Жестоко! Българче загина при инцидент в хотел в Турция

Вивиян се спуснала на водната пързалка, ударили я в корема
Обновена: 13 юни 2018 15:53 | 13 юни 2018 07:20, Камелия Цветанова
90
Жестоко! Българче загина при инцидент в хотел в Турция
Снимка: Булфото, архив

Родителите на българче, което е починало след спускане по водна пързалка в петзвезден хотел в Турция, търсят съдействието на държавата за разследването.

Трагичният инцидент се е случил на 6 юни.

Вивиян се пуска за последно на пързалка от аквапарка към хотела.

"Тя ми каза: Тате, удариха ме в коремчето. Олюля се, загуби съзнание, падна в ръцете ми", разказа бащата на
момичето Веселин Вачев пред bTV.

За няколко часа детето е преместено в три болници в два града – със спукан далак и кръвоизлив в стомаха.

"Аз видях ада на тази земя, преживях смъртта й три пъти", сподели майката на детето Антония Вачева.

В последната болница полиция посреща семейството и докато лекарите се борят за живота на момичето, те подписват документи, които не разбират.

"Не знаем какво сме подписали. Наистина не знаем, но те ни казаха, че това е стандартна процедура", обясни Веселин Вачев.

В България родителите започват да се съмняват, че с подписа си са оневинили хотела и са помогнали на разследващите да потулят случая. Сигурни са, че пързалката е била опасна и без спасител.

"Ако след Вивиян не се беше пуснало веднага следващото дете, тя сега щеше да е жива. Смятам, че това е било предотвратимо", допълни Антония Вачева.

В момента семейството прави постъпки към външно министерство за съдействие, за да може да изискат всички документи по разследването. Търсят и адвокат в Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
77
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съболезнования на семейството, но бяхме там три дни преди инцидента и имаше персонал обслужващ пързалките на всяка една от тях, на всеки вход. Такъв инцидент може да се случи навсякъде, дори на пързалка пред блока в детска площадка.. Не виждам каква вина имат от хотела за случилото се, това, което казвате не е истина!
76
2
 
10
 
! Отговори
. преди 5 години
Хотелът се казва: Aquasis De Luxe Resort & SPA Призовавам всеки, който иска да предотврати подобни трагедии да напише без злоба и расистки забележки-просто истината за случилото се е за нечовешката и отвратителна постъпка в хотела (визирам подписването на документа) едно ревю в google и едно в tripAdvisor. Държавата-това сме ние един за друг, а не всеки срещу всеки.
75
1
 
5
 
! Отговори
. преди 5 години
Да почива в мир чистата душичката на детенцето! Амин! Бог да даде сили на родителите! Чета и си мисля..колко ли слаб трябва да е един човек, че да пише неща от рода на " България е ***" или " 100 % ходене в почивка при фесовете" когато едно дете си е заминало по такъв нелеп начин. Хотелът как се казва някой знае ли?
74
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Горкото детенце съболезнования на близките бог да го прости не е време да пишем глупости това е трагедия за цялата ни нация
73
25
 
8
 
! Отговори
Аз преди 5 години
от 8 юни сега са се усетили, че могат да измъкнат някакви пари от хотела. Да си бяха седяли до детето и да си го пазят, а не да ходят да льокат и да се праВЯТ НА БАРОВЦИ. аААА И ДА ПОПИТАМ, У ФЕЙСО ИМА ЛИ СНИМКИ ОТ ПОЧИВКАТА?
72
1
 
19
 
! Отговори
Гост преди 5 години
До Краи70 приятел Правил съм в Турция 2 операции и то много сложни тука в Бг. Нямаше как да се случат нещата през 2007 Турция е 80000 милиона Истанбул 22000 знаеш ли колко операции се правят на ден за какво ли не недеи да коментираш неща за които не си на ясно .Сигорен съм че тези доктори които са се борили да спасят това малко създание са дали всичко от тях за да го спасят жалко за това мъниче .Моите съболезнования към всички близки на това детенце
71
1
 
