Споделеното пътуване в България – удобство или риск?

Съвет: Проучвайте внимателно профила на шофьора
Обновена: 22 юни 2018 08:29 | 19 юни 2018 18:15, Анисия Иванова
32

Споделеното пътуване набира все по-голяма популярност у нас. Само чрез интернет търсачките може да намерите хиляди платформи, чрез които да си осигурите бърз и лесен достъп да определена желана локация.

По този начин от две години пътува и любителят на екстремни преживявания Ивайло Вълчев. Така той се е запознал с хора от различни професии – от режисьор до модел и от прокурор до треньор на спортен отбор.

"Винаги, когато реша да пътувам по този начин, внимателно проучвам профила на шофьора, който предлага пътуването", споделя Иво, който е чувал не малко истории от негови познати, които са били "на косъм" от рискови ситуации. Една от тях била с момиче, станало вероятно свидетел на незаконна сделка с наркотици.

На изнервен и притеснителен шофьор попада Денислав Чолаков, който често пътува споделено от София до Пловдив, тъй като там живеела неговата приятелка.

"Помня, че имах случай, в който собственикът на автомобила караше много бързо. Направихме му забележка и в крайна сметка се поправи", казва още Денис.

Повече за рисковете, които крие споделеното пътуване и защо все повече млади хора го предпочитат - вижте в репортажа на Bulgaria ON AIR.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
19
 
! Отговори
се 1 ме нема преди 5 години
Споделено пътуване.Има коли никак не лоши за по 3-4 Хил лева в Интернет.При тва машини не некви колиби умрели.А с тая с наркотиците умрях от смях.Кой дилър ще я качи в скъпата си резачка да я кара нея цървуланата и да спести 10-15 лв от газ ,нафта?Най -вероятно се енадрусала и гаджето и като е пазарували от пласьора на нея и се е видяло,че присъства на нарко сделка.Секви ги има.
10
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
10, а дали ще се качи при непознат шофьор или при гаджето си със същото описание, или гаджето на приятелка, има ли разлика? Който си няма акъл просто си няма... естествен подбор.
9
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
7, Ти може би разглеждаш профила на шофьора, но една 19-годишна студентка любителка на бранда БМВ, високите скорости и чалгата не го прави. А в комбинация с лош и самонадеян шофьор, това е взривоопасна комбинация.
8
1
 
7
 
! Отговори
Lezginka преди 5 години
Ot spodelenoto patuvane s aviootriada nikoi ne se oplakva...mnogo zavisi ot shofiora...nali e vodach...
7
3
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 6Когато се случи нещо от сорта на "БМВ се разби с 200 по магистралата с 4 пътници", тогава пак ще ревнат всички...то се случи - цял автобус на мивкони се обърна, заради неадекватна реакция на шофьора
6
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 6Много просто, разглеждаш профила на шофьора и рецензиите написани от предишни пътници за него (включително за какво са си говорили, как е карал- спокоен, с каква скорост, как е реагирал при непредвидени ситуации и т.н). После същото и за другите пътници. Не всеки обича високи скорости и поне един ще се оплаче, за да се знае.
5
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откачалки се срещат с откачалки. Шофьорите гледат да се изфукат колко им върви колата, и ако има възможност пътниците да са 3 непознати студентки. Пътниците пък предприемат риск за живота си за да спестят 5 лева. Когато се случи нещо от сорта на "БМВ се разби с 200 по магистралата с 4 пътници", тогава пак ще ревнат всички.
4
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ползвала съм в Германия и е доста удобно. За жени и момичета е малко по-сложно, но понякога шофьорът предлага 3 места и виждаш и профилите на другите пътници. И често има поне 2 други момичета. Но тук май хората си имат повече доверие като цяло. Млада шофьорка- германка се съгласи да превози двама мои новодошли в Германия африкански колеги сама около 60 км път.
3
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
бакшишите лапнаха хурката от метрото, а ивкони-мивкони и останалите - че я лапат междуградско
2
0
 
26
 
! Отговори
Шишо преди 5 години
До 1За 15-20лв(при такситата е 40лв) при инцидент ще получиш точно толкова 15-20лв но след 6мес молене.Тези застраховки са измама отвсякъдеПреди години при катастрофа клиентката си счупи носа.Не и дадоха нищо защото нямало 30 раб.дни нетрудоспособностТака стоят нещата с тези застраховки.
1
13
 
10
 
! Отговори
Жо преди 5 години
ПОВЕЧЕТО шофьори, за да платят по-малко при сключване на Гражданската отговорност, не застраховат местата в автомобила. За това се заплащат допълнително около 15-20 лева, но много хора си ги спестяват.Така, при превоз на непознат човек, ако пострада при катастрофа, ще трябва шофьорът да му плаща хилядарки.