Марешки vs. Каракачанов заради трагедията в Крумово

"Няколко български екипажа са си играли на руска рулетка"
13 юни 2018 13:00, Василия Пейчева
40
Марешки vs. Каракачанов заради трагедията в Крумово
Снимка: архив, БТА

Лидерът на "Воля" Веселин Марешки отново скочи на военния министър Красимир Каракачанов и поиска оставката му. Той настоя, че вицепремиерът трябва да понесе политическа отговорност за смъртта на двамата военни пилоти при инцидента с разбилия се хеликоптер.

Още по темата

По думите му политическото ръководство на Министерството на отбраната е отговорно за трагедията, тъй като не е осигурило средства за обучението на пилотите.

"Тези, които не са осигурили средства за обучение на българските пилоти, са ги пратили на сигурна смърт. Кой носи отговорност, ако не политическото ръководство на Министерството на отбраната? В този ден няколко български екипажа са играли на руска рулетка, 4 екипажа са се сменяли на този хеликоптер и останалите 3 се кръстят, че не се е случило на тях", каза Марешки.

Той заплаши и че ще сезира Прокуратурата за бездействие или несвършена работа във връзка с инцидента в авиобаза "Крумово".

Лидерът на "Воля" отново подхвана и темата с одобрените средства за модернизацията на армията и настоя, че това е "грабеж, обричащ българите на бедност".

Според него щом ще се дадат милиарди за нови самолети, съвсем няма да има средства за военните и обучението им.

"Няма как Каракачанов да се оправдава, че не е имало пари за 180 часа да летят, а намират 6 млрд. за самолети. Отдавна този човек трябваше да е излязъл от министерството", заключи Марешки.

По повод готвения от левицата вот на недоверие към правителството по тема "Сигурност", лидерът на "Воля" каза, че партията му няма да го подкрепи, тъй като е безсмислен и няма нужда от нови парламентарни избори.


40
Още от Общество
"Тенджерата" на недоволството ври, действа ли нервно властта?
Напиши коментар Коментари
17
3
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 дни
Даже и да е прав пак е крив магарешки
16
1
 
19
 
! Отговори
ХоХо преди 5 дни
Народът така и не разбра... не самозваните полиици да решават неща които са от компетенция на експертите. Сега един ТЮФ лек, един бензинджия, да не говорим Цв. потника тръгнали да ми обясняват за Беляне, F16 и т.н. Такива да си одят на село и да си копат доматите.
15
4
 
14
 
! Отговори
traf преди 5 дни
не го харесвам марешки, но е прав ! министъра на отбраната - ОСТАВКА !
14
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Тоя нещо никой не може да го разбере, хем недоволен от отбраната и разходването на пари , хем нямало да подкрепи вота , че не било време за избори , сам си прориворвчи , и как няма че при следващи избори пак ще е зрител но само че извън парламента
13
4
 
34
 
! Отговори
смях преди 5 дни
Винаги ще има някой като Марешки, Бареков, Яне Янев и подобни шутове. Винаги. Играят ролята на полезния шут, който говори глупости и в едно изречение се самоопровергава с цел, за всекиго да има по нещо. Пълнят му мелницата - работата върви. Кво стана с бензиностанциите, що не направи 100 или 200 такива. Щото му одрязаха крилете. Ся просто има нова роля.
12
4
 
28
 
! Отговори
Кратун преди 5 дни
Доста шизофренно поведение от Марешки. Започва с обвинения, че не са давали пари за дейности в армията и завършва с обвинения, че искат да дават пари за армията? Приказва колкото да прави вятър.
11
5
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Какъв ремонт е извършен на този хеликоптер, след като само след 3 летателни часа се къса опашният винт? Ето тука е основният проблем и не е допустимо след основен ремонт тази машина така да падне! Вторият проблем е със средствата и липсата на подготовка на пилотите. Защо превръщат пилотите в камикадзета?
10
2
 
5
 
! Отговори
Aksakivo преди 5 дни
Ami, za tragediite s udavnicite v turisticheskite bg zoni, ostavkata na Angelkova li ste iska Vesko?
9
1
 
17
 
! Отговори
Димитър преди 5 дни
Утре не дай си боже , ако падне някой самолет , да не каже що не сте купили самолети.Щото и Миг-овете са на същия хал!
8
8
 
18
 
! Отговори
Калеко Алеко преди 5 дни
Прав е другаря Магарешки, да се опитваш да пилотираш рушки хеликоптер, проектиран в началото на 60-те години в "Московски вертолетен завод", си е направо игра на руска рулетка ... !!!
7
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
У нас времената са такива,че всеки истеричен русофилистик може да повреди перката на хеликоптера,като й разхлаби гайките и после поиска оставката на всеки,който не е приятен на неговия Кремълски султан.
6
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Gerb da is4esvat suderov poboinika da se lekva v moskva palen isterik kapka da go opravi predatela podmas.na gerb
5
11
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
Абе какво значение има дали харесвате Марешки или не?
Ако помогне дебелака да възира го подкрепям в тази кауза !!!
4
0
 
5
 
! Отговори
Мнение преди 5 дни
Това го знаем отдавна. Иначе Идраел са майстори за модернизиране на съществуващи вече танкове и самолети.
3
6
 
18
 
! Отговори
шматка преди 5 дни
Марешки е шизофреник.Дайте му от неговите хапчета че съвсем изпуши
До вчера
Никакви пари за армията
Днес
Не сте дали пари за армията

Куку-руку фафла чудна
2
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 дни
*** НА ВСИЧКИТЕ!
1
4
 
29
 
! Отговори
Батман преди 5 дни
Аз пък да му кажа - вън от парламента Марешки, че ужким щеше да разбиваш картели за бензин, а сега цените ти еднакви с другите....аре марш