МВнР изяснява случая с починалото в турски хотел българче

Консулът ни отива на място за срещи с прокурори и полиция
Обновена: 13 юни 2018 17:08 | 13 юни 2018 17:08, Веселина Йорданова
53
МВнР изяснява случая с починалото в турски хотел българче
Снимка: flickr

Министерството на външните работи ще изяснява на място обстоятелствата около смъртта на българче в турския курорт Дидим.

Още по темата

Инцидентът, довел до смъртта на малката Вивиан, е станал на 8 юни на пързалка в аквапарк. След нея се спуска друго дете, удря я в корема, а след това Вивиан е местена в три болници в два града, за да й бъде оказана помощ. 

По указания на министър Екатерина Захариева незабавно е осъществен контакт със семейството с молба да предоставят документите, с които разполагат, съобщиха от МВнР.

Документите са получени на турски език и вече са предоставени на Генералното консулство на Република България в Истанбул с указания да се запознае с тях и да изпрати консулско лице, което да установи контакт с местните власти.

Българският консул Момчил Русинов вече пътува с цялата събрана информация, за да изясни на място обстоятелствата около смъртния случай на 8 юни 2018 г.

Той ще посети прокуратурата в областния център Айдън, разследващите полицаи в град Дидим и управителя на хотела, в който е станала трагедията.

Отделно Генералното консулство ще поиска от Прокуратурата на Република Турция информация за водените процесуално-следствени действия.


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Щом и в Турция не са го спасили значи е нямало никакъв шанс за детето. Сами знаете, че като се заличат тука нещата с някоя болест всеки търси начин да отиде да се лекува в Турция.
12
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До ***
ми явно не са имали нужната техника и специалисти да го диагностицират, на мен в Турция ми е правило впечатление че от към сгради болницте са добре направени, но откъм техническа и кадрова обезпеченост са доста зле
11
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
До ***

Нали ти казаха по-долу, такова им е нивото на анадолската медицина.
10
2
 
14
 
! Отговори
Су 34 преди 7 месеца
Два пъти по-високата детска смъртност от средната за ЕС е заради "ромите", вашите братовчеди и братя.
9
3
 
12
 
! Отговори
Гурбетчия преди 7 месеца
Едно не мога да разбера-защо детето е местено от една болница в друга и то в два различни града? Може би, ако беше останало в първата,сега можеше да е живо.Да почива в мир,а на родителите сили.
8
7
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Затова ли умориха Наум Шаламанов за 2 месеца в такава турска болница?.
.
Кой е Наум Шаламанов?
7
4
 
12
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 7 месеца
Българи, нека понамалим злобата. За наше добро е. Инциденти стават и в най-уредените държави. Не твърдя, че Турция е пример във всяко отношение. Понякога обаче има воля свише, която задейства земни "случайности" - затова е безсмислено да обвиняваме хотела, мениджъра или родителите. Вие заклевате ли се, че това не може да се случи на вашите деца? Аз не мога, но щом искате да хвърлите първия камък, давайте. Изборът е ваш!
6
4
 
11
 
! Отговори
До до 5 преди 7 месеца
И турските космонаФти са най добрите
5
11
 
7
 
! Отговори
Су 34 преди 7 месеца
До до 5

Турските
медици са от най-добрите в света. И това е факт. Те имат международно
призвание, най-елитните и скъпи болници са именно в Турция.
------------
Затова ли умориха Наум Шаламанов за 2 месеца в такава турска болница?
4
6
 
11
 
! Отговори
Су 34 преди 7 месеца
Това, което не се споменава в статията е, че на родителите в болницата са дадени документи на турски език за подпис, уж информирано съгласие за пациента, а всъщност това е била декларация, че нямат никакви претенции към хотела, където е станал инцидента.
3
8
 
9
 
! Отговори
Су 34 преди 7 месеца
"Такава е турската оправия!". Още Вазов го е казал, ама кой да слуша и чете "Под Игото" ?
2
8
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
При нивото на турската медицина щеше да я изненада, ако това дете беше оживяло. Бог да го прости, но и да е за урок на всички тези, които ходят на почивка в Турция!
1
11
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Да не очакват турците да са честни!!!!!