11
 
! Отговори
Гост преди 5 години
Оставете исляма не това сега е важно жалко за това детенце
70
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ужасна трагедия!Спукването на далака при подобна тежка травма понякога завършва с трагичен край, и то доста бързо!Не е необходимо да минават няколко часа!Единствено незабавна хирургична намеса, и то в рамките на половин до един час би спасила детенцето.
69
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На всички пързалки на които се е спускали детето има горе спасител, който пуска хората когато предишният е стигнал до определено място. Понякога децата се плащат и се изправят по време на спускането и така спират вътре в пързалката без да могат да тръгнат отново. Долу до басейна също има спасител който вика по тях ако се забавят на изхода и не тръгнат да излизат. Понякога спасителите са по груби, но има защо. Това е невероятен ужас за родителите и то само, защото някой не си е свършил работата.
68
36
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не бих ходил на море в Турция. Да, но на морето в Турция хотелът бил 5 долара на вечер на човек, а тук?Хора, мислете за Турция като за страна, в която са се скрили ислямисти или си живеят там по рождение. Не ви ли е страх, ако не сте етнически турци. Особено след атентатите през миналите години не бих стъпила в Турция.
67
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На всякъде стават инциденти. Съболезнования за родителите. А пускайте се с децата не карантина, че майката или таткото няма да изпитат д трето при падане в басейна.
66
15
 
9
 
! Отговори
Край преди 5 години
Както българин ще се погрижи за българин - никой друг няма да се погрижи. Да го знаят тези дето ги лъжат че ще ги излекуват в Турция, Израел, Пакистан и незнам си къде. Ако това нещастие беше станало тук щехте да залеете ефира с плювни по българското здравеопазване.
65
6
 
17
 
! Отговори
Xасан преди 5 години
До 68.Мислете малко бе .....детето, което се е пуснало веднага след момиченцето е ударило или изритало пострадалото момиче. Ако е имало човек на пързалката, който да пуска децата едно след друго през определен интервал от време.......ясно ли е сега
64
8
 
13
 
! Отговори
drundio преди 5 години
е какво общо има пързалката след като детето е казало че са го ударили.
63
1
 
7
 
! Отговори
преди 5 години
нищ0 не разбрах, и тая дето си е написала името след - "По публикацията работи:" - хабер си няма от публицистика!
62
38
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не бих рискувал да ходя на море във Турция .Имаме си прекрасно море хубави плажове супер си ни е .
61
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много оскъдна информация. На колко години е детето, къде са били родителите докато то се спуслка,дали са проверили има ли кой да надзирава децата. Друг е въпросът, че почивка като двойка и почивка с деца са две разлимни неща - в първия случай си гледаш кефа, във втория приоритет трябва да са децата. Пък може да са направили всичко по техни сили и пак да се случи трагедията.Ако има нарушение и вина от страна на хотела, нека си търсят правата, но нека са честни и си признаят и собствената вина.
60
14
 
29
 
! Отговори
Аз съм си аз преди 5 години
Не говори за хигиената на местното население. Ако 5 пъти на ден калняш намаз и взимаш аптест като турците щеше и твоята хифиена да е на лице. На тях краката им са по-чисти от лицето ти. Като се правиш на патриот и не ходиш на почивка в Турция защо споменаваш Гърция??Псевдопатриотизъм му викат на това. Патриот си ако става за Турция ама за друга държава,няма проблем. Ами стой си на бг морето и плащай огромни суми за мизерия.
59
3
 
32
 
! Отговори
киро преди 5 години
Съболезнования на семейството! Ужасно е...Имаме няколко деца и лятото често ги водим по подобни пързалки. Деца тичат навсякъде, скачат, бутат се, удрят се едно в друго, скачат едно върху друго... Спасители има, но те не са разпоредители в кино. Намесват се само ако има инцидент.Както е описан случая, няма вина нито на хотел, нито на персонал. На водна пързалка са се ударили случайно две деца. Трагично, ударът е бил с инерционна сила и на лошо място.Случва се уви всеки ден. На някой. Някъде
58
4
 
9
 
! Отговори
МДА преди 5 години
Знам за случая преди да е написан в тази "медия". Мислех да напиша коментар да се спрат коментарите още преди да съм прочел нито един от тях, но реших все пак да го направя. Сега вече мисля да не чета никога повече коментари в това подобие на говорилник...