След моркова и тоягата... Дончева заплашена с разчленяване

Вицепремиерът: Не виждам нищо нередно в думите й и я подкрепям
Обновена: 11 юни 2018 16:13 | 11 юни 2018 12:15,
318
След моркова и тоягата... Дончева заплашена с разчленяване
Снимка: Facebook

Жената на вицепремиера Томислав Дончев Светлана е получила заплахи, включително за разчленяване, след поста си във Facebook за "моркова и тоягата", обяви съпругът й.

"Пиша отговор на Българския Хелзински комитет, които поискаха оставката ми. Много ме притеснява обаче допускането за колективна отговорност, а в една правова държава тя е лична. Колективната е характерна за комунизма и фашизма. Днес ми казват: "Разграничете се от Светлана", утре може да го кажат за майка ми или за детето", посочи Дончев.

Още по темата

"Едва ли някой би намерил аргументи "за" нарушаването на тези правила от някоя група граждани. Не виждам нищо нередно в думите на Светлана и я подкрепям да има интеграция, но и санкции Това, че някой има даден етнически произход, не е основание нито да бъде третиран по-строго, нито по-милостиво. Има свобода на словото, а и тя не се занимава с политика", настоя той пред bTV.

Само преди дни няколко ромски организации излязоха с открито писмо до вицепремиера Томислав Дончев заради изявленията на съпругата му Светлана.

Сдруженията ДРОМ във Видин, "Ларго" в Кюстендил и Български хелзински комитет определиха думите на Светлана като дискриминационни и антиромски и поискаха съпругът й да се разграничи от тях.

"В случай, че откажете да осъдите изявленията на г-жа Дончева и не се разграничите от тях, Ви призоваваме да подадете оставката си", обръщат се организациите към вицепремиера.

Съпругата на вицепремиера разбуни духовете с поста си: "Морковите за циганите са на свършване, време е за тоягата!"

Думите й бяха свалени от администраторите на Facebook след като бяха докладвани като расистки, а Дончева публикува ново изявление. В него тя обясни, че няма дискриминация в изказването й, защото с него всъщност иска равенство както в стимулите, така и в задълженията и наказанията както за ромската, така и за българската общност.

"Посочените изявления намираме за отявлено дискриминационни, антиромски. Те разпространяват и представят като правилни и легитимни силно вирулентни и вредни стереотипи и клевети, които унизяват ромската общност и подсилват утвърдената в обществото враждебна, принизяваща, обидна и нерядко застрашителна за ромите среда", се казва в писмото на ромските формации и БХК до вицепремиера Дончев.

Според тях подобни изказвания вредят на образа на България като правова и демократична държава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


318
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
3
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво право на глас има тая група хора, която живее незаконно, не плаща данъци на държавата, не купува, а краде и убива, и разрушава. Кои са те, че да им се дават права, те сякаш не са част от държавата и от устройството й. Докога ще се обвинява обикновения българин за това, че иска равенство?
89
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до някой си Коко...те управляващите един ден ще си отидат на ромите няма ..и в това е проблема
88
5
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Така е по сталински - да се отрече от жена си, както е направил безхарактерният ***. БХК е фашизоидна структура с основна цел - геноцид за българите.
87
17
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за мутросделката с ЧЕЗ,която съпругът и фанатично защитава с намръщено лице ,защо не напише някой пост. Лицемерка.
86
6
 
53
 
! Отговори
Мога само да я преди 5 години
поздравя !!! Много е права !!
85
25
 
17
 
! Отговори
Коко преди 5 години
Господа и дами, защо ми триете коментарите. Написах, че управляващите в момента са по-лоши от ромите и повече нечестни действия извършват, ама тази дончева това няма да го каже.
84
29
 
10
 
! Отговори
saki преди 5 години
Утре принцесата ,ще го каже същото и за българите,приятно излегнала се в шезлонга на Бахамите.. Тя се има за по висша от останалите хора.
83
32
 
8
 
! Отговори
СДС преди 5 години
Какъвто ни е премиера, такъв ще бъде и вицето и неговата жена, или нещо подобно. Вярно е, че написаното макар и в една част абсолютно вярно---че всеки трябва да има равни прави и задължения - беше изложено по кръчмарски просташко, но някой да се изненадва от това? Толкова може, толкова си знае.....стига повече да правим реклама на разни недорасли самовлюбени откачалки....
82
17
 
10
 
! Отговори
ВЪЙЙЙЙЙ преди 5 години
Може ли някой да ми каже коя година и век сме, защото аз си мисля че е 2018-та, 21-ви век, но нямам топла вода в центъра на София, за втори път за 2 месеца.Мерси
81
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Моркова на ЕС забранява тояга за ромите и тогава изхода е излизане от ЕС и разпускане на ГЕРБ.
80
4
 
39
 
! Отговори
Ко? Не! преди 5 години
Прокуратура, ДАНС, ГДБОП, полиция, НСО, разни и незнайни агененции по сигурност .... ако някой драсне нещо срещу Боку или руския патриарх - моментално го разкривате и му пращате копои. Тук има заплаха за убийство по особено мъчителен начин! Ох, да ... то едни мижави бегълци от затвора ви правят смешни, какво да очакваме друго ....
79
3
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Проблема не е в думите Дончева, проблема е че НПО-та и фондации се хранят от проблема, те не искат да го решат, те искат това да е хроничен, за да има субсидии, обществени поръчки, дарения и т.н. Кое не е вярното? Че ромите се капсулират в гета? Че ромите не се образоват? Че ромите не работят? Че ромиските общности генерират престъпност? Какво правят ДРОМ и БХК по въпроса? Едно голямо нищо, защото ако не беше такова положение, тяхното съществуване е излишно и няма да има пълнене на гушите!
78
3
 
42
 
! Отговори
реалист преди 5 години
Трябва да се организира подписка за преименуване на БХК.Използването на думата БЪЛГАРСКИ в тази антибългарска организация е обида за всички българи
77
1
 
55
 
! Отговори
Правова държава преди 5 години
"Дончева заплашена с разчленяване" !!! Така, ако държавата българия /малката буква си е наред/, не може да разкрие авторите на закана за убийство на министерска съпруга, то какво ли да очаква обикновения човечец, който работи за 500 лева месечно ?!
76
1
 
55
 
! Отговори
Вяра преди 5 години
Хайде стига вече!Казала е това,което мисли!Което всички мислят.Всички други мнение и нападки срещу нея са лицемерие!
75
20
 
10
 
! Отговори
Много кока и бело преди 5 години
Личи си че идвамата шмъркaт много бяло - по празните им очи се вижда. Иначе хубави думи, подкрепям
74
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дончев, с индусите шега не бива. През 2030г. Индия ще е 1.7 милиарда население. Ако ни "пусне" едни 200 милиона към Европа, с нас е свършено. Прогнозирал съм че индия ще види сметката и на китай и на запада и на близкия изток. Извод - учете хинди!
73
18
 
7
 
! Отговори
ОПГ ГРОБ преди 5 години
Само от ОПГ ГРОБ могат да кажат нещо толкова нетолерантно и обидно за една група от човешки същества, лишени от нормални условия на живот и живеещи в ОГРОМНИ ТРУДНОСТИ. Престъпници!
72
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ква тояга? Требе една дрянова неокастрена за тези ***
71
1
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И защо този комитет се подвизава като български?Та той въобще не защитава българите,по-добре да го прекръстят ЦХК.