Сметките на зам.-министър: Доходите се увеличават годишно с близо 10%

Ръстът – висок за ЕС, но цялостното им равнище остава ниско
121
Сметките на зам.-министър: Доходите се увеличават годишно с близо 10%
Султанка Петрова. Снимка: БТА, архив

Политиката по доходите през последните години позволява повишаване на средната работна заплата в България с ръстове, близки до 10%. Това каза зам.-министърът на труда и социалната политика Султанка Петрова при откриването на заседание на изпълнителния комитет IndustriALL European Trade Union днес в София.

По думите й това е едно от най-високите равнища в ЕС, въпреки това цялостното равнище на доходите у нас все още е ниско.

Затова търсенето на решения за намаляване на неравенството на доходите стои в центъра на икономическия и политическия дебат.

Според Петрова при добър социален диалог на всички нива е възможно постигането на по-голяма гъвкавост в политиката по заплащането, която да е съчетана с допълнителна защита на наемния труд, съобщиха от пресцентъра на социалното министерство.

"Промените в структурата на заетостта и нарастващият брой на работещите без ясно обособено работно място и работодател, както и нарастващото разпространение на нестандартни форми на заетост и недеклариран труд, са голямо предизвикателство за индустриалните отношения и затрудняват организирането на работниците и осигуряването на традиционна защита от синдикатите чрез колективно договаряне", е казала още тя.

Петрова е посочила, че негативните общоевропейски демографски тенденции и застаряващото европейско население създават рискове от дисбаланс при търсенето и предлагането на работната сила, което може да деформира пазара на труда и да ограничи конкурентоспособността на икономиката.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


121
Още по темата: МТСПСултанка Петрова
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
100
1
 
1
 
! Отговори
Отговор преди 5 години
До няма време...90 Ааа , никакви нови външни дългове. Как па намери точно Гърците да ни даваш за пример? Симеон Дянков е за теб.
99
3
 
3
 
! Отговори
Я па я...! преди 5 години
Приказката за свинското със зеле е отново актуална.
98
0
 
1
 
! Отговори
arka преди 5 години
Ooo, koi bg markovi stoki i koi bg markovi pazari na koi bg markovi firmi vi dokaraha tesi visoki markovi bg championski dohodi v rebegeto?! ... burkanturist, balkanbatak...?
97
0
 
5
 
! Отговори
истината преди 5 години
Голям цирк
96
2
 
4
 
! Отговори
иванов преди 5 години
На тая партийна персона без собствено мнение ще и кажа.1. Какво значи вдигане на доходи-стига с тези манипулации - даваш на пенсионера 10 лв. НО ?..каквото и да се говори едно е ясно - ИМА ЛИ НЕЩО, което да се е НАМАЛИЛО - такси - данъци и т.н.2. Чуй се с ББ-ти си безгласна буква - и си корегирай мнението. Питай го - кой определя партийните субсидии - ИЗБИРАТЕЛЯ или ТОЙ.
95
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вдигнат доходите с 10 процента а всичко друго с 90 , е няма оправия докато гербехрастите са на власт
94
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Султанка, Деса Дуловска, Теменужка ВЪРБАКОВА, Екатерина захариева, Ангелкова, Караянчева - все от убавици, по-големи убавици ! Забравих още една - Лиляна !---Не само хубавици! И умни, и умни, също така! :)
93
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Везир"Не е редно от висок пост да се ръсят глупости. Срамно е ."---А, от "най-високия" пост как може? Хем ги публикуват редовно. Днес "високият пост" има рожден ден, белким ни остави на мира с бисерите си.Аме, не! Сега Султанка. Макар, че стилът е един и същ.
92
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Султанка, Деса Дуловска, Теменужка ВЪРБАКОВА, Екатерина захариева, Ангелкова, Караянчева - все от убавици, по-големи убавици ! Забравих още една - Лиляна !
91
0
 
8
 
! Отговори
Константа преди 5 години
Аз пък вече като чуя повишение на доходите, вече и не слушам - знам че за мен не се отнася. Винаги вземам една и съща заплата от 11 години. Да, повишила се е заплатата, по отношение на данъците ми, и накрая с точност до стотинката - толкова е крайната сума която получавам от 11 год. Не знам как я изчисляват. Иначе за другите неща, като повишение на цените, разходите, битовизми им вярвам напълно. Бързо отънявам.
90
0
 
8
 
! Отговори
Везир преди 5 години
Не е редно от висок пост да се ръсят глупости. Срамно е .
89
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Сметките на зам.-министър: Доходите се увеличават годишно с близо 10%."---Зам.-министътрът НЕ МОЖЕ ДА СМЯТА. Банкоматът е по-верен.
88
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Стършел"На тази Султанка нейната мамка."И нея, и нея дедо попе! И Султанка
87
0
 
10
 
! Отговори
стотистик преди 5 години
Тази чували се какви ги говори ? Доходите растели с 10% годишно, пенсиите с 2,3 2,4 , заплатите понякога или има предвид депутатските, министерските и бонусите им ежегодно но значително.
86
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Патриотите няма ли да я преименуват тази? Името й някак не е патриотично?Вместо Султанка да стане Царица Петрова!
85
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Баце в паркинга на някой МОЛ ли я е намерил и тая пръдла?
84
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само прическата на тая гнусна кикимора е колкото месечните пенсии на 10 пенсионери.
83
0
 
14
 
! Отговори
ХоХо преди 5 години
Султанка ! ! ! Поредното изкопаемо.....
82
0
 
10
 
! Отговори
Дзъ преди 5 години
...а разходите за обичайно потребление с колко бе мила???
81
0
 
23
 
! Отговори
Перко Изперков преди 5 години
Аз сега на превода в банкомата ли да вярвам или на Султанка???Само да вметна ,че зимата зареждах 25г таралясник снафта на 1,89 а сега на 2,28....нещо по въпроса Султанке?