Горива и двоен стандарт! У нас и в Европейския съюз!

Български евродепутати предлагат решение на проблема
10 юни 2018 12:15,
68
Горива и двоен стандарт! У нас и в Европейския съюз!
Снимка: Bulfoto, архив

За двоен стандарт на горивата заговориха евродепутатите от ГЕРБ Емил Радев и Андрей Новаков. Пред журналисти в ЕП те показаха видимите разлики между два буркана с дизелово гориво. Съдържанието на единия е закупено от България, а на другия – от Гърция, обясниха те.

Двамата настояват да се въведат мерки за единен стандарт при горивата в Европейския съюз. Евродепутатите предлагат пилотен проект за нова европейска програма на стойност 3 млн. евро за преодоляване на проблема с двойния стандарт при горивата в Общността.

Още по темата

"Идеята е да се направят проверки по целия път на горивата – от рафинерията до колонките на безностанции, а резултатите да се публикуват в онлайн платформа в реално време.

Така потребителите ще могат да виждат какво е качеството на горивото от дадена верига бензиностанции в България и на същата верига в друга страна членка на ЕС", обясни пред Нова тв евродепутатът Емил Радев.

Той каза, че е добра идея да се създаде и единен европейски орган за контрол. У нас през изминалата година са установени 300 000 литра некачествено гориво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
2
 
27
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Румънците изгониха Лукойл за неплащане на данъци. У нас Лукойл работи по същата схема - може би единствената рафинерия в света без печалба. Защо никой не повдига въпроса? В Румъния колата ми харчи 5,5 л/100 км, в България 7,0 л/100 км.
23
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
22 ами шеговито това намекваме , ама русофилите си говорят смехориите. Всичките проблеми в България ,нямат нищо общо с Европа, но все тях ги изкарват виновни. И не е само в горивата .Където и да погледнеш все има проблеми в държавата. И тези неща нямат нищо общо с Европа. Оправят се нещата където Европа се намеси.Пример- телекомуникациите. НЯма вечен проблем с договорите,няма 2,40 лв за минута. Все Европа трябва да оправя проблеми идващи от Изток ,а накрая тя е виновна.
22
2
 
20
 
! Отговори
фандък преди 5 години
КАКВО СТАНА СЪС ЗАМЪРСЯВАНЕТО В СОФИЯ С ФПЧ И Т.Н. ... НАЛИ КОЛИТЕ БЯХА ВИНОВНИ, А НЕ ЕЛЕКТОРАТА, ВЪГЛИЩАТА, ДЪРВАТА И МИЗЕРНИЯ ЖИЗНЕН СТАНДАРТ, ЗАРДИ КОЙТО ХОРАТА СЕ ОТОПЛЯВАТ НА ТВЪРДО ГОРИВО?!?!?!?!??????????
21
1
 
30
 
! Отговори
Кратун преди 5 години
Смешници. Никой от вас не смее да натисне Лукойл по никакъв параграф. Баце се заел да лиже долната част на гърба на Путин. Лукойл ще ви продава каквото си иска. После малките мoшeници/дистрибутори допълнително ще кръщават дизела с каквото имат под ръка - старо олио, газ, вода. Как очаквате Брюксел да ви оправи? Кой трябва да гласува стаандарти? Кой трябва да анализира проби? Някой евродепутат ли? Детска градина.
20
1
 
18
 
! Отговори
MaйMyнaтa преди 5 години
Продават ни тука мазут а не нафта, и то на безбожни цени. За 1-на година каталиэатора си заминава от тая промишлена нафта, после що пушат дизелите в България
19
4
 
14
 
! Отговори
мдаа преди 5 години
45 години *** прилагаха двоен стандарт -ако си партиец си повече от другите хора .Сега обаче като им го приложиха в горивата техните "братушки " изведнъж писнаха.
18
3
 
22
 
! Отговори
ЧЕГЕРАВА преди 5 години
90% от горивата у нас са производство на Лукойл .Кой използва двоен стандарт е ясно и трябва да доведе до НАЦИОНАЛИЗАЦИЯ!
17
9
 
14
 
! Отговори
DO 16 преди 5 години
Лукойл произвежда Качествени Горива .Няма как да е по Лъжа . Проблема е в България - след това се Оцветяват и се слагат Добавки от Частни Фирми свързани с Акциза - Това е .
16
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Време е пияните ватенки и правешкия аграр да си събират чукалата.
15
1
 
24
 
! Отговори
шматка преди 5 години
И що се се замъкнали чак в Брюксел.Ей го къде е Бургас.Налагате евростандартите и щом не могат да ги постигнат няма да продават.
14
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама интересно на някой все Европа им виновна. Пък все Европа трябва да ни оправя бакиите.И пак тя виновна. Що така ,Ганчовци?
13
2
 
19
 
! Отговори
Их,ооох! преди 5 години
ДЕ ДА СА САМО ГОРИВАТААААА......
12
2
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А кой пляска карти с Вальо Златев и си затваря очите за всички безобразия на Лукойл?!
11
2
 
27
 
! Отговори
маче преди 5 години
Нищо няма да се промени докато бат Злати управлява Бензина, Горите , Лова и се тика навсякъде...
10
2
 
7
 
! Отговори
Джанго преди 5 години
Ама някой да не би да си е помислил, че ще ни приемат на равни начала. Те и секретарите и комисарите от КПСС си го мислеха .След това и олигарсите, купувайки си имот в Сохо. Те са го казали канцлерите и фюрерите- untermenschen. Точка
9
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Докато 90% от горивата са от рафинерията на Лукойл ще е така! Двоен стандарт? За кое? ОМВ да не си карат горивата от Виена, с изключение на 100 октановия? Бати смеха
8
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мафията Герб трябва да седне на подсъдимата скамейка заедно с купения прокурор Цацаров!!
7
8
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То е ясно че руснаците нас ни мамят с горивото, с толкова русофили продажници тука да им помагат
6
1
 
31
 
! Отговори
Само минавам преди 5 години
Магически автомобилът ми в Австрия запиочна да гори 6л./100км. О, чудо!
5
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И до сега ние обикновенните българи " не знаехме" за тия работи.След 30г тия депутати ни "отвориха" очите¿¿¿¿