Жестоко! Българче загина при инцидент в хотел в Турция

Вивиян се спуснала на водната пързалка, ударили я в корема
Обновена: 13 юни 2018 15:53 | 13 юни 2018 07:20, Камелия Цветанова
90
Жестоко! Българче загина при инцидент в хотел в Турция
Снимка: Булфото, архив

Родителите на българче, което е починало след спускане по водна пързалка в петзвезден хотел в Турция, търсят съдействието на държавата за разследването.

Трагичният инцидент се е случил на 6 юни.

Вивиян се пуска за последно на пързалка от аквапарка към хотела.

"Тя ми каза: Тате, удариха ме в коремчето. Олюля се, загуби съзнание, падна в ръцете ми", разказа бащата на
момичето Веселин Вачев пред bTV.

За няколко часа детето е преместено в три болници в два града – със спукан далак и кръвоизлив в стомаха.

"Аз видях ада на тази земя, преживях смъртта й три пъти", сподели майката на детето Антония Вачева.

В последната болница полиция посреща семейството и докато лекарите се борят за живота на момичето, те подписват документи, които не разбират.

"Не знаем какво сме подписали. Наистина не знаем, но те ни казаха, че това е стандартна процедура", обясни Веселин Вачев.

В България родителите започват да се съмняват, че с подписа си са оневинили хотела и са помогнали на разследващите да потулят случая. Сигурни са, че пързалката е била опасна и без спасител.

"Ако след Вивиян не се беше пуснало веднага следващото дете, тя сега щеше да е жива. Смятам, че това е било предотвратимо", допълни Антония Вачева.

В момента семейството прави постъпки към външно министерство за съдействие, за да може да изискат всички документи по разследването. Търсят и адвокат в Турция.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


90
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
30
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 1Див и жесток народ?За българ*аците ли говориш??Аз по-гнусно племе от българите не съм срещал.
16
22
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българите са изключително *** същества и все някой друг им е виновен.Видя ли българин в чужбина бягам далече от тях.Това тъпо племе само неприятности създава.
15
21
 
19
 
! Отговори
ko40 преди 5 години
Само бедни сибирски и български прошляци шодя на ол инклузив у османския ки ***
14
8
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кучето ми в БГ го спасиха от спукан далак, та човек!!! Айде стига бе! Нали в Турция имало страхотни болници и лекари! Къде са?
13
4
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като приключи спускането, е необходимо веднага да се отместиш на страна в басейна. Иначе съвсем логично следва удар от следващия ползващ пързалката. Виновни са изцяло родителите, след като са констатирали високата честота на използване на съоражението, е трябвало или да отложат спусканията на детето или да го придружат с тандемно спускане. Това би гарантирало безопасността му.
12
8
 
22
 
! Отговори
шш преди 5 години
Да умре от един спукан далак-къде е Аджъбадем.Това е банална травма-защо лекарите не са реагирали веднага
11
0
 
48
 
! Отговори
Anon преди 5 години
От текста разбирам, че детето е било ударено от друго дете което се е спуснало веднага след нашето. Ако е така пързалката няма вина а има вина оператора. Жалко за детето- това е най- страшния кошмар за всеки родител.
10
13
 
61
 
! Отговори
Несъгласен преди 5 години
Никой на никого не е длъжен,разберете го най-после и си пазете децата!Пързалката била необезопасена,ми защо си пускаш детето там?! Или е по-лесно някой друг за ти го гледа докато ти се наливаш на бара?С малки деца човек трябва очите не на 4,на 40 да ги държи постоянно отворени.Търсете сега виновни,да видим чия вина и присъда ще ви върне детето.А що се отнася до Турция,цена,качество и обслужване без аналог,просто трябва малко отговорност и внимание от почиващите.
9
15
 
34
 
! Отговори
правда преди 5 години
Принципно -навсякъде всичко се случва, но турците са недобронамерени и се очакват различни мерзости и коварство от тях, визирам подписа в/у документи.Злобата им е национална черта.Нямам предвид бълг. граждани от турски произход , а тези от Турция.
8
12
 
12
 
! Отговори
до 1 преди 5 години
Хаотична тълпа - орда.
7
2
 
80
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мир на прахът му! Не виждам, защо да плюем срещу турците, никой за нищо не е застрахован никъде!!! Подобен инцидент( да не дава Господ) може да стане абсолютно навсякъде! Имал съм проблеми и във Франция, и в Англия, нима знаеш къде, какво може да ти се случи???
6
23
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Затова при амуджи никакви почивки...
5
60
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ти какъв *** трябва да си, за да ходиш на почивка в Турция бе, брат...
4
0
 
51
 
! Отговори
Жестоко! преди 5 години
Лошо, много лошо! Не са ли предупредили тези хора, да не подписват нищо, без да знаят какво подписват! Ходили сме, нашето семейство,там на почивка, и от фирмата ни обясниха как да процедираме след злополука. За зла участ имахме инцидент , но...всичко протече ОК, просто като си с малки деца някъде, очите не на 4, а на 16 трябва да са!!! Съболезнования за родителите!
3
20
 
42
 
! Отговори
Тъжен преди 5 години
Бог да прости душата на това ангелче.Иначе, просто недейте да ходите в Гърция и Турция на почивка. Вече има относително евтини полети до Испания и Франция, Португалия, Италия ... нито Турците нит гърците заслужават да си давате парите там.
2
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНарод?!
1
26
 
55
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако ходите там знайте че имате работа с див и жесток народ.