дори и да приемем че това последното е национален проблем , нима само в слънчев бряг има дискотеки на плажа...почвам да си мисля, че тоя го прави с цел някаква облага.
27
1
 
8
 
! Отговори
Тръба преди 5 години
Голям вой, явно е на умирачка. Аз предлагам по един Кауфланд и Практикер във Варна, и Бургас. Всичко останало с булдозера, а защо не и с танка.
26
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не можеш да искаш хубав туризъм след като базите и обслужването са пълна трагедия! На първо място, мафията/политици смениха приказни места с бетонови мастодонти които с абсолютно нищо не могат да привлекат туристи с пари. Ако бяха оставили хотелите като на Златните преди, направо в гората, с битови добри ресторанти, с добро обслужване, може би. Сега всичко е една пародия. Лошо обслужване, бетон, алкохол менте итн. Преди имахме северно европейци, сега се надяваме на румънци.
25
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е не знаех, че си спец по туризъм. Горко ни ако станеш министър на туризма. Туризъм не се прави с дърпане на кабели. Като искаш богати туристи първо св прави богата инфраструктура, чистота , скъпи заведения , красиви сгради, магистрали за пътуване и тн.Не така седиш си и искам скъпи ...Всяка държава иска. Вместо да напъвате за 3млрд железа оправете инфраструктурата и после чакайте скъпи гости. Като събориш заведения нито скъпи , нито средни. 0
24
2
 
7
 
! Отговори
+++ преди 5 години
Никога не съм харесвал музика с високи децибели водеща до силно оглупяеане. Винаги съм бягал по-далеч от децибелите и това е една от причините да не почивам на Мутроморието и да ходя в Испания и Италия.
23
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека провери и частните домове които предлагат квартири през летния сезон колко от тях плащат данъци.
22
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Платежоспособният турист не подрипва цяла нощ в дискотеката, нито пиянство денонощно, както си мислят мутрите собственици на заведения и хотели съдейки по себе си.
21
2
 
16
 
! Отговори
La France преди 5 години
БГ черноморието е мутреизирано. Така е кагато няма върховенство на закона, разделение на властите и работещи идституции. Хубава е инициативата на Симеонов, но НИЩО няма да се промени без гореизброените неща. Четете трудовете на френския просветител Шарл дьо Монтескьо, на чийто идеи е базирана американската конституция.
20
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Идват най-бедните германци и 18 годишни англичани, дето или не мърдат от ол инклузива и харчат по 50 лв за цяла седмица или се напиват като свинe. Нормалните българи и руснаци няма как да се смесят с такава жмел.Освен това заглавието е писано от някой, който е завършил с 3 по български. Поевтинява описва действие , което подлогът извършва САМ. Намалява цената описва това, което става в този случай.
19
3
 
3
 
! Отговори
До 21 преди 5 години
При демокрацията и пазарната икономика ние изпаднахме в третия свят и то много бързо. Сега сме на път да изпаднем и от третия свят.
18
2
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Я се разкарай пенсионер....сърдити старчета 2
17
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оня изкарал колоните на терасата и буха от сутринта та шума в дискотеките е капка в морето
16
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Едно време като се работеше в дискотеки що нямаше шум хората бяха дошли за забава напоследък забавите са глупости от една страна е прав децибели но не са само на морето кажи на една местна пияница да спре да вика ще спре *** кога ме няма