Горива и двоен стандарт! У нас и в Европейския съюз!

Български евродепутати предлагат решение на проблема
10 юни 2018 12:15,
68
Горива и двоен стандарт! У нас и в Европейския съюз!
Снимка: Bulfoto, архив

За двоен стандарт на горивата заговориха евродепутатите от ГЕРБ Емил Радев и Андрей Новаков. Пред журналисти в ЕП те показаха видимите разлики между два буркана с дизелово гориво. Съдържанието на единия е закупено от България, а на другия – от Гърция, обясниха те.

Двамата настояват да се въведат мерки за единен стандарт при горивата в Европейския съюз. Евродепутатите предлагат пилотен проект за нова европейска програма на стойност 3 млн. евро за преодоляване на проблема с двойния стандарт при горивата в Общността.

Още по темата

"Идеята е да се направят проверки по целия път на горивата – от рафинерията до колонките на безностанции, а резултатите да се публикуват в онлайн платформа в реално време.

Така потребителите ще могат да виждат какво е качеството на горивото от дадена верига бензиностанции в България и на същата верига в друга страна членка на ЕС", обясни пред Нова тв евродепутатът Емил Радев.

Той каза, че е добра идея да се създаде и единен европейски орган за контрол. У нас през изминалата година са установени 300 000 литра некачествено гориво.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


68
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
1
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
NE STIGA,4E V SAOTNOSHENIE-ZAPLATI-BENZIN,KUPUVAME NAI SKAPIJA ,NE SAMO V EVROPA,AMI I NAI NEKA4ESTVENNIAT.TAKA I S HRANITE.PREVARNAHA NI V BOKLUDZIJSKI KOSH.
63
0
 
6
 
! Отговори
Общинар преди 5 години
По голям картел от България няма лукоил си сверява цените от шел трябва всички да скочат и да блокират магистралите Къде е бате Бойко та не взима отношение по цените или си лапка. процентите колко по скъпо по голям процент по голомя мафия няма от бг няма
62
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аз от много години не зареждам гориво произведено тук,търся и зареждам от представители на чужди рафинерии,чуя ли че някъде горивото е от лукойл и забравям за това място,отделно ,че тоя комбинат разболя 50% от населението на бургас,а иначе са регистрирани в софия за да плащат данъците там,но най некачественото гориво съм зареждал в шел преди 10 години и сега тази фирма не съществува за мен
61
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Четейки статията ми стана тъжно.Не знам колко осъзнаха ,че всички знаят проблема -Лукойл. Обаче българските управници търсят помощ от ЕС. Представете си колко са уплашени от Русия!!!И те знаят какво се случва когато поискаш ПРОМЯНА от Русия.Помнят назиданието Луканов. И кофтито е ,че дори и в ЕС , нашите ги е страх да променят рекета , монопола и безчинствата на руснака в България. После защо 30 г по-късно нямало промяна...
60
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само не разбрах от статията - в коя от двете държави горивото е по-скапано? И каква е била веригата бензиностанции - предполагам гръцка, щом говорите за двойни стандарти?Или двамата евродупетати се опитват вместо да си свършат работата и да засилят контрола у нас, да замотаят положението още няколко години?
59
10
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 50И откога бензина е по евтин в Сърбия? И са по развити? Къде? Ти освен в 2-3 от големите им градове ходил ли си? Пътища без асфалт имат. Имат някои по евтини неща. Сърбите са пред фалит...затова драпат за ЕС. А и много проекти са с пари на ЕС, дори и в момента
58
0
 
16
 
! Отговори
Никола преди 5 години
За двоен стандарт на горивата заговориха евродепутатите от ГЕРБ Емил Радев и Андрей Новаков. Алооооооо, *** 9 години сте на власт и сега се сетихте, и горивата и храните и дрехите и цените и услугите и курортите ВСИЧКО Е ФАЛШ И СКЪПОТИЯ, а специално храните са ни по лоши и по скъпи, но вашия вожд Винету играе карти с Валентин Златев, внасяме месо на 20 години , справка Миро мършата, така че лицемерчета играете за втори мандат е Евро парламента и не ви пука за хората.
57
5
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе как така бе! ми ч ет ой лукойл ще фалира бе, кой ще вви превежда рубли през сбербанк на руските агенти в бг?
56
2
 
18
 
! Отговори
Бензинджията преди 5 години
Първо трябват промени в закона за горивата и може би нови текстове в Наказателния кодекс криминализиращи злоупотребите с горива, после ГДБОП да извърши проверки в петролния сектор.
55
14
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-забавно ми е когато някой напише нещо ехидно за Русия и вмъкне думата БРАТЯ. И веднага почват едни минуси. Успяха братушките.45 г се създаваха промити мозъци . И сега руснак жена ти може пред теб да ....обаче той е брат и помага за популацията на родата :)) По принцип е смешно ,ама после същите реват ,че са бедни.
54
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откакто зареждам нафта от магарешки колата стана осезаемо по пъргава Друг е въпроса че днес нафтата беше 2.08 а на съседната - 2.29
53
10
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защото руснаците са ни братя и много ни обичат.Затова за България винаги всичко е по-скъпо.
52
2
 
8
 
! Отговори
Бензинджията преди 5 години
Министерството на транспорта трябва да маршрутизира автоцистерните от рафинерията в Бургас, петролната база на Лукойл или митницата до съответната бензиностанция.
51
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Минималната заплата е един резервоар бензин!
50
6
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо в Сърбия всичко е по-евтино, включително бензина, а са много по-развита страна от БГ
49
1
 
10
 
! Отговори
Бензинджията преди 5 години
Министерството на транспорта трябва да сложи по един GPS на всяка автоцистерна и да следи движението им в реално време.
48
8
 
3
 
! Отговори
:):) преди 5 години
какво ми цъкаш минуси, без Бургас имаш ли на идея как ще се задоволи уж малкия Бг пазар , никак, със скъп внос от Румъния, Русия и Гърция и купони като в Куба.
47
4
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
откъде измиослиха "двоен" стандарт! Няма таков нещо! Има един стандарт, който у Бг не го базарят. Измамниците наши продават всякакъв гарбидж. С това "двоен" се опитват да внушават на пърделковците, че злините идват отново от ЕС, а рафинерията монополист у нас е само една - руската Лукоил!
46
3
 
10
 
! Отговори
до 43 преди 5 години
дааа и менделеевата таблица е комунистическа....да се смени
45
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да се изгони Лукойл! В момента се прави следното:- народът скача и бие шута на мутрата- народът не скача и си трае, а лукой печелиКое мислите е по-вероятно