Майки на деца с увреждания си искат Бисер Петков

Заради оставката му сега настояват цялото правителство да си ходи
44

Продължава протестът на родители на деца с увреждания. Този път те се събират в защита на социалния министър Бисер Петков, който вчера изненадващо подаде оставка, а премиерът я прие. Родителите дори обявиха пред камерата на Bulgaria ON AIR, че ще искат оставката на цялото правителство.
Още по темата
Според съобщението от Министерския съвет Бисер Петков напуска поста си, защото не е успял да овладее напрежението около исканията на родителите на деца с увреждания.

Майките са се срещали с Бисер Петков.

Те твърдят, че са постигнали консенсус с него и че това е единственият министър, който до този момент е чул исканията им.

Жените бяха категорични, че те не са искали неговата оставка.

Родителите изразиха разочарованието си, че Петков напуска, но според тях той е бил принуден да се раздели с поста си, защото управляващите нямат желание да приемат Закона за личната помощ.

"Разговорите вървяха много добре. Законът за личната помощ беше готов за внасяне в Народното събрание", разказа в ефира на "България сутрин" Валентина Христова, която е родител на дете с увреждане. Пред камерата ни тя попита: Кой отряза главата на министъра?.

Други жени от лагера до служебния вход на парламента споделиха мнението си, че по всяка вероятност Бойко Борисов е бил подведен, за да приеме оставката на Бисер Петков и също бяха категорични, че бившият социален министър е бил натиснат да напусне, защото подготвеният Закон за личната помощ е щял да обърка много интереси на различни организации.

"Настъпихме интересите на кастата, която се нарича ТЕЛК, най-вече. Организациите, за които говорим, държат ТЕЛК да се запази в тази форма, в този си вид и да работи със същите механизми", настоя друг родител пред Bulgaria ON AIR.

Майките бяха категорични още, че днес е трябвало да махат палатките, но сега те ще останат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


44
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
44
0
 
0
 
! Отговори
Аз преди 5 години
До АнонименТочно така. Само с едно уточнение - намират работа само на техните си хора.
43
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горкият народ все още не може да разбере, че никой няма да им помогне! Държавата отдавна не е социална, а в услуга на една малка група, чийто интереси нямат нищо общо с тези на държавата и нейните обикновени граждани.
42
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Защо изтрихте поста ми- лъжи ли пиша?МРЗ 400лв нетоЗа обезщетение при безработица искат 12 месеца стаж и благословията на шефаОт БТ съветват трайно безработните доброволно да се отпишат. Намират работа само на лица до 29год.АСП не подпомага, а търси за какво да се закачи, за да откаже подкрепаВдигнаха заплатите само в държ.сектор, където са ГЕРБНикой частник не спазва 8 часовото раб. време и 5 дневната раб. седмица, извънредният труд не се заплаща...още мога да изредя.Синдикати и министър
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Мнение 27Това е самата истина- министър Петков знае, че не може да изпълни исканията на майките, знае какъв удар ще нанесат по инвалидите, каква жестокост ще е ТЕЛК-а и се оттегли.
40
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 33Стани и ти инвалид,да не му завиждаш.
39
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В нашата "държава" е нормално да се пратят куките и да потрошат с палки главите на майките и на увредените. Не знам как даже още не са го направили. Явно Тиквата много милее за народа си.
38
4
 
3
 
! Отговори
Комунистите ограбиха преди 5 години
Комунистите ограбиха държавата и народа като използваха всички облаги преди да станат "Евроатлантици". Сега отново лъжат обикновените хора, които са наивни или неграмотни, че в близкото обозримо бъдеще ще бъде построен социален рай за тях. Станишев баща и Станишев син, две поколения са на държавна хранилка т.е. на наша издръжка. Резултата от тяхната дейност е фалит на социализма и най-бедната държава от ЕС при капитализма.
37
4
 
4
 
! Отговори
Провалилата се БСП преди 5 години
Цялата истина е, че социализмът се провали поради невъзможността да се създаде печеливша държавнопланова икономика! Когато на комунистите им става ясно, че комунизма е невъзможен, те губят идеологически ориентир, а комунопартия без идеология е просто котерия, която защитава лични и групови интереси! По този начин използвайки властовите си ресурси и позиции по време на прехода БСП се превърна в полу-мафиотска структура заграбила по-голямата част от капиталите на България!
36
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А за червения каскет ще го подмина с усмивка, защото не аз имам членска книжка от БКП, а Борисов, Цецка парийната секретарка и още 30тина депутата от ГЕРБ.
35
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ясно е, че този протест е платен и финансиран от БСП. Коментарите на комунистите във форума го доказват.
34
6
 
3
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До Анонимен 21 Ооо, не ни карай да гласуваме за четвърти път с лъжливите си коментари.Бойко е титан пред Корнелия.
33
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз познавам един програмист-инвалид, който си изработва до 10 000 на месец, обаче не се отказва от инвалидната си пенсийка от 350лв. Харчи си я за бира.
32
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Борисов беше на финала на Шампионската Лига в Киев с нашите пари и с правителствения самолет и с целия си антураж. Не знам кой лъже, но има снимки, които можеш да видиш в интернет. Всичко това платено от висчки нас, за да може да си закара дебелия *** да гледа Реал Мадрид
31
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз смятам, че трябва да го изберем за 5-ти и 6-ти мандат дори. Тази ситуация с децата с увреждания е заради Орешарски, който предизвика Трета национална катастрофа..
30
13
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За къв самолет и за къв финал на шампионската лига бълнуваш, бе червен каскет. Вие от БСП като пишете глупости срещу ГЕРБ даже и не си правите труд да ги четете!
29
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се връзвайте на лъжите на Буда, че намало пари. Първи сме в Европа по фалшиви инвалиди. За фалшиви ТЕЛК пари има, а за истинки - йок.
28
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойко Бойко, клетвите на майките ще те стигнат... и червения конец няма да ти помогне....
27
8
 
6
 
! Отговори
Мнение преди 5 години
Министъра е подал оставка, защото разбира че исканията им не могат да бъдат удовлетворени.А що се отнася до оставката на правителството, дали Корделка няма пръст в тази работа?Чудно!
26
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Майките ще му вземат главата на Борисов, голям автогол си вкара. Няма нормален човек, който да не е солидарен с тях.
25
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Познавам семейство с дете с увеждане и мога да кажа, че не го пожелавам на никого. Не е човешко да спестяваш пари от деца с увеждания. Тези майки минават всеки ден през ада и държавата най-малкото което може да направи е да ги подкрепи финансово. Как така има пари в държавата Борисов да иде с правителствения смолет на финала на шампионската лига а за децата да няма? Каква е тази подигравка??