За "Пътят" пишат кандидат-студентите по журналистика в СУ

416 са подадените заявления за явяване на изпита
Обновена: 9 юни 2018 10:06 | 9 юни 2018 09:56, Елка Василева
9
За "Пътят" пишат кандидат-студентите по журналистика в СУ
Снимка: архив, Булфото

Писменият изпит по журналистика се провежда днес в рамките на втората кандидатстудентска сесия на Софийския университет за учебната 2018/2019 г. 416 кандидати са подали заявление за явяване.

Кандидат-студент изтегли темата "Пътят", по която ще пишат всички явили се днес на изпита. Бяха изтеглени и две контролни теми: "Промяната във вашите ръце" и "Капани на комуникацията", съобщиха от университета.

Заместник-ректорът на Алма матер проф. Ренета Божанкова приветства бъдещите студенти на Софийския университет и изрази увереност, че ще се представят отлично на изпита. Пожела им да подредят добре думите и мислите си и да организират така времето си, че да успеят да напишат всичко, което им подскажат знанието, умението да си служат със словото и разбирането им за днешния свят.

Доц. Ефрем Ефремов, председател на изпитната комисия по журналистика, също се присъедини към пожеланията за успех.

В балообразуването на бакалавърските програми по "Журналистика" и "Връзки с обществеността“ влизат оценките от писмения и от устния изпит по журналистика. От тази година в специалност "Книгоиздаване“ ще се взима само по-високата оценка от двата конкурсни изпита, а не сборът, както беше досега в условията за прием; вече ще има възможност по избор за кандидатстване в тази специалност с оценките от матурите по "Български език и литература“, "История и цивилизация“, "Философски цикъл“ и чужд език.

Непроменено остава изискването до устен изпит по журналистика да се допускат издържалите писмения изпит с оценка не по-ниска от добър (3,50).
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не знаели на кой е парцела, една жена показва едни документи и там ясно се вижда корупцията и всеки се прави на ощипан,продавач като кмет на София Бойко Борисов купувач Христо Ковачки продадено от Бойко Борисов на Ковачки 7 декара за жълти стотинки държавна земя а сега този *** даже и ни управлява е найстина няма такава държава, НЕЗАКОННО СТРОИТЕЛСТВО В СОФИЯ КВ. БОРОВОhttps://btvnovinite.bg/bulgaria/zhiteli-na-kv-borovo-na-protest-sreshtu-zastrojavaneto-na-gradinka.html
8
3
 
4
 
! Отговори
инж. преди 5 години
"...пишат хора,които дори мислите си не могат да опишат правилно."__________________________________________________Не ги съдете строго. Днес така ги образоват. Мислите в главите им са подобни на съвременен клип към песен - раздробени и накъсани, наподобяващи кайма или кълцана наденица. Роби са на голите, често манипулирани, бързо променящи се факти. Причините и следствията са разделени от времето и често остават извън разбиранията.
7
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пътят е надолу. Вестниците фалираха, защото вече има качествена амбалажна хартия, много безплатни диплянки и качествена тоалетна хартия. И вестникарската хартия е изцапана с мастило от глупости и вулгарности. В телевизиите има мазнословни водещи, винаги готови да услужат на нуждаещите се от изява политици или цивилни кандидати за някаква слава.
6
0
 
2
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
Заглавието на тази статия също е написано неграмотно.
5
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименЕдин е пътят, два пътя няма!Който на теб СССР измени,на великата правда изменя!
4
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Lina А на правопис КОЙ ви е учил, или това не е необходимо на журналистите?
3
0
 
7
 
! Отговори
Lina преди 5 години
Към 123 - много добър въпрос. Когато аз учих журналистика ми преподаваха основно преподаватели,като Ст. Брезински,(който днес,ако види как се пише,как се формират заглавия не би повярвал на очите си. М.Семов (народопсихология) ,доц.Г.Лозанов.,проф. Л.Стойков и още много други. Тогава въпросната специалност се изучаваше в СУ и НБУ. Днес,във всеки сайт пишат хора,които дори мислите си не могат да опишат правилно. За съжаление стандартите се менят към по -лошо.
2
0
 
10
 
! Отговори
123 преди 5 години
А какво се учи в тази специалност? Питам, защото повечето журналисти ми се струват изключително неначетени в някои сфери. Например за тях няма разлика между Ботевград и Благоевград, межу киловат (kW) и мегаватчаст (MW/h) и т.н.
1
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пътят води към Терминал 2 !