БСП срещу ГЕРБ за Закона за автомобилната камара

Настояват, че той е "лобистки и удар за транспортните фирми"
13 юни 2018 17:15,
17
БСП срещу ГЕРБ за Закона за автомобилната камара
Снимка: архив, Булфото

БСП настояха управляващите да изтеглят внесения Закон за автомобилната камара, тъй като той е "лобистки и удар за транспортните фирми". Червените се срещнаха с представители на Камарата на автомобилните превозвачи в България, които са против законопроекта и се притесняват, че с приемането му ще се наруши свободната конкуренция.

"Според тях и според нас това е абсолютно лобистки закон, който създава едно частно министерство на транспорта. Всички ще трябва да членуват там, тази камара ще издава лицензите, а не както досега Автомобилната инспекция. Хем държавата абдикира от ангажиментите си, хем ги дава в ръцете на частно лице, което да управлява целия този бранш. В чий интерес - може само да се досещаме", каза Корнелия Нинова.

Още по темата

По думите ѝ, въпреки че камарата още не е създадена, едно лице вече е запазило в търговския регистър името за регистрация.

"Като представляващ да бъде на тази камара Миролюб Столарски", посочи Нинова.

Станислав Иванов от ГЕРБ потвърди, че наистина е запазено наименованието, но въпросният човек още същия ден го е прехвърлил на КРИБ.

"Носител на наименованието в момента е КРИБ. Той е бил член на КРИБ, запазил го е и го е пръхварлил на КРИБ същия ден", обясни Иванов.

Той добави и че законопроектът е обсъден на четири кръгли маси и са взети предвид и са отразени всички отрицателни мнения по въпроса. Депутатът от ГЕРБ настоя, че такава камара е необходима, за да има единство в сектора.

Светослав Иванов обясни и че тепърва предстои да се уточни членският внос и кой да бъде председателят на камарата.

"Това ще се реши от всички притежатели на лицензи, които са около 16 000. Ще се съберат и ще си изберат устава, председателя, членския внос", каза той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Приятели на зор това не са приятели а използвачи просто чакам удобния момент няма се да знаят има тънкости и гънки
10
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми то в същото дето некоо други се писали уж приятели братовчеде и познаи отишли на друго място е дано там да се чустват супер ама докато баща ми им помагаше на тия бе добър а сега плюете щото другия смятате за добър идва времето ще ни търсите *** щее късно кои накъдето е тръгнал пожелавам ви успех
9
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само да попитам точили днеска едни пари и проявили фиктивно обучение други кандидаствали по евросъюз спазваики програмите изрядно и то едни програми дето шест месеца ще ми я плаща началника добре сме та кои лие крадеца в жунглата и нее ли краино време всички фирми да са разпределени тъи като всички плащаме данъци и лиценц и сме оторизирани иначе не става освен някои да нее пипал някъде където не трябва без дори да знаем
8
3
 
4
 
! Отговори
Бибилотчето преди 5 години
Натаняху галено нарича Борисов БИБИ,ХА ХА ХА!!Много е смешно генерал пожарникаря министър председателя,каратиста футболист,страшилището на балканите да се казва БИБИ?!!!Май евреина е разкрил нежната същност на Боцко ХА ХА
7
6
 
8
 
! Отговори
Работодател преди 5 години
Абе на това зло псе няма ли кой да му бутне един по-едър кокал та да спре да джавка най-после ?! Знайно е,че БСП само вдигат много шум,ама тая не спря с простотиите си -аман от нея и нейните тролчета! Корнелийо,защо мълчиш за ТВ антените по покривите - кажи нещо и за тях,искай?!
6
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Еи умници един свестен човек имаше и нея набедихте невили срам йовка тодорова е добър човек сранни сте те се знаят кои са отдел казанжиеви срамота 40 годишен служител де има 120000 бе умници работа нямате ли че се занимавате с глупости
5
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
CESTIT ROGDEN DEN G-N BORISOV DA TI DAVA GOSPOD SILA I ZDRAVE DA KOMANDVASH BALGARIA OSHTE 1000 G.
4
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредните мафиотски действия на ГЕРБ. Нищо неочаквано.
3
1
 
12
 
! Отговори
До 3-ти преди 5 години
Абсолютно еднакви са.Не ги гледай че се джавкат пред камерите.Вечер си пият ракията заедно и ни се смеят.
2
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
БСП мислят за обикновения човек а ГЕРБ само за тях си.
1
14
 
11
 
! Отговори
позитано 20 преди 5 години
Карнелия пак не е в час. И тук се изложи.