Владо Кузов – българският Нелсън Мандела!?

Настоя пред Bulgaria ON AIR, че e жертва на съдебната система
11 юни 2018 09:45, Петя Славова
41

3926 гледания   |  Още видео

ДПС изгони от редиците си бившия депутат от "Атака" Владимир Кузов. Лидерът на движението Мустафа Карадайъ обясни, че издадената членска книжка на Кузов е невалидна. Преди няколко дни стана ясно, че бившият депутат, който има условна присъда за педофилия, е приет в софийската организация на ДПС.

Владимир Кузов обясни в студиото на "България сутрин", че има издадена членска карта, която е издадена съобразно устава.

Още по темата

"Те са длъжни да ми изпратят протокол с мотивите, с които ме освобождават", допълни той.

Владимир Кузов подчерта също, че отиването му в ДПС е продиктувано от това, че това е либерална партия, където е отишъл със своята присъда, която определя за "политическа".

"Една политическа присъда се характеризира с няколко белега. Нямаш никакви доказателства, имаш неопределено време, неопределено място, неопределени свидетели", заяви Кузов пред Bulgaria ON AIR.

Бившият член на "Атака" коментира решението си да опита да се присъедини към ДПС и каза, че когато човек е пострадал политически, една партия, която се грижи за правата и свободите, би могла да окаже подкрепа.

Кузов заяви още, че не се е върнал в активната политика, защото не е народен представител, но иска да се бори за интересите на определен кръг от обществото.

"И най-важното, за устояване демократичните принципи на България и правовата държава. Аз съм приел тази роля да бъда жертва на съдебната система и считам, че ще продължа да се боря, както са се борили дори хора, като Нелсън Мандела и т.н.", категорично заяви Владимир Кузов.

 


41
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.