МВнР изяснява случая с починалото в турски хотел българче

Консулът ни отива на място за срещи с прокурори и полиция
Обновена: 13 юни 2018 17:08 | 13 юни 2018 17:08, Веселина Йорданова
53
МВнР изяснява случая с починалото в турски хотел българче
Снимка: flickr

Министерството на външните работи ще изяснява на място обстоятелствата около смъртта на българче в турския курорт Дидим.

Още по темата

Инцидентът, довел до смъртта на малката Вивиан, е станал на 8 юни на пързалка в аквапарк. След нея се спуска друго дете, удря я в корема, а след това Вивиан е местена в три болници в два града, за да й бъде оказана помощ. 

По указания на министър Екатерина Захариева незабавно е осъществен контакт със семейството с молба да предоставят документите, с които разполагат, съобщиха от МВнР.

Документите са получени на турски език и вече са предоставени на Генералното консулство на Република България в Истанбул с указания да се запознае с тях и да изпрати консулско лице, което да установи контакт с местните власти.

Българският консул Момчил Русинов вече пътува с цялата събрана информация, за да изясни на място обстоятелствата около смъртния случай на 8 юни 2018 г.

Той ще посети прокуратурата в областния център Айдън, разследващите полицаи в град Дидим и управителя на хотела, в който е станала трагедията.

Отделно Генералното консулство ще поиска от Прокуратурата на Република Турция информация за водените процесуално-следствени действия.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


53
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
1
 
3
 
! Отговори
Някой преди 5 години
Хайде да вземеш да провериш къде беше трансплантиран Наум/Наим. Иначе е глупаво да пръскаш по форумите собствената си неинформираност.
32
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"а след това Вивиан е местена в три болници в два града, за да й бъде оказана помощ."Толкоз за "напредналата турска медицина". Местенето в 3 болници означава липса на ресурси, прехвърляне на топката и накрая смърт. Ще ми е интересно някой турски ибрик да обясни явлението, макар че надали.
31
8
 
14
 
! Отговори
Отвратен от Бг преди 5 години
Турската медицина е на светлинни години пред нас,имат толкова лъскави болници,пред които нашите Софиямед,Токуда и Сити Клиник са като евтини бардаци,впрочем те също се държат от турски консорциуми,но явно матраяла ни е зле,щом и турците,дето са ни приятели,отпускат толкова малко средства за тях.Изхода е явно един-да се лекуваме в Турция,не е толкова скъпо,а и докторите им са толкова любезниза разлика от нашите шарлатани и некадърници-доктори
30
4
 
11
 
! Отговори
Ястреб Османлията преди 5 години
Много болни хора в този форум ей! Диииба и племето му злобно криводзурлато булгейрско диииба!Господ да даде търпение и сила на родителите на детето! Не пожелавам на никото да живее с такава мъка. Дори на долните злобари, автори на долните коментари не им пожелавам това! Сега кажете едно благодаря на турските доктори, за които съм сигурен че са направили всичко възможно да го спасят детето!, засрамете се - ако знаете какво е да се срамуваш и си набийте няколко шамара за самонаказание!Казах!!!
29
1
 
5
 
! Отговори
Гост 2 преди 5 години
Иван Костов е виновен....
28
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 2"Тези родители освен безотговорни са и меганахални.Какво искат - Ердоган ли да им пази детето на пързалката." на всяка пързалка има отговорник, който в случая не си е свършил работата. Но хора като теб няма как да знаят такива неща
27
2
 
14
 
! Отговори
БАЙ ХОЙ преди 5 години
Съболезнования ! Но къде са били родителите на седемгодишното дете ? Дали е било поверено на аниматорите ( ходил съм там - има такива) или оставено безпризорно !
26
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНапротив, масова практика под статии е да се приказва , че лекарите са виновни ! (по презумпция, до доказване на противното, по принцип)
25
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименНикой не е казал,че лекарите или пациентите са виновни,виновни са тези които източват касата и крадат парите,от предпоследното правителство са източени милиард и половина и къде са отишли никой не знае.А пациентите нямат никакъв шанс и достатъчно лечение,грижи,макар че вината не е тяхна.
24
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Но има случаи , в които нито космическа медицина, нито невероятни лекари, а даже и Господ , горе, не може да помогне!Пази Боже, и Бог да прости невинната душица!
23
3
 
8
 
! Отговори
Геро Гергов преди 5 години
Ето я публикацията на компетентния турския журналист във вестник хюриет издание за град Дидим където отразяват случая с малката Вивиян където сме представени като румънски граждани
22
11
 
10
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
Интересно защо още не съм срещнал турчин, който да е дошъл на лечение в България.Докато българите, които се лекуват в Турция са хиляди.Как си обяснявате този факт.----------Защото балъци винаги е имало и пак ще има. Случаят с детето е показателен достатъчно!
21
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоест, КОСМИЧЕСО здравеопазване с 20 лева месечна вноска ( а понякога и НУЛА (справка Дянков)) - НЕ СТАВА!
20
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както винаги, тук при тази голяма трагедия, споровете почнаха да се извъртат в очакваните посоки...За здравеопазването в Турция много може да се изпише.Има невероятни болници, буквално КОСМИЧЕСКИ болници и невероятни лекари - професионалисти.Запитайте се обаче КОЛКО получават те, и защо събирате всяка седмица пари за операции ТАМ, в същото време РУГАЕЙКИ българските лекари, които(прочее) са Ви поставили СЪЩАТА диагноза!
19
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Щом даден случай отиде в Турция автоматично става безнадежден. Защо детето е местено в две болници и не могат да го спасят? В България даже фелдшерите се оправят с такива случаи.
18
8
 
11
 
! Отговори
Су 34 преди 5 години
Не знам за друго, но Турция е номер 1 в света в областта на бъбречните и сърдечните трансплантации.-------------Затова ли Наум Шаламанов умря два месеца след трансплантация в турската Аджибадем?
17
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 20чак пък списъци :) познавам хора които в отчаянието си са готови на всякакви стъпки в т.ч. и да се подлъжат по т.н. турска медицина, резултата не е добър, наистина повечето болници са нови, но от кадри и обезпеченост нещата са много зле, разбира се в името на това да ти вземат парите обещават чудеса, е и тоя случай е много показателен, как може да местиш дете с подобна травма в 3 болници, безумие, това за мен си е изцяло лекарска немарливост
16
8
 
12
 
! Отговори
ФАКТ преди 5 години
туркия е дивашка територия от третия свят
15
3
 
6
 
! Отговори
До 21 преди 5 години
Това ходжата ли ти го каза
14
5
 
13
 
! Отговори
До 18 преди 5 години
Историята не помни случай на някой който се е излекувал в туркия